Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lenka1985 tak to máš docela zajímavé, ale neboj on se s tím snad brzo smíří a bude dobře
jen to chce mu nechat čas a nebo vyčíhnout jeho dobré rozpoložení a promluvit si s ním o tom. O stresu kterej prožíváš, že ho chápeš že je to pro něj těžký, ale pro tebe taky a hlavně ujistit ho že i tak ho stále miluješ i když je téměř neplodný. Řeší teď v sobě to že není plnohodnotný muž, který ti nemůže nabídnout to co bys chtěla a bojí se že jinej ti to nabídnout bude moct
hlavně ho donuť o tom s tebou mluvit, ale nějak normálně ne se hádat
u mýho chlapa to zabralo a je fakt že ja to myslela vážně všechno co jsem mu řekla. Miluju ho i tak
jenom oni to v sobě řeší trochu jinak a vážně se bojí že o tu svoji ženu kvůli tomu přijdou ![]()
Tak po dnešní kontrole to vypadá na 10 což je o 3 více než minule ale velikosti dost různé tak sand z toho zas nebudou cysty.
Emryoložka příjemná ale potvrdila mi informaci, že když odešla embrya už druhý den tak je to vajíčkama.
Tak doufám, že to tentokrát bude lepší.
Navíc po nás chtějí dopředu se rozhodnout zda budeme chtít testy genetiky nebo ne.
Když ano tak je tam možnost jen zamražení vše nebo když nebudeme chtít genetiku tak jeden čerstvý ET a zbytek zamrazit.
Co když nepujde udelat genetika a nebude možné ani zamrazit kvuli kvalitě ale čerstvý ETby šel. tak to neudělají a Embryo vyhodí?
To je hrozné se takto rozhodnout když člověk neví jak to bude…
Máte s tím někdo zkušenost nebo jak jste se rozhodli?
@Pavculinka Je mi už fajn, jen toho nezvládnu tolik, co dřív, což je pochopitelný.
Zatím všechny výsledky ok včetně screeningu.
Do další kontroly mám daleko.
@Lenka1985 Jak mi vysvětloval dr. Jakub Texl - embrya dělí na k transferu vhodná a nevhodná. Takže dle mého - pokud by nešlo zamrazit, tak by nešlo ani nic transferovat, ne? Nebo jako to myslíš? Že by embryo nevydrželo zamrazení, ale k čerstvému by stačilo? To mi nepřijde v Heliosu moc pravděpodobný, ale nevim. Navíc v Heliosu doporučují a mají i lepší výsledky s KETem, takže bych klidně nechala všechno, co lze, zmrazit.
Zdravým…tak mám dneska za sebou OPU 19 den 🙏 🙏 jako už jsem se vážně modlila 😂 odebrali tedy 17 vajíček a u všech jsme zvolili MACS+PICSI, GERI a PK
teď už se budu jen 5 dní modlit aby bylo co mrazit 🙏 🙏 🙏
@BarboraJ
Krásný počet, držím palce.
Dej pak vědět jak jste dopadli.
Mě čeká OPU zítra, vypadá to na 13 foliku ale z toho budou určitě 2 cysty, zbytek se uvidí. Měla jsem tam 3 urovně velikostí a dost od sebe tak se jim to asi špatně stimuluje.
Mám nížké AHM takže to asi nebude nikdy lepší. Minule jsem měla 7 foliku tak je to tentokrát lepší, tak uvidíme.
Včera jsem pichla pregnyl a dneska mě teda pěkně poboliva břicho. Už se těším až to bude za nami ![]()
Tak že 17 bylo zralých 14 a z toho zbylo 5 embryí, volat mám zase ve středu. No tak uvidíme
@BarboraJ že 14 zralých vajíček se povedlo jen 5 oplodnit? Držím palce ať všech 5 už krásně tu PK dají
@Lamicka2016 ano, prý se některá neoplodili vůbec, některá byla špatně oplozená, některá byla nestandardní ![]()
To bude dobrý. Pro otěhotnění stačí jen jedno dobré ![]()
Držím palce, to čekání je nejhorší na tom všem.
Ja jdu na OPU zítra a pak se budu taky modlit…
To je vaše 1 IVF?
@Lenka1985 už 3…a všechny mají zatím stejný průběh
proto jsem z toho špatná, nikdy nám nezbyla žádná embrya…ale uvidíme 5 je pořád 5… lepší než nic
@BarboraJ
to mě mrzí a všechny 3 na helios?
Já mám ted 2 IVF a jsme na tom uplně stejně, mě taky minule vydrželo ani jedno.
Měla jsem 7 foliku, z toho 3 cysty. 4 se sice oplodnili ale 3 se přestaly vyvíjet už druhý den a poslední se zastavilo ve fázi moruly takže žádné k ET.
Vyměnili jsme kliniku a ted jsem na helios a doufam že to bude lepší ale mám hrozný strach taky jak to dopadne.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.