Ne-očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2753
17.10.08 10:23

Ahojky,
holky a to vůbec v ČR jde říct Dr., že nechci očkovat? A není to nějak trestně postihnutelné? To jde říct v porodnici, že nechci, aby naočkovali TBC? To není žádná rýpavá poznámka, to mě fakt zajímá!

Moje Dr. totiž taky říkala, že v některých státech se TBC očkuje až hodně pozdě..tj. po těch ostatních očkováních a že se o tom taky v ČR uvažuje..

Jinak tedy tahle diskuze mi zase na:,–(ila brouka do hlavy :roll: Honzík měl teprve teď očkovanou první hexa, protože měl dlouho problém s tou jizvou TBC.. Ale uvažovala jsem v nejbližší době naočkovat i ten Prevenar a teď jsem z toho tedy na vážkách.. Když nenaočkovuji, tak se budu obávat pneumokoka…když naočkouji, tak zase něčoho jiného..podle toho co píšete..

Díky,
P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
17.10.08 12:55

Příspěvek upraven 31.01.14 v 14:50

• Citovat
  • Upravit
549
17.10.08 15:43

Holky, taky jeste jedna informace pro vasi zajimavost o te TBC vakcine.....ziji ve Skandinavii a tady se ockovani Calmetem (TBC vakcina) ten samy tyden, co jsem porodila syna, rusilo. My ho uz nedostali. Pry negativa vakciny zacla prevazovat mozna pozitiva ziskana naockovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.10.08 14:23

Vidíš, já jsem ráda, že žiji v ČR a to TBC má naočkované, vím, není to sice 100%, ale když vidím, co se pohybuje třeba na nádraží, tak TBC se fakt ojím. Nejradši bych nechala přeočkovat i sebe.

A že jsem ten očkovací kalendář tady pěkně zkritizovala.

Ale samozřejmě, že by se mohlo očkovat později.

• Citovat
  • Upravit
5846
19.10.08 14:33
petrajda píše:
Ahojky,
holky a to vůbec v ČR jde říct Dr., že nechci očkovat? A není to nějak trestně postihnutelné? To jde říct v porodnici, že nechci, aby naočkovali TBC? To není žádná rýpavá poznámka, to mě fakt zajímá!
Díky,
 P.

Jde, ze zákona máš na TBC čas do dovršeného 6. týdne života - to ti ho naočkují na kalmetizaci (pokud je nějaká kontraindikace, i později).

Anonymní - s TBC je potíž, že současné očkování nezabírá moc proti kmenům TBC, co se sem dostávají z ciziny, s lety slábne jeho účinnost obecně a tak jak kolikrát straší maminy, že když nenechají děcko ďobnout ještě v porodnici, nikam s ním nesmí, aby to nechytlo, tak když se prckovi nevytvoří protilátky (a to není malé procento), tak se to zjišťuje a přeočkovává až ve dvou letech a celé ty dva roky to nikomu a ničemu nevadí, že děcko není chráněné (ptala jsem se, bydlíme u nádraží, kde je mj. zdaleka nejbližší možnost koupit pečivo, na MHD musíme skrz oblast stánků s rozlévaným alkoholem, kde se drží stabilně skupinky bezdomovců prolezlých kde čím… staří známí už za námi naštěstí nejdou, nesomrují a nechrchlají mi na děti, ale nováčci ano :evil: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
19.10.08 20:12

Bubino - mrtvé mikroby ve vakcíně bývaly. Možná jsou ještě v té tuberkulozní a tu bych taky neočkovala, kdybych měla možnost (právě z výše uvedených důvodů od Maxika :-)). Jinak vakcíny jsou dnes úplně jiné technologie, kdy se vpravují do obvykle jen jednotlivé antigeny. To jsou buňky, které na sebe navážou bílkoviny v těle, které aktivují imunitní systém. Tak mi to vysvětloval jeden doktor. Dnešní celkový očkovací kalendář vč. Prevenaru představuje jen zlomeček toho před 4 lety, kde byl tzv. celobuněčný černý kašel a obrna na lžičku, která se už nedává (možná někomu chybí poslední dávky, ale jinak ne…). Tzn. dnes při větším množství látek je to celkově podstatně menší zátěž pro organismus.

Anonymní - o pneumokokovém očkování si přečti ve starších diskuzích, probrali jsme na to téma snad všechno… Každopádně závěr je, že Pneumo 23 pro malé děti je nanic…
Pra:,–(ko - kdyby invazivní pneumokoková onemocnění dostávaly převážně tzv. rizikové skupiny, tj. děti, které trpívají na záněty uší aspol., tak by naše i všechny okolní země nepřistoupily na celoplošné schéma, je to totiž dost drahé. Jenže čísla mluví jasně - při očkování jen rizikových skupin se u nás, v Německu a na Slovensku (jiné příklady nevím) nic nezměnilo. IPO - tj. pneumokok. menignitidu, sepsi, bakterémii, zápaly plic dostávaly stále stejné počty dětí, stále stejně jich mělo doživotní následky a stále stejný počet jich umíral.

Co se týče toho, co očkovat. Souhlasím, že např. spalničky, zarděnky a příušnice bych dala až po 2. roce života, klidně i později. Navíc je to jedna z mála zbývajících „živých“ vakcín, tj. představují relativně větší zátěž.

Este - dnes bych taky v porodnici očko proti TBC odmítla. Ostatním bych se ale řídila a věřím, že díky odložení TBC, byť třeba jen do toho 6. týdne, bude mimi vše lépe snášet. Pak jsem malýmu odložila MMR, dostal jí první dávku v 22 měsících (dýl už jsem se nechtěla vymlouvat…). Navíc jsem ale dala Prevenar, fakt tomu věřím a že jsem toho přečetla docela dost!!!! (Zvláště o tomhle, když je tak drahej!!!! :D)

Jinak sama také chodím na homeopatii, máme i dětskou lékařku, co nám často homeo předepisuje (třeba Thuyu po očkování!). Ale s tím očkováním si zkrátka myslím, že klesající dětská úmrtnost a vůbec počty vážných onemocnění mluví jasně ve prospěch.
Chápu, že si do toho INFORMOVANÍ RODIČE chtějí mluvit, taky do toho kecám :-) Jenže zároveň si myslím, že nás je tu stále málo, kdo mají kvalitní informace a mohou říct - ano, znám všechna dostupně známá fakta pro i proti očkování, dělám kvalifikované rozhodnutí.
To je dost nebezpečná situace, takže bych povinnost očkování rozhodně zatím nerušila. Při dnešní migraci se totiž hodně „vymizelých“ chorob může snadno znovu objevit.

Sorry za ten román :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
20.10.08 12:05
Anonymni píše:
Vidíš, já jsem ráda, že žiji v ČR a to TBC má naočkované, vím, není to sice 100%, ale když vidím, co se pohybuje třeba na nádraží, tak TBC se fakt ojím. Nejradši bych nechala přeočkovat i sebe.

A že jsem ten očkovací kalendář tady pěkně zkritizovala.

Ale samozřejmě, že by se mohlo očkovat později.

Anonymni - nakaziť sa TBC nie je tak úplne jednoduché, na to by si musela byť z chorým bezdomovcom minimálne 5 hodín v nevetranej miestosti. Takže to, že popri vás prejde teba ani dieťa nijako neohrozuje, koli TBC by som sa bezdomovca nebála. Okrem toho, ako tu už bolo spomenuté, ani keď to očkovanie zaberie ako má, nezmamená to, že sa nenakazíš (samozrejme za určitých podmienok - rozhodne nie v MHD :-)).

Gabika

• Citovat
  • Upravit
jjelena
2.11.08 13:25

ahojky všem, přečetla jsem si jen pár prvních příspěvků, tak se omlouvám, jestli budu opakovat to, co je psáno později.

Mám dvě děti, starší je 2,5 roku a je očkovaná podle starého schématu a měla jsem volbu dát hexa za poplatek nebo „normální“ vakcíny. Na radu dr jsem dala tu obyčejnou vakcínu s odůvodněním, že Hexa je na trhu krátce a ještě není moc dobře prozkoumaná. Starší dceři je 10měsíců a už dostala hexa povinně. Naštěstí bez reakce, ale na základě toho, co jsem se dozvěděla od kamarádky, která dělá v ústavu na kontrolu léčiv, ještě pořád trnu hrůzou, co se ještě může stát. Prý už je prokázáno, že je možné touto vakcínou vyvolat epilepsii, což mi přijde tragický!!!! Ale normální člověk povolení píchnout ty původní vakcíny nedostane.

Jinak jsem zastáncem očkování, starší dcera má i Prevenar, ale jen 1 dávku, až po 2 letech věku, ale hlavně z toho důvodů, že já jsem trpěla na záněty stř. ucha, tak aby se u ní neprojevila dědičná dispozice, u malý taky počkám až do těch 2 let. Meningokoka dám oběma taky, ale jen 1 dávku.
Klíštovku určitě dávat nebudeme, to se dá uhlídat pravidelnou kontrolou. A i přesto že ted byla epidemie žloutenky, tak nebudu holkám dávat ani tu. Je to prý to největší svinstvo, které může člověk do těla dostat. Jinak o dalším nepovinném očkování neuvažujeme, ale povinný dodržujeme a dodržovat budeme i u dalšího prcka!

Hezký den, R.

• Citovat
  • Upravit
5255
2.11.08 13:44

Tak ja jsem spise proti nepov. ockovani,prijde mi,ze jsme masirovany reklamou az prilis a nektere maminky by sve deti naockovaly i proti placi kdyby to tv pustila do eteru…
Ad prevener:nezaruci,ze dite nebude mit uz nikdy zanet st.ucha,ten je bohuzel i viroveho puvodu.Navic ock.vakcina je proti 7druhum pneum.a druhu je pres 80.Tot info me detske mudry:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
2.11.08 17:56

No tak očkovat spalničky až po 2. roce je blbost. Já proti nim už očkovaná byla, můj brácha ještě ne. A chytl je v 18ti měsících. Nemoc měla těžký průběh a musel i do nemocnice. Celkově léčba trvala 4 týdny, museli ho i držet v zatemněné místnosti, protože nesnesl denní světlo a jak mi říkala máma, byla to hrůza. Proto byla ráda, že já už očkování dostala.

A klíšťovku jsem malé naočkovala - tedy po 2. roce. Uhlídat se to dá těžko. Malé dítě běhá v trávě, kde jsou především klíšťata. A večer prohlédnout může být už pozdě, pak také špatně vyndané klíště udělá své. Máme chatu na Vysočině, kam jezdíme často, tam je klíšťat hodně a i u nás v blízkém okolí je jich požehnaně. Stačí, že v létě taháme psovi klíšťata každý den (1 - 2× denně) a to se ho snažíme taky chránit. Tchán v září prodělal encefalitidu, klíště přitom neměl ! Přenesl to na něj komár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
2.11.08 19:17

Paraplíčko, samozřejmě, že každá nemoc může mít u každého různý průběh, většina dětí prodělá dětské nemoci bez komplikací, pár dětí má komplikace. Stejně tak ale existují i komplikace (až smrt) i po očkování, takže pak je na zvážení, co je větší zlo (když např. člověk vezme v úvahu, co všechno může očko spustit). Dětské nemoci mají pro dětský organismus a jeho obranyschopnost velký význam, ale to asi nikoho nezajímá. Ad encefalitida - dětí mají průběh zhruba jako u chřipky, mnohem ohroženější jsou např. důchodci (stejně jako u pneumokoka, chřipky a dalších onemocnění, ale nejsou tak roztomilí jako mimina, tak je nikdo do reklamy necpe). Pokud klíště vytáhneš ten samý den, kdy ho chytíš, což je u dítěte skoro 100% šance, je možnost přenosu nízká. Krom toho, co si pomůžeš, když třeba dítě chytí borelku a proti ní očko není… Ale to je každýho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
2.11.08 21:33

Lasicko, každý za zdraví svého dítěte odpovídá sám. Tak to beru já. To že u malého dítěte probíhají infekční nemoci lehce, je velmi všeobecné a taky zjednodušené. Jak se to komu hodí - ne ? Když jsem se před pár lety bavila o očkování dětí se svým kamarádem, který je dětský onkolog a hodně často se i věnuje výzkumu ve světě, tak otázka imunity pro něj byla jednoduchá. Hlavně jeho základní názor byl, že prodělaná infekční nemoc je větší zátěž než dnešní očkovací vakcíny. Sám je i otec tří dětí, takže to nebere jen z pozice vědce.
Pokud jde o encefalitidu - moje setřenice ji měla jako dítě. 4 měsíce v nemocnici na neurologii, několik prvních týdnů nejistá prognóza a přežití. Pamatuji si jak na tom byla a ani na to nechci znovu pomyslet, co byly jako vedlejší příznaky. Než se z toho dostala, uplynulo 8 měsíců. Takže pohoda, jo ?
Můj děda zemřel na tetanus, nepohlídal si přeočkování. Hrozná smrt a šlo to moc rychle. Bylo mu 55 let, takže žádný stařec, ale v plné síle. A kde to „chytl“ ? Škrábla ho doma kočka.
Ale já jsem pro, ať si každý o očkování svých dětí rozhoduje sám. Děti si to nevyberou, rozhodnou za ně rodiče, ale aspoň si každý nebude hrát na doktora i bez absolovování medicíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.11.08 08:02

Paraplíčko, o tetanu žádná, tam snad proti očko nikdo není. Ale jinak Tvoje logika mě vede k paralele - soused se vyboural v autě, strávil v nemocnici půl roku, do auta už nikdy nesednu… Možná, kdybys znala lidi, co jim po očkování dítě umřelo nebo se potýkalo s těžkými následky, mluvila bys taky jinak. Jenže u nás se databáze s vedlejčími účinky očkování nevede a tak se tváříme, že nejsou. Zrovna včera v telce mluvili o tom, že se imunitní systém dětí nudí, protože nemusí s ničím závažným bojovat a proto třeba spouští autoimunitní onemocnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
26.1.09 09:14

http://www.novinky.cz/…policie.html

Co dodat..oni už neví, jak by ty lidi postrašili :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
30.6.09 16:07

otvaram staru temu..netyka sa to az tak toho ockovania..ale ..len aby som upozornila maminky:
ked som sa pytala na ockovanie proti kliestovej encefalitide…
bolo mi povedane..ze nezalezi tak, ci sa kliest vyberie do 24 hodin..ale AKO sa vyberie..
treba ho vykyvkat.. a hlavne nestlacit ho za brusko..vtedy vlastne „vyvracka“ cely svoj obsah bruska do krvicky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek