Nealko pivo pro batole :-)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
19.11.11 13:01
Petra1239 píše:
Kdyždám příklad vloni na vánoce přítelova matka „už je to starší pani což jí omlouvá“ nalila dětem opravdoví šampáno a neteř který se dávalo ochutnat nebo olíznout jednou za čas „no a co dyt o nic nejde že“ no tak ta tu skleničku vyžahla jako nic a moje děti kterým bych to nikdy nedala se ozvali že tohle přeci pít nesmí že to babička asi spletla a ani se tý skleničky nedotkli TAK VÁM NEVIM CO JE LEPŠÍ

Já myslím, že je to úplně jedno, protože z obojích vyrostou jistě úplně normální lidi se zdravým vztahem k alkoholu. I tvoje děti jednou to šampáňo začnou pít, toho se neboj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
19.11.11 13:03
No za to bych jim dala přes hubu, to taky nesnáším
RyBANA píše:
byron píše:
Já jsem ještě svým dětem nic ochutnat nedala…Ale vysvětluju, že někdy se alkohol pít může… To je ejdno, mně spíš vadí takový to dáme batoleti pivo a hrozná sranda, připadá mit o fakt hloupý a ještě se tím chulěj že dítě bude po tátovi
Angua píše:
byron píše:
No tak to je zase debata :mrgreen: .

Naši alkohol téměř nepili, k alkoholu mám vztah normální, určitě jsme se jako mladí občas přiopili- ale to snad skoro každý.....
Určitě jsem v tomto směru nebyla jak urvaná ze řetězu… Jako větší děti jsme mohli ochutnat třeba vaječnák nebo pití tohoto typu…Ale jednou za uherský rok.....

Dělejete si to, jak každý uznáte za vhodné, ale kdo dává pravidelně líznout dětem- batolatem- piva nebo napít a pak se chlubí, jak jejich dítěti chutná pivo- a že takové lidi znám- tak je u mě blázen…

Mně to rozhodně nepřipadá v pořádku, potáhnout z cigára bych taky nedala.....

Byron, ale to říkáš v podstatě totéž, co já. Mohli jste líznout vaječňáku (výjimečně, ale mohli), někdo lízne piva (ještě nealkoholického) - prostě dovolené to je, ale za určitých podmínek. Tady se někteří tváří, že když si dítě před 18. rokem lízne kapky alkoholu, tak mu exploduje hlava :lol:

Kolik z vás koupí dětem Rychlé špunty? Bojíte se stejně, že si navyknou na šampáňo, protože je baví bouchat špunt? :lol: Nebo Top topic, že si navyknou na tu vinnou chuť? :mrgreen:
Já toto nesnáším i u zvířat…plno mých kamarádů zhulilo nebo opilo svý psy a kočky…mě je z toho na blití.
  • Citovat
  • Upravit
byron
19.11.11 13:06
Tak je fakt, že o prázdninách na chatě u kamarádky mě zachránily prázdný flašky od piva.Bylo hnusně a pro lezoucí dítě jediná kludná zábavy, když lilo jak z konve
Angua píše:
byron píše:
Já jsem ještě svým dětem nic ochutnat nedala…Ale vysvětluju, že někdy se alkohol pít může… To je ejdno, mně spíš vadí takový to dáme batoleti pivo a hrozná sranda, připadá mit o fakt hloupý a ještě se tím chulěj že dítě bude po tátovi

Jo, to souhlas, to mi přijde taky trapné - i u těch zvířat, jak píše Rybana.

Já fakt dítěti pivo nedávám, ani nic jiného, ani fakt zatím nechci, ale přijde mi, že trochu méně hysterie kolem toho by to chtělo :lol: :lol: :lol:

BTW u nás teď největší zábava - přerovnávání prázdných lahváčů :roll: Už bych to měla vrátit, bo mě s tím už štve :lol: Je to prostě nové, jiné, lákavé…
  • Citovat
  • Upravit
jancic
19.11.11 13:09
Ciccone píše:
Asi taky nevidím nic špatného na tom dát staršímu dítěti ochutnat piva.

ale tak mě napadá…
jak vysvětlíte dítěti to že porušovat zákon je v pořádku? Protože pít se smí až od 18let a jaký je rozdíl mezi tím jestli porušíte zákon u alkoholu nebo krádeže v obchodě? Jedno se může a druhé ne?

Pracovala jsem v hospodě a fakt mě udivovala samozřejmost s jakou si 16ti letí objednávali alkohol a když jsem po nich chtěla občanky, tak se ještě tvářili jako, že nadělám…vždyť oni dostávají doma od malička a je to přece normální. :cert:

Spíš si myslím, že se ti 16-ti letí tak tváří, protože jim všude nalejou a nikdo se na občanky neptá a ty je tím „otravuješ“

• Citovat
  • Upravit
2872
19.11.11 13:20

Já neříkám že nezačnou ale rozhodně je k tomu nebudu postrkovat. Nevim ani o čem tady tet diskutuju odpověděla jsem na dotaz a víc mně spíš zaráží že je dneska celkem běžný dávát dětem byt i cucnout a ty co to nedělaji jsou asi divný nebo co ?? :nevim: Příjde mi to nějaký zvrácený nejsem si jistá jestli nejsem divná když jim nedopeju tuhle zbytečnost která nemá jedinou kladnou vlastnoust. Ale měnit to určitě nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.11.11 13:21
Petra1239 píše:
Já neříkám že nezačnou ale rozhodně je k tomu nebudu postrkovat. Nevim ani o čem tady tet diskutuju odpověděla jsem na dotaz a víc mně spíš zaráží že je dneska celkem běžný dávát dětem byt i cucnout a ty co to nedělaji jsou asi divný nebo co ?? :nevim: Příjde mi to nějaký zvrácený nejsem si jistá jestli nejsem divná když jim nedopeju tuhle zbytečnost která nemá jedinou kladnou vlastnoust. Ale měnit to určitě nebudu

Ne, ti, co jsou kvůli tomu přehnaně hysteričtí, jsou divní :mrgreen: Chápeš rozdíl? :lol:

Příspěvek upraven 19.11.11 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
19.11.11 13:21
Angua píše:
Petra1239 píše:
Kdyždám příklad vloni na vánoce přítelova matka „už je to starší pani což jí omlouvá“ nalila dětem opravdoví šampáno a neteř který se dávalo ochutnat nebo olíznout jednou za čas „no a co dyt o nic nejde že“ no tak ta tu skleničku vyžahla jako nic a moje děti kterým bych to nikdy nedala se ozvali že tohle přeci pít nesmí že to babička asi spletla a ani se tý skleničky nedotkli TAK VÁM NEVIM CO JE LEPŠÍ
Já myslím, že je to úplně jedno, protože z obojích vyrostou jistě úplně normální lidi se zdravým vztahem k alkoholu. I tvoje děti jednou to šampáňo začnou pít, toho se neboj :mrgreen:

Hospodskej Guláš mu taky pr****u neroztrhne a dáš ho miminu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
19.11.11 13:22
Angua píše:
Petra1239 píše:
Já neříkám že nezačnou ale rozhodně je k tomu nebudu postrkovat. Nevim ani o čem tady tet diskutuju odpověděla jsem na dotaz a víc mně spíš zaráží že je dneska celkem běžný dávát dětem byt i cucnout a ty co to nedělaji jsou asi divný nebo co ?? :nevim: Příjde mi to nějaký zvrácený nejsem si jistá jestli nejsem divná když jim nedopeju tuhle zbytečnost která nemá jedinou kladnou vlastnoust. Ale měnit to určitě nebudu

Chápu rozdíl hysterická si nepřipadám ale stejně bych jim to nedala :nevim: :nevim:
Ne, ti, co jsou kvůli tomu přehnaně hysteričtí, jsou divní :mrgreen: Chápeš rozdíl? :lol:

Příspěvek upraven 19.11.11 v 13:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.11.11 14:18

Malej už si taky loknul nealka, už je to dýl, řekla bych, že mu nebyly ani dva roky. Cíleně bych mu ho určitě nedávala, ale nejsem proti tomu, když si cucne, nebo olízne pěnu. Jako malá jsem taky vždycky ochutnávala pěnu od táty a opravdu nejsem alkoholik. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.11 14:35

Starší měla dokonce pivo doporučené od mudry po trhání mandlí, ale je fakt že jí bylo už 7 pryč

• Citovat
  • Upravit
987
19.11.11 15:28
Anonymní píše:
Starší měla dokonce pivo doporučené od mudry po trhání mandlí, ale je fakt že jí bylo už 7 pryč

8-o 8-o 8-o to sem nikdy neslysela :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.11.11 15:43

Nedám, protože by ho z toho bolelo břicho (mimo jiné). Z olízutí pěny nebo štamprle nealko piva 3× ročně mu nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.11.11 18:09

Moje dcera od babičky v létě na chalupě určitě dostává často na ochutnání..To nehrotím..Doma nic nemáme..

Myslím, že ochutnávka v ranném dětství nemá větší vliv na to, jaký bude mít člověk vztah k alkoholu..
Protože potom stejně v 17ti se 90% ožírá jak kdyby měl přijít konec světa..a nezáleží zda se jako batole líznul či ne..
Pak dospěje a zaujme normální postoj..( většina)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
19.11.11 21:43
Lizbeth píše:
Moje dcera od babičky v létě na chalupě určitě dostává často na ochutnání..To nehrotím..Doma nic nemáme..Myslím, že ochutnávka v ranném dětství nemá větší vliv na to, jaký bude mít člověk vztah k alkoholu..
Protože potom stejně v 17ti se 90% ožírá jak kdyby měl přijít konec světa..a nezáleží zda se jako batole líznul či ne..
Pak dospěje a zaujme normální postoj..( většina)..
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
Hanka1
20.11.11 23:06

Neprijdu si prehnane hystericka. Doma „piju“ jen ja, manzel totalni abstinent.

Mame doma pivo, vino, i nejakej ten tvrdej by se nasel. Ale nedivim duvod ho davat ochutnavat osmilete holce nebo trilete mladsi olizovat penu. Jednou je to pivo, nepiji ho deti a tecka. Stejne tak nepiji ani colove napoje a jine limonady, protoze ani jedny nechutnaji bublinky, detsky sampus jsme meli doma jen jednou a vylili jsme ho, protoze to byl hnus fialovy. Doma piji kvalitni stavy Yo s vodou, neboli spis obarvenou vodu, v hospode dzusy. Starsi holka uz i do skoly chce obyc vodu. Stejne tak nejime smazena jidla, respektive kdyz uz musim smazit tak smazim na Crisp panvi v MW nebo na teflonce s minimem tuku…

Mne davali ochutnat piva bezne a je fakt ze mi chutna, v 17 jsem se rozhodne neozirala a stejne tak moje spoluzacky (asi jsme byli na svuj vek inteligentni nebo nas rodice drzeli zkratka nevim), ale kolem 19 - kdy jsme chodili parit uz za svy vydelany :lol: a kolikrat se slo z akce rovnou do prace, no nasledky to nemelo - karieru jsem do me druhe materske mela slusnou :lol: Jako deti jsme jeste mohli stamprli doma delaneho vajecnaku, ktery stejne kvuli nam mama spis rumem jen ovonela…

Mne proste neprijde nic vtipneho a roztomileho na tom, kdyz batole olizuje penu a dedeckum to prijde vtipne nebo kdyz predskolakum davaji ochutnavat. Nekolikrat jsem v lete na zahradce videla jak sedicimu miminu v kocarku davali rodice namocit pusinku do peny a vsem to prislo desne vtipne nebo kdyz do misky na vodu nalili kokrspanelovi pivo a on to vychlemtal a vsem to prislo naramne vtipne… :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko