(Ne)barierová Praha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10726
3.11.11 09:22
Mysicka31 píše:
Holky a co záchody pro maminky nejen s kočárama, to by taky stálo za zmínku ne :mrgreen: bezbariérové prý používat nesmíme 8-o :-o :think: a v okrajouvých částech velkých měst nebo na menších městech ani nejsou, co pááák? Nedávno jsem v KV doufala že nepůjde nikdo kolem když jsem si odskočila a dveře nejen od kabinky musela nechat otevřené :oops: měla jsem pocit že kdybych šla čůrat do travičky, tak budu mít větší soukromí :think:

A co Ti mohou udelat, kdyz bezbar. WC pouzijes? Nic. T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.11.11 09:24
tasa píše:
sterezie píše:
ahoj, tak podle mě holt trošku průbojněnjší být musíš :nevim: já si zásadně vybírala nízkopodlažní spoje, ten jeden schod se opravdu zvládnout dá, kdyžtak holt poprosíš a na úřadech, buď jít s někým, kdo kočár dole pohlídá, nebo někoho např. na vrátnici poprosit o pohlídání kočáru a dítě vzít s sebou, ale zrovna tyhle instituce už dost mají bezbariérové přístupy..
No, vis, v mem pripade to neni o neprubojnosti (prubojna jsem vic nez dostatecne), ale o hrdosti nebo jak to pojmenovat. Vzhledem k tomu, ze cele tehotenstvi vcetne 9.mes. (a to jsem fakt mela giga bricho) me skoro nikdo nepustil v MHD sednout, obcas delali, ze me nevidi a divali se z okna, fakt vim o cem mluvim…

taso, moc si to bereš :lol: taky jsem měla giga břicho, které myslím nešlo přehlídnout, ale lidi ho stejně rádi přehlíželi :-P hele, problémy jsem neměla, tak jsem to neřešila, kdybych měla, někoho poprosím, vždyť když někomu slušně řekneš, že je Ti špatně, zda by Tě mohl pustit sednout, tak nejde o hrdost..mě třeba spousta známých říkala, že opravdu někdy nevědím, jestli je ta žena těhotná nebo ne a bylo by jim trapný ji takhle urazit :lol: a špatné zkušenosti jsem taky měla, řidič co mě v 8.měsíci vyrazil z autobusu, ale 15ti letý si klidně mohli zůstat, a mohla bych pokračovat, ale musíš to vypouštět nebo se zblázníš :wink: a s kočárem jsem měla vesměs pozitivní zkušenosti, jasně, že se našly výjimky, ale fakt většinou se i lidi nabídli a když ne, tak jsem slušně poprosila oni normálně pomohli a opravdu v tom nevidím otázku hrdosti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10726
3.11.11 09:25
Ulíček píše:
tasa píše:
Maminky z Prahy (event. jineho velkeho mesta),

rada bych vedela, jak resite (ne)barierovost mesta.

Za sebe mam pocit spis te barierovosti:

mam doma kojence a narazim na problem kamkoliv dojet MHD (i tzv. bezbarierova tramvaj ma jeden velky schod).

Nejsem typ, ktery by se chtel nekoho doprosovat, aby mu pomohl pres schody (at uz jich je vice nebo malo).

Jak to resite vy? (mam pocit, ze ne vsude lze najit nahradni trasu).

A to stejne neresi to, ze kdyz chci jit napr. na urad do tretiho patra, narazim na dalsi problemy (kde nechat kocar, zda maji v budove vytah apod.)

A ne do vsech obchodu lze zajet s kocarem.
Tak já se naučila nosit kočárek do schodů, vjet sama do busu, tramvaje… i do barierové a kde vím že se kočárem nedá nosím v šátku.
jinak jsem se naučila i požádat, když vím že to nezvládnu sama.

No, nejsou schody jako schody. Napr. tri do tramvaje bych unesla. Ale napr. na Jiriho z Podebrad jsou sice nahoru eskalatory, ale dolu jen kamenny schody!! a je jich hodne, to bych fakt nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
Ulíček píše:
tasa píše:
Maminky z Prahy (event. jineho velkeho mesta),

rada bych vedela, jak resite (ne)barierovost mesta.

Za sebe mam pocit spis te barierovosti:

mam doma kojence a narazim na problem kamkoliv dojet MHD (i tzv. bezbarierova tramvaj ma jeden velky schod).

Nejsem typ, ktery by se chtel nekoho doprosovat, aby mu pomohl pres schody (at uz jich je vice nebo malo).

Jak to resite vy? (mam pocit, ze ne vsude lze najit nahradni trasu).

A to stejne neresi to, ze kdyz chci jit napr. na urad do tretiho patra, narazim na dalsi problemy (kde nechat kocar, zda maji v budove vytah apod.)

A ne do vsech obchodu lze zajet s kocarem.
Tak já se naučila nosit kočárek do schodů, vjet sama do busu, tramvaje… i do barierové a kde vím že se kočárem nedá nosím v šátku.
jinak jsem se naučila i požádat, když vím že to nezvládnu sama.

No, nejsou schody jako schody. Napr. tri do tramvaje bych unesla. Ale napr. na Jiriho z Podebrad jsou sice nahoru eskalatory, ale dolu jen kamenny schody!! a je jich hodne, to bych fakt nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
tasa píše:
sterezie píše:
ahoj, tak podle mě holt trošku průbojněnjší být musíš :nevim: já si zásadně vybírala nízkopodlažní spoje, ten jeden schod se opravdu zvládnout dá, kdyžtak holt poprosíš a na úřadech, buď jít s někým, kdo kočár dole pohlídá, nebo někoho např. na vrátnici poprosit o pohlídání kočáru a dítě vzít s sebou, ale zrovna tyhle instituce už dost mají bezbariérové přístupy..
No, vis, v mem pripade to neni o neprubojnosti (prubojna jsem vic nez dostatecne), ale o hrdosti nebo jak to pojmenovat. Vzhledem k tomu, ze cele tehotenstvi vcetne 9.mes. (a to jsem fakt mela giga bricho) me skoro nikdo nepustil v MHD sednout, obcas delali, ze me nevidi a divali se z okna, fakt vim o cem mluvim…

No a ty víš, že ti co tě nepustili nebyli náhodou těhotné taky, nebo nemocní? Jako sory, ale když jsem byla já ve třetím, bylo mi dost zle, ale těhu na mě vidět nebylo snad do sedmýho, tak přece nebudu vyřvávat na celou tramvaj sory, že vás starý nemohoucí a těhotný nepusím sednout, já jsem taky těhotná :mrgreen: Nepožádat o to, aby tě pustili sednout, resp. pomohli s kočárem a jen blbě čumět, to není žádná hrdost, ale spíš nafrněnost, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
3.11.11 09:27
sterezie píše:
tasa píše:
sterezie píše:
taso, moc si to bereš :lol: taky jsem měla giga břicho, které myslím nešlo přehlídnout, ale lidi ho stejně rádi přehlíželi :-P hele, problémy jsem neměla, tak jsem to neřešila, kdybych měla, někoho poprosím, vždyť když někomu slušně řekneš, že je Ti špatně, zda by Tě mohl pustit sednout, tak nejde o hrdost..mě třeba spousta známých říkala, že opravdu někdy nevědím, jestli je ta žena těhotná nebo ne a bylo by jim trapný ji takhle urazit :lol: a špatné zkušenosti jsem taky měla, řidič co mě v 8.měsíci vyrazil z autobusu, ale 15ti letý si klidně mohli zůstat, a mohla bych pokračovat, ale musíš to vypouštět nebo se zblázníš :wink: a s kočárem jsem měla vesměs pozitivní zkušenosti, jasně, že se našly výjimky, ale fakt většinou se i lidi nabídli a když ne, tak jsem slušně poprosila oni normálně pomohli a opravdu v tom nevidím otázku hrdosti :nevim:

Jo, mas pravdu. Nemela bych si to tak brat. Zkusim se podle toho zaridit.

Jsi on line? Nevis nahodou rozdil mezi satkem a babyvakem? Zkusim si asi dohledat nejakou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.11.11 09:28

taso, paradoxně tři schody do tramvaje jsou mnohem větší problém :nevim: takhle jsem si dítko už málem vyklopila, takže raději někoho požádat než si hrát na hrdinku a schody do metra na Jiřáku znám, chodím tam na gynekologii i k dětské a ty prostě sdrncám, sice kočár není moc nadšenej, ale když není nikdo poblíž, rtak je to nejlepší varianta :wink:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
3.11.11 09:31

taso, šátek se váže, podle mě dost věda, ale určitě Ti někdo poradí a babyvak se prostě jen nasadí :wink: my máme eergonomické nosítko a jsem spokojená, akorát malá v něm už nechce být, takže mám smůlu :-P

(hele, já si to taky brala, hormony no :roll: když mě ten řidič vykopnul, tak místo toho, abych vytasila průkazku jsem se zmohla jen na pláč :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
10726
3.11.11 09:50
Gina108 píše:
tasa píše:
sterezie píše:
No a ty víš, že ti co tě nepustili nebyli náhodou těhotné taky, nebo nemocní? Jako sory, ale když jsem byla já ve třetím, bylo mi dost zle, ale těhu na mě vidět nebylo snad do sedmýho, tak přece nebudu vyřvávat na celou tramvaj sory, že vás starý nemohoucí a těhotný nepusím sednout, já jsem taky těhotná :mrgreen: Nepožádat o to, aby tě pustili sednout, resp. pomohli s kočárem a jen blbě čumět, to není žádná hrdost, ale spíš nafrněnost, promiň.

Jasne, ale urcite nebude nemocna ci tehotna cela!! tramvaj. Me bylo nastesti dobre, tak jsem si nerikala, ale hlava mi to nebere, holt vetsina lidi mysli hlavne nebo jen na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
3.11.11 09:53
sterezie píše:
taso, šátek se váže, podle mě dost věda, ale určitě Ti někdo poradí a babyvak se prostě jen nasadí :wink: my máme eergonomické nosítko a jsem spokojená, akorát malá v něm už nechce být, takže mám smůlu :-P(hele, já si to taky brala, hormony no :roll: když mě ten řidič vykopnul, tak místo toho, abych vytasila průkazku jsem se zmohla jen na pláč :mrgreen: )

Me se brecet obvykle nechce, spis je mi lito, kde a S KYM to zijeme. No, co se da delat.

Takze mi radis spis to ergon.nositko? Chvaleji desne manducu. Jake zkusenosti mas Ty? Asi zkusim nejdriv pujcovnu. Vazani satku - no vidis, dobra pripominka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
3.11.11 09:53
sterezie píše:
taso, paradoxně tři schody do tramvaje jsou mnohem větší problém :nevim: takhle jsem si dítko už málem vyklopila, takže raději někoho požádat než si hrát na hrdinku a schody do metra na Jiřáku znám, chodím tam na gynekologii i k dětské a ty prostě sdrncám, sice kočár není moc nadšenej, ale když není nikdo poblíž, rtak je to nejlepší varianta :wink:

a ty schody zdrncas s prckem v kocaru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.11.11 10:02
tasa píše:
sterezie píše:
taso, paradoxně tři schody do tramvaje jsou mnohem větší problém :nevim: takhle jsem si dítko už málem vyklopila, takže raději někoho požádat než si hrát na hrdinku a schody do metra na Jiřáku znám, chodím tam na gynekologii i k dětské a ty prostě sdrncám, sice kočár není moc nadšenej, ale když není nikdo poblíž, rtak je to nejlepší varianta :wink:

jojo s prckem, ono když drncáš opatrně, tak to s prckem nedrncá :wink: navíc Ti většinou v půlce někdo pomůže..
Já chtěla manducu, prý je skvělá, ale je dost drahá :think: ale zas jí pak můžeš poslat dál a někdo jí rád odkoupí :wink:
Klidně napiš SZ :wink:

• Citovat
  • Upravit
10726
3.11.11 10:06
sterezie píše:
tasa píše:
sterezie píše:
jojo s prckem, ono když drncáš opatrně, tak to s prckem nedrncá :wink: navíc Ti většinou v půlce někdo pomůže..
Já chtěla manducu, prý je skvělá, ale je dost drahá :think: ale zas jí pak můžeš poslat dál a někdo jí rád odkoupí :wink:
Klidně napiš SZ :wink:

SZ je vzkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.11.11 10:07
tasa píše:
sterezie píše:
tasa píše:
sterezie píše:
Klidně napiš SZ :wink:
SZ je vzkaz?

jo :wink:

• Citovat
  • Upravit
9847
3.11.11 10:15
tasa píše:
Mysicka31 píše:
Holky a co záchody pro maminky nejen s kočárama, to by taky stálo za zmínku ne :mrgreen: bezbariérové prý používat nesmíme 8-o :-o :think: a v okrajouvých částech velkých měst nebo na menších městech ani nejsou, co pááák? Nedávno jsem v KV doufala že nepůjde nikdo kolem když jsem si odskočila a dveře nejen od kabinky musela nechat otevřené :oops: měla jsem pocit že kdybych šla čůrat do travičky, tak budu mít větší soukromí :think:
A co Ti mohou udelat, kdyz bezbar. WC pouzijes? Nic. T

Taso, jasně že nemůžou, nemyslela jsem to tak že tam nechodím, samozřejmě když je „ve frontě“ vozíčkář, tak ho pustím to bez diskuzí, ale to je jen vyjímečně… Spíš jsem tím myslela keci co mají ty „hajzlbáby“ (omlouvám se za výraz) a jedna na mě chtěla volat policajty kvůli tomu že jsem si dovololi tam vlézt, no samozřejmě že jsem jí řekla a co jako těm policajtům řekne, že jsem se chtěla vyčůrat??? No to bylo tenkrát haló, zponktovala půlku nádraží 8-o fakt trapný :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí