Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslim, ze prisla ta chvile, kdy se vase pohledy na budoucnost zacinaji rozchazet…ujasni si presne, co chces, v cem jsi schopna ustoupit a co obetovat, promluv si s pritelem a pocitej i s rozchodem…jinak nechapu..oba mame vlastni bydleni/potrebujeme rekonstrukci…jako teda tveho bytu nebo jeho? Nebo mate jeste nejaky spolecny za spolecne penize? Ja bych ted nedavala zadne svoje penize nekam, kde je takovahle nejistota…ja jako nejsem tak stara, ale stejne jsem asi stara skola..nejdriv jste meli resit svatbu, pak deti, penize, rekonstrukce, byty apod…uz taky mohlo byt davno jasno..
Já bych na tvém místě šla o dům dál, máte úplně jiné priority, to se stává. Připomělo mi to jeden dokument o horolezectví - z pohledu manželek a jak to vidí, když se chlapi pořád cpou na 8 tisícovky. No, vztahy končili rozvody nebo se ti chlapi nevrátili. Byl jeden, co říkal, že si dává bacha… a nakonec v horách zůstal taky i když relativně „starý“. Před pár týdny nám zemřel soused - potápěč, zkušený, instruktor a nikdo neví, co se podělalo. Měl 40, rodinu naštěstí ještě ne, měl těsně před svatbou. Úpřimně, je možné, že by se nikdy nic nestalo - potápění nejsou 8tisícovky, ale já bych tenhle strach nedávala a žádný chlap by mi za to asi nestál.
@Anonymní píše:
@inkakřivák chce dělat kariéru. Rekonstrukci mi několikrát hodil na hlavu 😀 přitom se nám doslova rozpadá kuchyňská linka a vana… absolutně nemám ponětí, jak je na tom s penězma. Když se zeptám, neodpoví. Asi má našetřeno? Nevím. 😀
Pak nechápu, co řešíš? Chce dělat kariéru a věnovat se svému koníčku. Hnízdit nemá zájem a o společném hospodaření nemůže být ani řeč
Řekl ti to na férovku a na tobě je teď rozhodnout, zda to takhle chceš i ty, nebo se chceš někam posunout bez něj. Tam toho fakt moc nevykouzlíš. A hlavně prosímtě nezkoušej něco jako „selhala antikoncepce“.
@Anonymní píše:
@Kazimíra Olejovka já jsem v pohodě, jen tyhle expedice jsou fakt o hubu… nebojím se přehnaně pořád o všechny.
to taky nepíšu, ale o hubu je víc věcí a pokud své úzkosti nebudeš řešit, tak tě pak zastihnou i v dalších situacích, to je něco, co se vyvíjí a musíš to zastavit…ono mít obavy j jedna věc, ale zvracet a hubnout z toho je věc druhá (a vím, o čem mluvím)
ty chceš rodinu, on dobrodružství ![]()
@Anonymní píše:
@inkakřivák chce dělat kariéru. Rekonstrukci mi několikrát hodil na hlavu 😀 přitom se nám doslova rozpadá kuchyňská linka a vana… absolutně nemám ponětí, jak je na tom s penězma. Když se zeptám, neodpoví. Asi má našetřeno? Nevím. 😀
Tak tohle by pro mě byl větší problém než to, že se jede párkrát za rok potápět.
@Melodie91 je to náš společný byt, před cca rokem se napsal na oba. On si mě nevezme
pro něj je svatba a takové věci zbytečnost. Proč ne, taky se do toho nehrnu, děti nechci hned, ale v rámci třeba 2 let ano. Do té doby chci dodělat byt a našetřit peníze na výdaje spojené s dítětem, prostě se začít usazovat, vždyť už na to věk máme ![]()
@Kazimíra Olejovka Asi jsem zapomněla napsat, že v cizině kolikrát nepoužije telefon. Vy by jste z toho nebyla takhle v háji, kdyby se neozval? ![]()
@Anonymní píše:
@Melodie91 je to náš společný byt, před cca rokem se napsal na oba. On si mě nevezmepro něj je svatba a takové věci zbytečnost. Proč ne, taky se do toho nehrnu, děti nechci hned, ale v rámci třeba 2 let ano. Do té doby chci dodělat byt a našetřit peníze na výdaje spojené s dítětem, prostě se začít usazovat, vždyť už na to věk máme
Hele, jestli se rozhodneš mít s ním děti, tak počítej s tím, že na to budeš finančně sama a s péčí se taky nepřetrhne. Pro něj je důležitější adrenalin než ty, nebo kdokoliv jiný
Chce dělat kariéru, fajn. Ale co společná budoucnost? Co svatba, bydlení, děti, finance? To je podstatné pro společný život. Kariéru může dělat i sám. Vy fakt nemáte tohle ujasněné?
Mně případně, že on prostě nic z toho nechce. Bydlíte spolu, pro něj je to asi pohodlné, má se kam vrátit, tam nakoupeno, uklizeno, vyperes, uvaříš. Ale závazky nechce. Promluvte si.
@inkakřivák trvala jsem na založení společného účtu, ale finance spojit nechce. Posíláme tam část výplaty na jídlo a výdaje, ale nemám ponětí, kolik peněz má on. To mi odmítá říct. Svatbu nechce, děti říká později, neupřesní kdy. Když naléhám tvrdí, že z něj chci podpantofláka. To je pak těžké něco. zjistit
@Anonymní píše:
@Melodie91 je to náš společný byt, před cca rokem se napsal na oba. On si mě nevezmepro něj je svatba a takové věci zbytečnost. Proč ne, taky se do toho nehrnu, děti nechci hned, ale v rámci třeba 2 let ano. Do té doby chci dodělat byt a našetřit peníze na výdaje spojené s dítětem, prostě se začít usazovat, vždyť už na to věk máme
Jak SE psal na oba? Koupili jste ho nebo jak? To je hloupost se psal. Prostě si sepis svoje představy a on ať dá svoje, co se týče společné budoucnosti. I když tu moc nevidím.
@Anonymní píše:
Je to náš společný byt, před cca rokem se napsal na oba. On si mě nevezmepro něj je svatba a takové věci zbytečnost. Proč ne, taky se do toho nehrnu, děti nechci hned, ale v rámci třeba 2 let ano. Do té doby chci dodělat byt a našetřit penízena výdaje spojené s dítětem, prostě se začít usazovat, vždyť už na to věk máme
Každý evidentně chcete něco jiného, on si zajisté nemyslí, že má věk na děti, se ho schválně zeptej ![]()
Pokud jsi ok s tím, že budeš na všechno víceméně sama (a to i na finanční stránku věci), tak proč ne. Přijde mi ale, že pod tím tikotem biologických hodin totálně přehlížíš fakt, že pro něj je potápění daleko důležitější než ty, bydlení nebo nedej bože svatba a děti. A ne, to se s dítětem nezmění, naopak - ty už nebudeš mít tolik možností jezdit občas s ním, rozejdete se i v tom jediném, co máte teď společné a on bude od vás utíkat ještě častěji.
@Anonymní píše:
@Russet mne 23, jemu 25. Oba máme práci, vlastní bydlení, stálý příjem. Později, kolem 28, bych děti kvůli rodinné anamnéze nemusela mít vůbec.
Upřímně, v pětadvaceti jsem měla úplně jiné plány, než spojovat s někým finance a vzdávat se svých koníčků. Vždyť je to ještě skoro puboš. To jsem byla ještě na VŠ, na startu „kariéry“, možností… A třicet lidtů bych taky vrazila raději do něčeho jiného, než kuchyňské linky. TO přišlo až s věkem.
Jestli ti už ve třiadvaceti tikají hodiny, musíš - a tohle neříkám často - si najít staršího chlapa.
Oba jste ve svých fázích života jinde.
@inkakřivák ano, ten byt je koupený je napsaný na mě I na něj 😀 odkoupili jsme ho od jeho rodičů za poloviční cenu. Dřív jsem měla několik prací najednou a vydělala jsem si na to peníze.
Za pokus to stojí. Děkuji.
@Anonymní píše:Čili nechce. Prostě ty chceš hnízdit, on ne. Najdi si jiného. A pokud nechceš a budeš mít děti s ním, počítej s tím, že na ně budeš sama. A taky s tím, že tě klidně i s dětmi opustí. Je fakt, že jste dost mladí. Takže tohle bych za perspektivního partnera nepovažovala.
@inkakřivák trvala jsem na založení společného účtu, ale finance spojit nechce. Posíláme tam část výplaty na jídlo a výdaje, ale nemám ponětí, kolik peněz má on. To mi odmítá říct. Svatbu nechce, děti říká později, neupřesní kdy. Když naléhám tvrdí, že z něj chci podpantofláka. To je pak těžké něco. zjistit