Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@inkakřivák trvala jsem na založení společného účtu, ale finance spojit nechce. Posíláme tam část výplaty na jídlo a výdaje, ale nemám ponětí, kolik peněz má on. To mi odmítá říct. Svatbu nechce, děti říká později, neupřesní kdy. Když naléhám tvrdí, že z něj chci podpantofláka. To je pak těžké něco. zjistit
Tak já nevím, ale dává ti jasně najevo, že si chce užívat. Tak ho nech…
@Anonymní píše:
@ProfZav zcela upřímně závidím a přeji vám takové štěstítaké mě mrzí, být doma sama, když chci jet potápět já, abych nebyla doma a nemyslela na to, nesmím, protože prostě potápí se většinou chlapi na takové úrovni co já a s chlapama já nikam nesmim. Takže tak
Počkej, takže on si jede kam chce, bez ohledu na tvůj názor, ale ty ho posloucháš v tom, kam a s kým smíš a nesmíš?? To nemyslíš vážně, že ne?? ![]()
@Kazimíra Olejovka píše:
Viď? Kde se v ženách bere ta urputná snaha zakládat rodinu a tvořit domácnost s někým, kdo o to absolutně nestojí a dává to najevo nejen náznaky, ale i na plnou hubu
Nějaký masochismus? Nízké sebevědomí? Pocit, že můj život tímhle skončí (ve 23???). Nepochopím.
@stinga píše:
no tak tohle bylo hodně hloupé rozhodnutí - tak ale zas ti bude muset ty peníze vrátit, až se odstěhuješ
Taky to tak vidim, je v tom byte ted uveznena, protoze tedy na nej dala pulku a kdyz by s klukem uz zit nechtela tak co - vysype ji on na stul castku, kterou na byt prispivala nebo polovinu dnesni trzni ceny? - tady by na tom zakladatelka zas vydelala. Ale jestlion zas bude ochoten ji vyplatit, ci nechaji ranec u advokatu, ti jedini se pak operi.
Spis to bylo hloupe od jeho rodicu - za jakousik nizkou cenu prodavat pulku bytu pro ne cizi holce, ktera jen chodi s jejich synem. Ted to bude stat jejich kluka balik.
@unuděná tak s tím do toho šel, proto jsme si koupili byt. To že on teď změnila priority není snad moje vína ne?
@Kazimíra Olejovka píše:
zaplatila půlku jeho bytu ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná tak s tím do toho šel, proto jsme si koupili byt. To že on teď změnila priority není snad moje vína ne?
Do čeho šel? Potřeboval někde bydlet, ideálně s přítelkyní, to není nic, co by dokazovalo, že bude chtít děti a usadit se ne?
I starý mládenci potřebují střechu nad hlavou. On tu svou polovinu neplatil, viď? To mu dali rodiče…
@Anonymní píše:
ne, není to tvoje vina, ty jsi v tomhle příběhu spíš jako oběť - možná jsi ve své touze po miminku přehlídla, že tenhle kluk fakt není ale vůbec ten pravý pro zakládání rodiny
@Anonymní píše:
@inkakřivák trvala jsem na založení společného účtu, ale finance spojit nechce. Posíláme tam část výplaty na jídlo a výdaje, ale nemám ponětí, kolik peněz má on. To mi odmítá říct. Svatbu nechce, děti říká později, neupřesní kdy. Když naléhám tvrdí, že z něj chci podpantofláka. To je pak těžké něco. zjistit
Dává ti dost jasně najevo, že nestojí o rodinu. Vzít si tě nechce, společné peníze nechce, děti někdy příště, nemůžeš jet s ním, je mu fuk, jak se cítíš. Co tě u něj proboha drží? Tohle se nezmění, bude si pořád dělat to, co on chce, bez ohledu na tebe.
@stinga píše:
zaplatila půlku jeho bytu
nebo zaplatil půlku jejího bytu…já se dočetla, že do něj šli společně a mají ho napůl ![]()
@stinga píše:
ne, není to tvoje vina, ty jsi v tomhle příběhu spíš jako oběť - možná jsi ve své touze po miminku přehlídla, že tenhle kluk fakt není ale vůbec ten pravý pro zakládání rodiny
Vidím to naprosto stejně. A pokud tam navíc z jeho strany je nějaké omezování (jako „nechci, abys jezdila se potápět, protože je tam moc chlapů“), tak je to úplně špatně celé.
@Anonymní píše:
@Kazimíra Olejovka já si nemyslím, že mam úzkosti. Když se mi ozývá, zavolá, napíše, jsem naprosto v klidu, ale to on prostě nedělá. A když už, tak někdy večer po celém dní. Stačila by zpráva „jsem ok“ po každém ponoru a bylo by to v pohodě.
Takove prikazy a prani jsou na miste od rodicu, ty ale nejsi jeho matka, takze jeho chapu, ze se nechce nechat tebou buzerovat, jak nejaky maly fagan.
Je to jednoduchy - vas vztah ti njc neprinasi, nejsi v nem spokojena, je tedy nejvyssi cas to rozseknout a udelat si papa. Nikoli se snazit za kazdou cenu predelat dospeleho chlapa k obrazu sbemu a snazit se ho vychovavat. To opravdu nefunguje a je to cesta do pekel.
@Kazimíra Olejovka píše:
nebo zaplatil půlku jejího bytu…já se dočetla, že do něj šli společně a mají ho napůl
jo i tak je to možné - vlastně psala, že byt mají napůl,
no to bude „sranda“ až se budou rozcházet
@stinga @Kazimíra Olejovka Psala tohle:
ano, ten byt je koupený je napsaný na mě I na něj 😀 odkoupili jsme ho od jeho rodičů za poloviční cenu. Dřív jsem měla několik prací najednou a vydělala jsem si na to peníze.
Mě by zajímalo, zda platil svou polovinu z té poloviční ceny, nebo zakladatelka zaplatila celou částku (jakoby půlku bytu) a tu druhou darovali rodiče synovi.
@Kazimíra Olejovka tak bandu kamarádů tam nemá. Na lodi taky nejsou, ale jdou do jeskyně, teď zrovna více než 120m pod vodu. Zážitky tak úplně neprobírají, protože to není zábava, ale risk, touha vidět něco víc než ostatní. Vynoří se, totálně vyřízení, ne veselí. Sama to znám, proto jsem vždycky psala, že jsem ok, zdravá, bez ddkompresni nemoci.