Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Ahep myšleno tak, že si nasekal závazky a teď riskuje život. Sice male závazky ale nasekal
Hele já nevím jak moc tě omezuje, nebo zakazuje, ale myslím, že kdyby sis dupla, tak se potápět jdeš i s bandou nadrženců. Závazky a pozůstalosti by se taky dořešily.
Tvůj největší problém je, že chceš založit rodinu a on ne. Taky je s tím spojená i zodpovědnost nejenom sám za sebe.
Potápění je fajn a když je to společný koníček, tak super. Taky se potápím a ano, jeskynní potápění je jiná liga, je to o hubu. Člověk musí být i trochu blázen. Pokud ty obavy o něj neuneseš a nebo ho budeš lámat na založení rodiny, stejně o něj přijdeš. Nerad to říkám, ale kompromis budete hledat těžko. ![]()
@Anonymní píše:
Napadlo mě říct mu tyhle důvody, chtít vyplatit a říct, že budu bydlet odděleně, nechám mu volnost, ale budu si budovat svuj život. Volný vztah… když najdeme kompromis, dobrý, kdyz ne, nezůstanu bez domova a u soudu 😀
Ano, napadlo te to dobre, takze nezbyva, nez zacit konat. ![]()
@Pan Dan píše:
Vždycky když vyrazíš z domu hrozí že přijdeš o život. I když se pojedeš třeba jen projet na kole. Ale každá ta záliba má jiný stupeň rizika. A je nesmysl chtít posouvat hranice tam, kde překročení znamená smrt. Jako mladý jsem byl taky blbý, to většina z nás.Ale z tohoto jsem už vyrostl. Potápění jo, ale s rozumem.
Tak my ale nevíme, nakolik to dělá rizikově a nakolik prostě jen intenzivněji, než zakladatelka
Kdo zhodnotí, která míra rizika už je za hranou a která ne? Pokud on chce riskovat život, je to jeho volba. Takových je
Stačí mrknout na všechny ty extrémní sporty. Zakladatelka má výhodu, že o tom ví než udělá nějakou hloupost jako náhodné otěhotnění, jelikož on se toho nevzdá (dle svých slov).
A jinak myslím, že je přirozené, že se závazky a přibývajícím věkem na sebe dává člověk trochu víc pozor. Ale závazek, o který nestojí, ho nedonutí chovat se zodpovědněji, to obvykle funguje přesně naopak.
@Martina1717 píše:
@Ahep to byl asi dotaz na zakladatelku? Já se sem jen připletla 😀
Marná snaha, už jsi se prozradila tím úplně stejným smajlíkem. ![]()
Na začátku jsem tomu věřila, ale teď jsem nějak na pochybách.
@Martina1717 píše:
@Ahep kvůli práci co dělám na hlavní úvazek nemůžu oficiálně dělat podnikání.
@stinga hele, ale mně je 20, nikdy jsem se nepotapela a dělám zdravotní sestru, rodiče milionáře fakt nemám
ale… zní to fakt lákavě
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím
Potřebuji radu, už sama nevím, jak se zachovat.
S přítelem jsme spolu 3 roky. Oba jsme potápěči, vždycky všechno klapalo, mít společný zájem je skvělé. Poslední rok začal přítel jezdit s kamarádem na dost nebezpečné akce. Říkají tomu expedice, ale platí si vše sám. Za poslední expedici nechal 50 000. První problém je ten, že tyto akce jsou podle mě o hubu, velké hloubky, dlouhý čas pod vodou. Jelikož se sama potapim, vím, kolik se toho může podělat. Můj bývalý přítel tragicky zemřel, takže mám možná až přehnaný strach. Každopádně vždy když odjede, jsem ve stresu, hubnu, občas zvracim. Dokud se v pořádku nevrátí. Mimo to potřebujeme rekonstrukci bytu. Já vydělávám méně, ale našetřila jsem na polovinu výdajů na rekonstrukci. Přítel svou polovinu utrácí za expedice… Už mi není 15, chtěla bych se usadit, potápěním vydělávat na kurzech atd… a soustředit se na budoucnost, děti. Ne se několikrát (tenhle rok už 5× týden, někdy dva) doma bát, co se děje… Dnes odjel na další. V noci jsem se rozbrecela, prosila ho ať nejezdí, je to velmi nebezpečná akce a je to už po třetí za 3 měsíce a jsem úplně psychicky v háji. Urazil se, že se musí vyspat a šel do jiné místnosti. Vážně už nevím, jestli jsem proste jen hysterka? Ale kdybych chtěla chlapa, co takhle riskuje, najdu si vojáka, co jezdí na mise…
Já bych to nedělala, k čemuž tě nenutí. Zakazovat bys mu to neměla.
@Martina1717 píše:
@stinga hele, ale mně je 20, nikdy jsem se nepotapela a dělám zdravotní sestru, rodiče milionáře fakt nemám![]()
ale… zní to fakt lákavě
![]()
Rok a půl zpět jsi psala, že je ti 21.
V téhle diskuzi by to odpovídalo i to věkové rozpětí s partnerem. ![]()
https://www.emimino.cz/…sexu-380129/
Samozřejmě náhoda, rozumím.
@Martina1717 píše:
@stinga hele, ale mně je 20, nikdy jsem se nepotapela a dělám zdravotní sestru, rodiče milionáře fakt nemám![]()
ale… zní to fakt lákavě
![]()
A proč tedy odpovídáš za zakladatelku v první osobě?
![]()
@Parninas ja se hádat nebudu 😀 klidně si to myslete, ráda se budu vydávat za milionáře ![]()
@Martina1717 píše:
@Parninas ja se hádat nebudu 😀 klidně si to myslete, ráda se budu vydávat za milionáře
Takže koukám, že ses pěkně odkopala a celých 8 stránek diskuze se tady snažíme krmit trolla. Ach jo.
@Martina1717 píše:
@Parninas ja se hádat nebudu 😀 klidně si to myslete, ráda se budu vydávat za milionáře
Já si to myslet můžu, protože jsi to tam psala.
Už mu stojí?
@Parninas píše:
Já si to myslet můžu, protože jsi to tam psala.Už mu stojí?