Nebojácné maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
1.3.12 12:11

taky se přidávám :mavam:

Mrňous je děsný horolezec, ale za zadkem mu pořád nestojím. Jen co se naučil lízt, tak vždy zamířil ke schodům. Chodím za ním, ale nedržím, máme blbý schody před opravou. Tchýně z toho byla úplně na prášky, proč mu to dovolím. Kolem akumulaček by nejraději postavila zátaras z molitanu. No jednou si šáhl a už si dává pozor.
Na procházkách vodím za ruku okolo silnic a když se blíží pes (z těch mám hrůzu já, malý je zatím ignoruje). Na rozcestí chce zásadně jinam než já. Tak ho nechám. Když zmizím z dohledu, tak letí za mnou a alespoň na 10 minut mám na ruce klíště :)

• Citovat
  • Upravit
4118
1.3.12 12:12

Uvidím, jak budu radit, až budu učit tu našu paličatou kozu na motorce :zed: Myslela jsem si, že nic horšího než náš starší nemůže být, až teď mi dochází, jaký to je hodný, formovatelný dítě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
1.3.12 12:20

Já mám děti dvě, teď už větší, ale pamatuji se, že jsem měla stejný přístup. Nikdy jsme neměly úraz nebo něco takového. Pamatuji se, jak si asi roční dcera hrála na zemi s hromadou knoflíků. Já byla u ní, věděla, že je nesmí strkat do pusy, také to nedělala, ohromně ji to bavilo.
Dnes, jedné je 15 a druhé 9, vím, že se na ně můžu spolehnout, co řeknu, to udělají, starší případně druhé uvaří apod. Jsou to moje zlaté holčičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.3.12 12:52
Ywett píše:
Phoebe píše:
angu a na odrážedlo se taky děsně těším :zed: zatím to ještě moc nezvládá, jezdí zatím pomalinku, no spíš ani nejezdí, když chci někam dojít musím ho táhnout :lol: ale on se brzy otrká a mě asi omejou :twisted:
Podle mě je u odrážedel důležitá disciplína dítěte. Když dítě ví, kde má počkat, třeba u každé lampy, ať si jede klidně kosmickou rychlostí. Mám extrémně tvrdohlavé dítě, ale já jsem tyranka, takže buď dítě bude na odrážedle 100% poslouchat a já ho nechám jet jak ono samo chce, ale musí támhle u těch schodů počkat, nebo půjde za ruku. Tečka. Párkrát zkusí neposlechnout (lépe trénovat na bezpečném místě), protože za ruku nepůjde, radši by si ju ukousl a bude hystericky řvát a svíjet se na zemi (klidně, já mám čas :mrgreen: ), nakonec radši bude respektovat má pravidla. Na motorce dítě neslyší, takže je nutné domluvit se předem!!! Jo a ještě je lepší naučit se určitou trasu, tam se dítě naučí, kde přesně musí počkat. No a když se naučí na motorce, může na koloodrážedlo, které je rychlejší.

no jo ale já si dovedu představit to vysvětlovat třeba už dvouleťákovi ale nevím jak to vysvětlit ani rok a půl starému dítěti :lol: :nevim: v tomhle právě vidím tu nevýhodu rychlejšího psychomotorického vývoje :zed: vůbec mi dělá problém mu spoustu věcí vysvětlit, tomu druhému dítku, co hlídám, ještě nic moc vysvětlovat nemusím protože se nic moc nikam nedostane :lol:
Kuba je sice napřed ve vývoji ale ne rozumově :lol: věřím že za měsíc bude jezdit jak drak :zed: to mu bude necelých 16 měsíců a jak mu vysvětlím, že má támhle u té lampy (auta, rohu, baráku…) počkat, fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
1.3.12 12:58

Phoebe, Maty jezdil na odrážedle od 15ti měsíců. Byl to často boj, ale naučil se! Pokud nečekal/neposlouchal, motorka mu byla odebrána. Řval, svíjel se po zemi, když pochopil, že se mnou nehne, začal spolupracovat. Na hřišti, ať si dělá co chce, ale kolem silnice musí poslouchat! Brzy to začal rozlišovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.3.12 13:23
Ywett píše:
Phoebe, Maty jezdil na odrážedle od 15ti měsíců. Byl to často boj, ale naučil se! Pokud nečekal/neposlouchal, motorka mu byla odebrána. Řval, svíjel se po zemi, když pochopil, že se mnou nehne, začal spolupracovat. Na hřišti, ať si dělá co chce, ale kolem silnice musí poslouchat! Brzy to začal rozlišovat.

jé tak to super že mám takový příklad :) a díky za radu :pankac: svíjení se na zemi, vřískání a hysterčení mě totiž nechává naprosto chladnou :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
1.3.12 13:30
Gladys píše:
To že ráno dítě položím na deku a nevšímám si ho nepovažuju za vedení k samostatnosti, některé děti to tak mají, že jim to vyhovuje, některé ne, a rozhodně bych nepovažovala za vedení k samostanosti, že malé miminko frknu na deku, ono kvičí, že chce mámu a já nepřišla, protože bych ho nechtěla rozmazlit.
Takže popis Marcelky beru tak, že dítěti to vyhovuje, ale kdyby bylo kontaktní, tak by mi ho bylo trochu líto, že s ním máma nechce být, pokud by se tedy řídila tím samým, i kdyby dítě na té dece být nechtělo a ona ho tam třeba nechala ječet, ať si zvyká :nevim:

Přesně tak jsem to myslela. Malý prostě zatím neumí vyhrát si celý den sám a nechat to řvát na dece prostě neudělám. Takže ležím vedle něho, ukazujeme si hračky, on se krásně otáčí, zpíváme si, psala jsem že OBČAS se nosíme, tančíme spolu, děláme blbiny :mrgreen: . Ve dne moc nenaspí, takže ho musím nějak zabavit. Večer usíná SÁM v postýlce, ale po nočním kojení si ho už nechám u sebe (je to i moje pohodlnost :oops: ). Je zatím malinký a vyhovuje nám to takto. Pokud má někdo miminko, které si rádo hraje samo, tak je to v pohodě. Taky ho plánuju vést k samostatnosti, hlavně v době učení toho co může udělat, vyšplhat, vyskočit, a pod. a co už bude „bolet“.
Barča :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.3.12 13:33
arcanobacterium píše:
Gladys píše:
To že ráno dítě položím na deku a nevšímám si ho nepovažuju za vedení k samostatnosti, některé děti to tak mají, že jim to vyhovuje, některé ne, a rozhodně bych nepovažovala za vedení k samostanosti, že malé miminko frknu na deku, ono kvičí, že chce mámu a já nepřišla, protože bych ho nechtěla rozmazlit.
Takže popis Marcelky beru tak, že dítěti to vyhovuje, ale kdyby bylo kontaktní, tak by mi ho bylo trochu líto, že s ním máma nechce být, pokud by se tedy řídila tím samým, i kdyby dítě na té dece být nechtělo a ona ho tam třeba nechala ječet, ať si zvyká :nevim:
Přesně tak jsem to myslela. Malý prostě zatím neumí vyhrát si celý den sám a nechat to řvát na dece prostě neudělám. Takže ležím vedle něho, ukazujeme si hračky, on se krásně otáčí, zpíváme si, psala jsem že OBČAS se nosíme, tančíme spolu, děláme blbiny :mrgreen: . Ve dne moc nenaspí, takže ho musím nějak zabavit. Večer usíná SÁM v postýlce, ale po nočním kojení si ho už nechám u sebe (je to i moje pohodlnost :oops: ). Je zatím malinký a vyhovuje nám to takto. Pokud má někdo miminko, které si rádo hraje samo, tak je to v pohodě. Taky ho plánuju vést k samostatnosti, hlavně v době učení toho co může udělat, vyšplhat, vyskočit, a pod. a co už bude „bolet“.
Barča :mavam:

tak jsem to blbě pochopila :oops: promiň :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.3.12 13:44

Angu a v čem jsi hysterická? Nějak jsem v tvých příspěvcích nepostřehla nic co by mi napovědělo..připadáš mi taková rozumná :mrgreen: ( nenapínej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák