Nechat se živit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69016
13.11.22 22:07

@Ophelia69 ale já neříkám sedět doma na zadku. Ale třeba teď se dvěma malýma dětma dělám na zkrácený úvazek a nemám zatím potřebu to jakkoliv měnit. Abych si dokázala, že jsem stejně dobrá jako můj muž (no stejně bych finančně nebyla, v mém oboru teď prostě takový prachy nejsou). Přinesla bych domů o deset litrů více (číslo házím od boku, ale tak nějak tolik, že už to rodinný rozpočet nespasí), z práce lítala do školky s jazykem na vestě a při nemoci dětí bych platila chůvu. Nebo mu řekla - tak hele, děti máme společný, takže půl napůl, příště jdeš na OČR ty. Sice na tom pár desítek tisíc tratíme, ale tentokrát zase budu rozvíjet kariéru já. Na to se ptám - proč, mně to nedává smysl. Kdyby tu nebyl, tak holt zaberu a máknu (před prvním dítětem jsem vydělávala víc já), ale nemusím. Takže nakonec - pracujeme oba, ale on mnohem větší procento času věnuje odborné práci a já zas dětem, prachy jsou společný obou. Jet fifty-fifty, máme peněz méně a jsme oba strhanější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
13.11.22 22:11
@Villanelle píše:
@Caridina Mne zas prijde potupny se chovat jako samosprasna kvetina. To jako zijes s muzem, porodila jsi a staras se o společné dite, ale chran buh, aby ti financne vykryl tu financni ztrátu?
Jinak nevidim problém v tom, kdyz je zena po dohode v domacnosti. Ale musi to byt tak, aby to vyhovovalo obema. :nevim:
Jestli bych doma byla ja osobne, nevím… ale kdyby mne se povedlo vydelavat dost na užíveni cele rodiny, asi by mi nevadilo si chlapa vydrzovat a uzivat si doma full servis :lol:

Mozna tobe, aby chran buh vykryl nejakou financni ztratu. Ja po nem proste zadny penize nechci. Mam svejch dost, tak proc bych mela po nem chtit dalsi? Jako na co? Na nehticky, vlasy, kabelky? 8o ja nam nase spolecny dite porodila, ale to preci neznamena, ze z nej musim sosat penize, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
13.11.22 22:11

Na jednu stranu by to bylo moc lákavé, ale asi bych do toho nešla. Kde je psáno, že s partnerem budu navěky a co pak? Kdo by mě s dítětem živil, kdybych chtěla odejít? No, u nás stejně nehrozí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
13.11.22 22:12

Já jo, pokud by to byl manžel a bylo by to po společné dohodě a měli bychom menší děti, třeba tak do konce prvního stupně. Pak bych si asi našla nějaký menší úvazek nebo něco co by mě bavilo. Kamarádka to tak má a oproti mě toho víc podnikají, ona si vše udělá, když jsou děti ve škole, pak má čas i energii na ně. Žádný problém zbalit rodinu každou chvíli někam na víkend. Já jsem prostě po práci unavenejsi, když jedeme na víkend pryč, tak se srovnávám ještě dva dny, nechce se mi furt něco vymýšlet. Doma věčně bordel. Takže já jo, pokud by manžel vydělával opravdu pěkné peníze, tak klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.11.22 22:14
@Ophelia69 píše:
@ugluk
Jestli na to někdo má náturu prosím, ale já ne. Mě by to ani nebavilo. To musí být hrozný stereotyp. Ale každý jsme jiný a máme každý jiné priority.

Me by zase hanba fackovala, kdybych kaslala na deti, nekojila, vracela se v sedm vecer z prace a deti nechala nejake chuve :nevim:.

I pece o deti je prace, makacka, zadne flakani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.11.22 22:18

Dost zen zije na rodicaku z vlastnich uspor, protoze jim prita neda ani halir navic, tak jim nezbyde nic jineho, nez kecat o hrdosti, nezavislosti a sobestacnosti :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
13.11.22 22:24
@Caridina píše:
Mozna tobe, aby chran buh vykryl nejakou financni ztratu. Ja po nem proste zadny penize nechci. Mam svejch dost, tak proc bych mela po nem chtit dalsi? Jako na co? Na nehticky, vlasy, kabelky? 8o ja nam nase spolecny dite porodila, ale to preci neznamena, ze z nej musim sosat penize, ne? :mrgreen:

Protože to neni sosani penez, ale normalni sdileni spolecnych zdroju v partnerskem a rodinnem životě 8o
Jako fakt cucim.
Predstav si, ze ja mam s manzelem nejen společne deti, ale take dum, pozemky i peníze, tudíž jsem nemusela pred otěhotněním pocitat, jestli mi vyjde rodičák na pleny a jestli si budu moct dovolit v pripade potreby zustat s ditetem se specialnimi potrebami doma dele, nez tri roky.
Normalne je mi za tebe smutno.
Představ si, ze ja bych se o sebe a deti v pripade potreby zvladla postarat take sama. Ale abych si byla tak nejistá sama sebou, ze si svou hodnotu musim dokazovat takto :nevim:… Nehlede na to, ze jeho penize patri i dítěti a jestli ty si vybiras rezervu, abys nemusela rict muži o penize na péči o nej, tak ses padla na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.11.22 22:26
@Anonymní píše:
Nechali byste se živit od přítele nebo od manžela? Pokud ne, tak proč.

samozřejmě, proč ne

k čemu mám manžela, když už? ;)

nakonec, když jsem byla na mateřské a starala se o děti, živil celou rodinu, měl starost abychom vyšli, a mne to vyhovovalo, s dětma bylo starostí dost…tak jak

dělba práce, neasi

:think:

on k nim zase v noci nevstával a doma s nima nedřepěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.11.22 22:27
@Ida11 píše:
Na jednu stranu by to bylo moc lákavé, ale asi bych do toho nešla. Kde je psáno, že s partnerem budu navěky a co pak? Kdo by mě s dítětem živil, kdybych chtěla odejít? No, u nás stejně nehrozí :P

Když se rozhodneš od partnera odejít, tak jdeš pracovat, ne? Proč tě měl živit někdo další?

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
13.11.22 22:27

Pokud se na tomto uspořádání manželé domluví, proč ne? Já už takhle žiju přes 14 let, od narození nejstaršího syna. Většinu času jsem tedy na rodičovské dovolené, ale byla i období, kdy jsem byla prostě jen osoba pečující o děti. Takhle jsme si to s manželem uspořádali, je to náš životní styl. Děti vzděláváme doma (do školy ani do školky nechodí), což máme v plánu praktikovat i nadále. Manžel nás živí podnikáním z domova a vydělává dostatek aby rodinu zajistil a uživil, není tedy potřeba další příjem a já se můžu plně věnovat dětem. Vyhovuje nám to tak, funguje nám to a považujeme se za rovnocenné partnery. Nemám pocit méněcennosti kvůli tomu, že já ty peníze nevydělávám. Tohle u nás doma vůbec neřešíme. Veškeré finanční prostředky jsou společné a společně se domlouváme za co je utratíme, nebo jak s nimi budeme hospodařit. Nevidím na tom vůbec nic špatného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.11.22 22:29

Za sebe říkám, že nemyslím období MD a RD. Ale navazující pracovní období po dětech. Aby to někdo neobracel. Obdobím rodičáku a mateřské jsem taky prošla. Už je to pravěk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
13.11.22 22:30

On nějak model „nenechám se živit“ vyžaduje ženskou s takovou kariérou, že by z toho rodinu v pohodě uživila. A navíc nesmí mít s chlapem mezi sebou nějaké zásadnější finanční rozdíly, protože jestli ona přinese pětadvacet a on sto, tak se prostě živit nechá. Pokud teda nejedou stylem fifty-fifty, každý stejně na jednu hromadu. A aby jí pak hrdost dovolila hospodařit s pětadvaceti, zatímco manželovi zbývá pětasedmdesát na jeho osobní potřebu, tam si nejsem úplně jistá, jestli ta hrdost nehraničí s tóooo… nebudu psát radši. Hrdost a rovnoprávnost si můžu dovolit, pokud nejsem učitelka ve školce a muž k tomu ředitel banky.

No nic, tak já se jdu o nedělní noci věnovat svému druhému přívýdělku, zatímco živitel rodiny právě uspal děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16341
13.11.22 22:34
@Lucie_Sx píše:
Me by zase hanba fackovala, kdybych kaslala na deti, nekojila, vracela se v sedm vecer z prace a deti nechala nejake chuve :nevim:.I pece o deti je prace, makacka, zadne flakani.

A když jsou děti část dne s někým jiným - chůva, jesle, škola, to je špatné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16341
13.11.22 22:39

Já si třeba neumím naprosto představit, kdybych byla žena v domácnosti, co bych jako pořád dělala? Děti ve školce, nebo ve škole a doma nuda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
13.11.22 22:45
@Dahlia0409 píše:
A když jsou děti část dne s někým jiným - chůva, jesle, škola, to je špatné?

Není. Otázka je kolik. Mně by třeba přišlo smutné školkové dítě denně vodit na půl sedmou a vyzvedávat před pátou - pokud nemusím. Když si můžu úvazek zkrátit tak, že vedu na osmou a vyzvedávám ve čtyři, nebo máme v pátek luxus vyzvednutí „po o“ a společného odpoledne, nějak mám pocit, že tohle mně osobně žádná kariéra nikdy nevynahradí. Ale zcela chápu, že to máme každý nastavené jinak. Rovněž jsem ráda, že když už mi prvostupňové dítě nechodí do družiny, nemusí doma samo bezprizorně tvrdnout od jedné do šesti. Pokud si to díky manželově platu můžeme dovolit. Kdybychom nemohli nebo bych manžela neměla, nedá se svítit, takhle žijí milióny rodin. Ale zajímalo by mě, kolik z nich, kdyby jim řekli - hele, manžel dostane dvacet měsíčně navíc a ty si budeš moct dovolit pracovat jenom 6 hodin denně - by tohle odmítlo, protože by je hamba fackovala se nechat živit. Troufnu si říct, že dost by jich to uvítalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat