Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Až mi skončí 180 dní po prodelani covidu, zajdu si na test na protilátky. Když je budu mít, očkovat se nenechám, i když by to znamenalo věčné testy. Když nebudu, půjdu.
Ano nechám se očkovat po porodu, hodně cestujeme takže pro mě jednoznačně ano. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,
Mám otázku, necháte se očkovat proti Covidu? I děti, až budou moct.
Proč jsi anonymní?! Ano, dám se očkovat. Dítě nespadá do věkové kategorie. U něj bych prozatím počkala.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Syn chce, tak ho zaregistruju, je mu 15.. Já nee
Nestačilo obnovit některou z již existujících diskusí? Není jich tu málo.
Dokud nebudu muset, tak ne. Stejně tak dítě, ale to stejně ještě nemá věk na očkování.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Muž už to má za sebou s očkováním já jdu na první dávku dnes
Zajímavé ze většina tady i koho se zeptám ve svém okolí tak důvody proč očkováni jsou:”nebaví mě testování”, “chci bez problému cestovat” atd ale nikdo neřekne “bojím se covidu”. Proste systém lidi donutil, je to až šílené. Jinak ja zatím očkována nejsem a neplánují, ale je možné ze systém mě donutí.
@zudina píše:
Zajímavé ze většina tady i koho se zeptám ve svém okolí tak důvody proč očkováni jsou:”nebaví mě testování”, “chci bez problému cestovat” atd ale nikdo neřekne “bojím se covidu”. Proste systém lidi donutil, je to až šílené. Jinak ja zatím očkována nejsem a neplánují, ale je možné ze systém mě donutí.
Nechala jsem se očkovat hned jak to bylo možné, a přiznávám, je to proto, že se bojím covidu. Jsem astmatik, a moc dobře vím, co je to za chuťovku, když se člověk dusí, takže covid- děkuji, nechci.
Teď už je očkovaná celá širší rodina, mimo dětí, a vedlejší účinky neměl nikdo.
A necháte se někdo očkovat na covid v těhotenství? Nejprve jsem si myslela, že se očkovat v těhotenství nesmí a pak jsem v TV slyšela, že to lze. Popř. Pokud už to máte za sebou v těhotenství jak se cítíte.
Jsem dávno očkovaná. Můj muž půjde, až bude smět. Spadá teď do těch 180 dní. Takže čeká. Děti také půjdou. Moje kolegyně nechtěla. V den očkování odmítla, že nikam nejde. Tak nešla. To bylo začátkem března. Už má první dávku. Byla ji zjištěna nemoc. Patří mezi onkol. pacienty a bylo jí doporučeno, ať se očkuje. Jestli to chytí, tak to může být zlé. Patří teď mezi úplně nejvíc rizikovou skupinu. Jiné kolegyni malém zemřel manžel v dubnu. Měl nějaký ten problém po covidu. Musel akutně na operaci. Několik dní bylo dost nejistých, jestli to vůbec dá. A je toho daleko víc. Covid člověk třeba dá. Horší můžou být ty následky, které vyplouvají po něm dřív nebo později.
@ropucha 02 píše:
Nechala jsem se očkovat hned jak to bylo možné, a přiznávám, je to proto, že se bojím covidu. Jsem astmatik, a moc dobře vím, co je to za chuťovku, když se člověk dusí, takže covid- děkuji, nechci.
Teď už je očkovaná celá širší rodina, mimo dětí, a vedlejší účinky neměl nikdo.
Je otázka jaké to bude mít dlouhodobě vedlejší účinky, to u této vakcíny nikdo zatím neví
Já se covidu bojím, klidně to přiznám, a žádné testování ani volné vstupy v tom nehrají roli. Já jsem očkovaná a čeká mě druhá dávka. Holky ještě nejsou věkově aby se mohly taky naočkovat. Sice mě štve že starší kluci očkování odmítají ale je to jejich volba, nutit je nebudu i když u nich by to bylo jenom aby se nemuseli testovat, ne strach z covidu.