Nechce čaj a já si nevím rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.4.19 12:45

Pripomina mi to tchyni, ktera mi taky pri kazdy navsteve furt vnucovala, ze mam synovi davat caj, byla tim uplne postizena, ze musi pit caj. Nemusi, umely mliko miminu fakt staci, vzdyt se dela z vody. Tekutiny jsem zaradila az s prichodem prikrmu. Davla bych max po lzickach vodu, kdyby byly extremni vedra, jinak ne

• Citovat
  • Upravit
Niki100
22.4.19 12:54
@Anonymní píše:
Pripomina mi to tchyni, ktera mi taky pri kazdy navsteve furt vnucovala, ze mam synovi davat caj, byla tim uplne postizena, ze musi pit caj. Nemusi, umely mliko miminu fakt staci, vzdyt se dela z vody. Tekutiny jsem zaradila az s prichodem prikrmu. Davla bych max po lzickach vodu, kdyby byly extremni vedra, jinak ne

Me to taky vnucuje tchýně :lol: ale děkuji za radu, alespoň si z Toho furt nemusím dělat hlavu, nesnáším když mi furt někdo do něčeho kecá :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
77008
22.4.19 12:55

Holky, to je tu vždycky co pár dní, diskuse, že miminko nechce čaj, kdo vám to všem říká, že by miminko mělo pít čaj?
já mám dítě teď 2,5 roků a čaj pila poprvé myslím v roce a čtvrt
byla na UM částečně od 3 týdnů a plně od 3 měsíců, do toho roku a čtvrt pila jen UM a kromě rýmy byla naprosto zdravá a nikdy nikdo mi o čaji nic neříkal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.19 13:00
@Niki100 píše:
Me to taky vnucuje tchýně :lol: ale děkuji za radu, alespoň si z Toho furt nemusím dělat hlavu, nesnáším když mi furt někdo do něčeho kecá :jazyk:

Tak asi se driv bezne podaval caj kojencum k rozmixovany svickovy s knedlikem :-D

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
22.4.19 13:12

Nebo jde udelat slabe um… ale myslím ze jeste neni takove tepli aby nutne potrebovalo jeste caj.

• Citovat
  • Upravit
21680
22.4.19 13:14

@Niki100 zatím nemusíš, počkala bych až na ty tropy, pokud by pak odmítalo, můžeš o trošku víc mlíko naředit, ale určitě bych nedávala cokoliv SLAZENÉHO, to opravdu ne!
Pouze čistou vodu mi děti pily. Nemusí to být čaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
22.4.19 13:41

Take myslim, ze UM by jeste ted melo stacit. Az budou horka, zkousela bych davat fenyklovy caj nebo kojeneckou vodu po lzickach. Fakt nemusi pit nutne caj, voda je uplne ok :-) Sledujte jak moc cura a kdyby mimi pocuralo mene nez tech cca 10 plinek denne nebo kdyby moc byla „citit“, tak by nejake tekutiny navic myslim mit melo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
22.4.19 13:56

Tak nařeď UM a je to. Dcera ještě v 15 měsících odmítala jakoukoliv tekutinu. Tak jsem dala odměrku UM, 240 ml vody a neřešila. Dítě už mám školáka, takže mou péči zdárně přežilo. Ale do půl roka bych fakt dávala jen neředěné UM. Extra vodu nějak nepotřebují.

Příspěvek upraven 22.04.19 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.4.19 13:58

V klidu, mym mimcum vsichni nutili caj (cerny) i kdyz byly plne kojene :zed: Letni dceri kvuli piti, podzimni pry aby se zahrala :nevim:. Uprimne, i kvuli pitnemu rezimu, ta lzicka je nic, mimco spolkne par kapek. Kdyby byl jo problem (malo by curalo) tak bych asi sahla po redenem UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.4.19 14:47
@Niki100 píše:
Ahoj, mám doma 20ti denní miminko, do teď bylo kojeno ale přišla jsem o mm takže je na umělé stravě. Slyšela jsem, že když je miminko na us mělo by dostávat I čaj (fenyklovy), ale malý mi to odmítá :( nevíte někdo co s tím? :(

huh? Tak mu ho nedavej, boze muj.

Moje mala byla na UM od porodnice a zadne caje jsem ji nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
22.4.19 14:53

Dva naprosto zdraví synové mi vyrostli na um, přes velká vedra a jen na um. Když bylo přes třicet, dala jsem víc vody, třeba o 10 ml a bylo. Pili častěji. Běžně není třeba nic hrotit, tohle jsem fakt dělala jen ve vedrech. Byli ve stínu a kdyžtak jsem navlhčila okénku a lehce ochladila, jenže to je opravdu pro případ července, srpna a veder přes třicet. Klid hlídej pro svůj klid plenky a stín, jinak není noc třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11190
22.4.19 15:36
@stinga píše:
Holky, to je tu vždycky co pár dní, diskuse, že miminko nechce čaj, kdo vám to všem říká, že by miminko mělo pít čaj?
já mám dítě teď 2,5 roků a čaj pila poprvé myslím v roce a čtvrt
byla na UM částečně od 3 týdnů a plně od 3 měsíců, do toho roku a čtvrt pila jen UM a kromě rýmy byla naprosto zdravá a nikdy nikdo mi o čaji nic neříkal

Že? A víš, co? Mě zase radila sousedka, když byla dcerka mimino, že jí mám po každém kojení dávat čaj, aby jí v puse nezůstávaly kousky z mlíka, že si to musí vypláchnout. Jinak moje dcera má 5,5 roku, a jestli vypila za celý život dohromady 2 hrnky čaje, tak je to moc. Čaj jí nechutná vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.4.19 17:55

Já tady asi půjdu prori proudu, ale je dobré dítě zvykat i na lahev a jiné tekutiny, než je mléko. Taky se Vám pak může stát to co nám. Dcera byla dlouho jen kojená, protože všichni tvrdili, že to stačí. No a pak najednou nestačilo, ale malá již cokoliv jiného odmítala. Skončila ve 13-ti měsících dehydratovaná na kapačkách v nemocnici a dalších 9 měsíců přijímala tekutiny jen přes injekční stříkačku, než přijala první lahev. Byl to rok pekla na zemi. Teď čekám druhé dítě a dostane lahev s čajem snad už v porodnici. A co jsem se bavila se sestřičkami na dětském, tak zdakeka nejsme ojedinělý případ. S hysterickou laktační ligou je takových dětí rok od roku více. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.19 18:25
@Martassek píše:
Já tady asi půjdu prori proudu, ale je dobré dítě zvykat i na lahev a jiné tekutiny, než je mléko. Taky se Vám pak může stát to co nám. Dcera byla dlouho jen kojená, protože všichni tvrdili, že to stačí. No a pak najednou nestačilo, ale malá již cokoliv jiného odmítala. Skončila ve 13-ti měsících dehydratovaná na kapačkách v nemocnici a dalších 9 měsíců přijímala tekutiny jen přes injekční stříkačku, než přijala první lahev. Byl to rok pekla na zemi. Teď čekám druhé dítě a dostane lahev s čajem snad už v porodnici. A co jsem se bavila se sestřičkami na dětském, tak zdakeka nejsme ojedinělý případ. S hysterickou laktační ligou je takových dětí rok od roku více. :?

Ja teda nevim, ale podle me ma byt dite plne kojeno max. do toho pul roku, pak by se mely zavadet prikrmy a s prikrmy i jine tekutiny nez mleko (voda, nemusi to byt vubec caj), pak se nebude stavat, ze trinactimesicni dite je dehydratovanyz duvodu, ze je plne kojene. Prikrmy je dulezite zavadet, rocni dite plne na materskym mliku je az uchylny

• Citovat
  • Upravit
461
22.4.19 19:06
@Anonymní píše:
Ja teda nevim, ale podle me ma byt dite plne kojeno max. do toho pul roku, pak by se mely zavadet prikrmy a s prikrmy i jine tekutiny nez mleko (voda, nemusi to byt vubec caj), pak se nebude stavat, ze trinactimesicni dite je dehydratovanyz duvodu, ze je plne kojene. Prikrmy je dulezite zavadet, rocni dite plne na materskym mliku je az uchylny

Dcera měla příkrmy od čtvrtého měsíce. Tím jenom kojená jsem myslela tekutiny. Chtěla jsem jí k příkrmům dávat i jiné pití, ale to už nechtěla a všichni včetně doktorky tvrdili, že jí to kojení k tomu jídlu stačí, no a pak už se to u nás vezlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová