Nechce čaj na UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
werunkaw123 píše:Pesee23 píše:Lulinecka002 píše:tak náš Malej vypije jen teplý čaj šťávu… studené ani boha! A nevzdávej!! Při kojení pít nemusí, ale na UM aspoň 40ml denně!!!!
zkušené maminky poradte prosím…malá má měsíc a 14 dní a už od narození je na um Nutrilon HA,vypije 120 ml co 3 hodiny,ale mezi tím jsem ji zkoušela dávat čaj ale nechtěla ho…dávala jsem feniklový,heřmánkový …už jsem i osladila a nebo i koj. vodu a nechce…kucká se tím …nemůže být dehidratovaná? děkuji
od kdy?
tohle jsem nikdy neslyšela
nám to říkali v porodnici i naše dětská mudra…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pesee23 píše:werunkaw123 píše:nám to říkali v porodnici i naše dětská mudra…Pesee23 píše:Lulinecka002 píše:tak náš Malej vypije jen teplý čaj šťávu… studené ani boha! A nevzdávej!! Při kojení pít nemusí, ale na UM aspoň 40ml denně!!!!
zkušené maminky poradte prosím…malá má měsíc a 14 dní a už od narození je na um Nutrilon HA,vypije 120 ml co 3 hodiny,ale mezi tím jsem ji zkoušela dávat čaj ale nechtěla ho…dávala jsem feniklový,heřmánkový …už jsem i osladila a nebo i koj. vodu a nechce…kucká se tím …nemůže být dehidratovaná? děkuji
od kdy?
Nám říkali pravý opak, čaj nedávat
Podle mě, pokud ho dítě nechce a nejsou vedra a vypije dost um, přes koleno bych to nelámala, jenom bych občas zkusila nabídnout, ono se to časem poddá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
.. jsem četla nechce čaj ani rum a říkala si, co to bude za diskuzi:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
plně kojenému mimču, resp na UM stačí to mlíko. ani voda, ani čajík, nic z toho nemusí..
měla jsem dítě kojené/kojené plus UM/od 4m plně UM do 6m. mám starší dr. a ona pamatuje různé přístupy. nyní se tvrdí, že když není venku 30°C, mimču na mlíce, ať už je jakékoliv, stačí prostě to mlíko..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že při UM je ještě potřeba nějaká tekutina. Naše malá má žízeň, jsou jí 3 měsíce a na UM je od začátku a denně vypije minimálně 80ml, když je v teplém prostředí i 150ml. Nechce ale pít studený, takže ohříváme. Naše malá by se ale bez čajíku nevykadila, takže pít musí. Zkus třeba po lžičkách. Taky bych se zeptala Mudry, jaký má ona na čaj k UM názor, ať můžeš porovnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše: .. jsem četla nechce čaj ani rum a říkala si, co to bude za diskuzi:-)
Já to četla taky
![]()
- Citovat
- Upravit
Já četla: Nechce čaj na rum" a myslela jsem, že diskuze bude o manželovi;-) Jinak děti plně kojené nebo na UM čaj nepotřebují, píšou to ve všech odborných materiálech. Naopak UM je nastavené tak, že pokud jednu dávku nahradíš čajem, dítě může mít málo živin.
- Citovat
- Upravit
Pesee23 píše:werunkaw123 píše:nám to říkali v porodnici i naše dětská mudra…Pesee23 píše:Lulinecka002 píše:tak náš Malej vypije jen teplý čaj šťávu… studené ani boha! A nevzdávej!! Při kojení pít nemusí, ale na UM aspoň 40ml denně!!!!
od kdy?
to taky slyšim prvně, já si na to naše nepití Dr. stěžovala a ona mi říkala, že čaj ani vodu nemusí, neni to pro něj důležitý a že se rozpije a taky jo, rozpil se po roce a nevadí mu dodnes ani voda, čaj. Hlavně když pije dost mlíka, jinak to nemám řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, tak nám lékař z gastroenterologie říkal, že dítě na UM také nemusí pít čaj, když má ještě hodně dávak UM, naše malá byla od měsíce na umělém a čaj nikdy k tomu neměla, pouze, když měla horečku, byla nemocná apod.. tak stříkačkou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenech se nervovat, čaj nepotřebuje ani při UM pokud nejsou vedra. Mně takhle nervovala naše dr. taky(asi stará škola), pořád jen že musí pít čaj, když jsou na UM
nechtěli ho ani jeden a dehydratovaní nebyli, až kolem 10. měsíce si občas cucli, ale do té doby ani hlt, rozpili se až po roce. Často nabízej, ale když nechce, tak nenuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenervi se,když pije UM,tak má zatím tekutin dostatek. Horší by to bylo,kdyby byly 30 ti st. pařáky,tam už by něco navíc bodlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani511 píše:
Taky si myslím, že při UM je ještě potřeba nějaká tekutina. Naše malá má žízeň, jsou jí 3 měsíce a na UM je od začátku a denně vypije minimálně 80ml, když je v teplém prostředí i 150ml. Nechce ale pít studený, takže ohříváme. Naše malá by se ale bez čajíku nevykadila, takže pít musí. Zkus třeba po lžičkách. Taky bych se zeptala Mudry, jaký má ona na čaj k UM názor, ať můžeš porovnat.
Jste na tom stejně jako my!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
werunkaw123 píše:Pesee23 píše:Lulinecka002 píše:tak náš Malej vypije jen teplý čaj šťávu… studené ani boha! A nevzdávej!! Při kojení pít nemusí, ale na UM aspoň 40ml denně!!!!
od kdy?
I mě to bylo doporučeno, jak doktorkou, tak i v lékárně, že při UM je třeba alespoň nějaký čaj od 6 neděl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj maly je na UM od druheho tydne. Cajik mi zatim jeste nevypil nikdy. Ted pri zavedeni prikrmu vzal na milost redenou svestkovou stavu, ale vypije tak 60 ml a to az hodinu po jidle. Zkousela jsem caj klasicky, granulovany, vodu teplou, studenou nic…
Me by docela zajimalo, kdo mate deticky, co vam pijou vodu, jestli jste meli letni deti nebo zimni? Ja mam „podezreni“ ze ty letni se proste na vodu nauci snadneji, nez deti zimni… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám zimáka, narozen v polovině září, takže čaj začal dotávat až začátkem listopadu.. Taky trvalo než se naučil pít, ale stále jsem mu ho nabízela a začal pít pěkně a teď při příkrmech pije jak duha, ale musí mít hrníček, ne flašku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit