Nechce do školky/doma novorozenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
831
29.3.18 18:01

@robínek Vůbec ne, nemyslím si, že tam děti trpí. Podat pohled může každý, snad ne jen ten, kdo je zastánce školky. Já jsem naopak tady zcela nestranná, nekomentuju školku jako instituci, reaguju na to, co se jim děje doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
29.3.18 18:02
@Emno píše:
@Amys Tak to je nějaký komunikační uzel, mně se stále jeví, že stojíš v názorech proti mně.
Ne, se školkou nemáme žádné zkušenosti u našich dětí. Je pro mě zbytečná, spíš ku škodě, přílišná deformace dítěte. Ale nebrojim proti ní, je to pro mě služba, které může být potřeba a pak je vhodná.

Můžeš mi říct, čím mi školka deformuje dítě? Fakt by mě to zajimalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
29.3.18 18:04
@Emno píše:
@robínek Vůbec ne, nemyslím si, že tam děti trpí. Podat pohled může každý, snad ne jen ten, kdo je zastánce školky. Já jsem naopak tady zcela nestranná, nekomentuju školku jako instituci, reaguju na to, co se jim děje doma.

Jaktoze, jsi tu nestranná? Jasne z tvé odpovědi na minule stránce vyplynulo, ze nestranná nejsi, viz ten příspěvek o deformaci dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
29.3.18 18:05

@Pam12 Tak pokud rozumíš příčině, následku, riziku, tak zapalovač nedáš. Pláč, že chci být s máou místo ve školce je snad něco jiného, ne? Spadnout do hovna není jako spadnout do vaty, to je ais jasný, a přece jde o pád : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.3.18 18:05
@Emno píše:
@robínek Vůbec ne, nemyslím si, že tam děti trpí. Podat pohled může každý, snad ne jen ten, kdo je zastánce školky. Já jsem naopak tady zcela nestranná, nekomentuju školku jako instituci, reaguju na to, co se jim děje doma.

Nestranna nejsi každopádně. Nemáš zkušenost se skolkovym dítětem, takže nevis, jak se deti ve vztahu ke školce chovají. Nevis, jak to mají doma, presto sem pises jako tutovku, ze dite trpi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
29.3.18 18:07

@Pam12 Jsem nestranná v tom, že to, že si myslím, že školka děti deformuje, vůbec neberu jako důvod k tomu, proč by holčička měla zůstat doma s mamkou - v jejich situaci. Vůbec tu neprotlačuju, aby děti nechodily do školky. Vztahuju se jen k jejich situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.3.18 18:07
@Emno píše:
@Pam12 Tak pokud rozumíš příčině, následku, riziku, tak zapalovač nedáš. Pláč, že chci být s máou místo ve školce je snad něco jiného, ne? Spadnout do hovna není jako spadnout do vaty, to je ais jasný, a přece jde o pád : )

A uznavas vůbec, ze deti se proste revem mizou taky jen snažit manipulovat, ze je to proste kolikrát hrane zoufalství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
29.3.18 18:10

@robínek To psala maminka, že ráno se ta holka trápí ve školce. Já to nevymyslela. Já jsem školkové dítě. Kolem mě je spousta školkových dětí. A taky nepotřebuju školkové děti, abych něco chápala. To snad urolog musí mít za sebou zánět močáku, aby ti s nim poradil? Unikaj ti souvislosti, naopak vidíš je tam, kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
29.3.18 18:12

@robínek To rozhodně uznávám!
Neuznávám stát si za tim, že do té školky má prostě pokračovat chodit. Proč na tom lpět. Nelpim, nechápu tuto potřebu v tomhle případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
29.3.18 18:14
@Emno píše:
Neuznávám stát si za tim, že do té školky má prostě pokračovat chodit. Proč na tom lpět. Nelpim, nechápu tuto potřebu v tomhle případě.

Tak proč proste nechce připustit, ze by mohla tím pláčem pouze manipulovat, když ví, ze mama s ni na tu hru přistoupí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.3.18 18:17
@Fircon píše:
@Alyss1 @lecijasek No právě, školku potřebuje :-( Nestalo se tam nic, vše v pořádku, jen tam nechce být, protože ví, že já jsem doma :-(
I když jsem se už vymlouvala na doktora atd., nezabralo to. Vidí, že brácha je se mnou, tak chce být taky :-( Řve jen ráno. Jinak se jí ve školce líbí. Dokonce mě někdy sprdne, že pro ni jdu moc brzo…
Nikdo jiný ji bohužel vodit nemůže :-(

Kde se tady pise, ze ve školce trpi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.3.18 18:21
@Emno píše:

V tom případě vychovne prohravas. Pokud si neoveris, ze se skutecne nejedna jen o manipulaci a hned ustoupis, protože jde zrovna jen o tu školku, která podle Tebe neni důležitá, priste budeš celit dalším manipulacim. Holce je 5 a do školky iz chodila, coz je o dost jina situace, nez kdyby mela do skolky cerstve nastoupit ve 3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.3.18 18:43
@Emno píše:
@robínek To psala maminka, že ráno se ta holka trápí ve školce. Já to nevymyslela. Já jsem školkové dítě. Kolem mě je spousta školkových dětí. A taky nepotřebuju školkové děti, abych něco chápala. To snad urolog musí mít za sebou zánět močáku, aby ti s nim poradil? Unikaj ti souvislosti, naopak vidíš je tam, kde nejsou.

Tak pokud se v teto situaci chces prirovnavat k urologovi, musela bys byt detsky psycholog. Jsi detsky psycholog? Pokud ne, jsi jen nekdo, kdo zna nekoho, kdo mel zanet mocaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.3.18 18:49
@Emno píše:
@kacz Jenže se narodilo miminko a holčička je doma, ono je doma a ona taky. A pak ona jde, je nucena, a ono ne a důvody, aby šla, nejsou pro ní srozumitelné.

No tak stačí jí je vysvětlit. To je problém komunikace v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
29.3.18 18:52

@Pam12 No protože přání být doma s mámou, kor v případě, v jakém oni jsou - s novým miminkem - nepovažuju vůbec za hru. A taky nevím, proč by se tak mělo trvat na školkové docházce, když o ni není teď zájem, naopak je k ní takový odpor. Proč nebrat vážně, že holka tam moc nechce? Je přece jedno, jestli kvůli tomu řve, manipuluje, nebo jen jemně sděluje. Furt je stejné to, že chce být doma, a já nechápu, proč jí to nedat, když to lze. Dokud to lze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin