Nechce do školky/doma novorozenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
30.3.18 12:37
@Emno píše:
@robínek To psala maminka, že ráno se ta holka trápí ve školce. Já to nevymyslela. Já jsem školkové dítě. Kolem mě je spousta školkových dětí. A taky nepotřebuju školkové děti, abych něco chápala. To snad urolog musí mít za sebou zánět močáku, aby ti s nim poradil? Unikaj ti souvislosti, naopak vidíš je tam, kde nejsou.

Ona se netrápí ve školce. V klidu se převlíkne, jde dovnitř a pak hned se obrátí a zdrhne zpátky do šatny s hereckým výkonem.
Jasně je spoustu způsobů, jak se vyhnout manipulaci a jedním z nich je hned dítě poslechnout. Pak se manipulace pěkně zamaskuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
30.3.18 17:09
@Emno píše:
@Pam12 Protože se mi nechce to tu zas rozebírat na 14 stran : ) Zároveň když v té diskuzi jsem, nerada ji končim utnutim.
Napíšu ti to. Nemyslím, že škloka deformuje zrovna tvoje dítě, je to subjektivní, určitě jsou děti, pro které může být vhodnější, než když do ní nechodí. Beru to obecně a zjednodušeně. Pro mě to znamená částečný konec svobody, zasahování do výchovy v přlišné míře (dítě je většinu času nebo jeho velkou část s někým jiným, tedy i pod jeho vlivem), z nedostatku času na dítě (10 a více dětí) odpadá možnost dítě uspokojit v potřebách, které mohou být zásadní, vyslyšet ho, dát mu odpovědi na zásadní životní otázky ve velmi citlivém a důležitém odbdobí, kdy se rozvíjí mysl a vzníká možnost nabýt určitého filozofického přesahu. Ten školka neposkytuje vůbec, většinou. Nepřihlíží k osobním možnostem a schopnostem a pomáhá generovat jedince středoproudu snad ve všech oblastech, kterých se školka týká. Neustále se potýká s dualismem - rozlišování, co je dobré, co špatné, kdo je dobrý, kdo špatný. Neučí děti to zásadní, a to je, co si počít se sebou a svou hlavou, jak umět zpracovat sebe, jak šťastně žít. Je toho určitě víc, ale jen takhle letmo to stačí, myslím. Jsem otevřeá diskuzi, ale ne moc obšírné : )

Dobře, tak ale Jakto budeš dělat ve škole? Nebo mas pocit, ze tam ti už dítě deformovat nebudou?
Js mám totiž poslední dobou pocit, ze ty povinnosti vadí spis rodičům než detem :think:

Kolem sebe mám strašně moc známých co máme stejně staré děti. Do první třídy jsme nastoupili my a dcera kamarádky. Jinak všechny maminky daly odklad.. důvody:
a) chci mu prodloužit dětství,
B) druhy mám ve školce, nechce se mi jezdit na dvě místa
c) nechce se mi ráno vstavat na 7:00
D) klukovi se do školy ještě nechce (ten dnes vyžaduje odklad ještě na další rok, prý na to ještě není připraven :mrgreen:
E) on je ještě dost drobný a ty kluci jsou trdla a dospívají dyl, ten rok navíc ve školce mu neublizi a co ti budu povídat, nechci ještě řešit úkoly.
X
 X

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5118
30.3.18 17:28

@Pam12
To nevim, co by ty maminky delaly v zahranici, jsem v Anglii a tady se jde do skoly ve 4 letech a odklady tu neexistuji. I kdyz dite poradne nemluvi, nebo deti cizincu, ktere aj nemluvi, drobne nebo ne, proste jdou do skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
30.3.18 21:25
@hani28 píše:
@Pam12
To nevim, co by ty maminky delaly v zahranici, jsem v Anglii a tady se jde do skoly ve 4 letech a odklady tu neexistuji. I kdyz dite poradne nemluvi, nebo deti cizincu, ktere aj nemluvi, drobne nebo ne, proste jdou do skoly.

Jenže ten system je úplně jiný, ne vsechny hodiny jsou povinné, „skola“ pro tuto vekovou kategorii má režim podobný nasich predskolnich nebo priravnych tříd, deti se casto testují ohledne vsech stranek zralosti a pripravenosti, mají tam hodne asistentů, nastoupit do skoly nebo postoupit do jiného ročníku jde i behem školního roku, rodiče se více účastní aktivit skoly…aneb kdyz dojdou argumenty, srovnáváme hrusky s jablky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5118
30.3.18 21:44
@Jana206 píše:
Jenže ten system je úplně jiný, ne vsechny hodiny jsou povinné, „skola“ pro tuto vekovou kategorii má režim podobný nasich predskolnich nebo priravnych tříd, deti se casto testují ohledne vsech stranek zralosti a pripravenosti, mají tam hodne asistentů, nastoupit do skoly nebo postoupit do jiného ročníku jde i behem školního roku, rodiče se více účastní aktivit skoly…aneb kdyz dojdou argumenty, srovnáváme hrusky s jablky :mrgreen:

To ano, system je jiny. Jenze ty maminky, ktere, jak bylo vyse, zadaji o odklad z duvodu ze nechteji okrast 6. lete dite o detstvi, nebo ze se diteti nechce, ci proste z vlastni pohodlnosti, ty by mely smulu, tak jsem to myslela. Co by pak rikaly, kdyby ty deti musely poslat do skoly ve 4 letech, kdyz nechteji posilat ani 5.lete do skolky a 6.lete do skoly. A hodiny teda povinne jsou, normalne maji skolu od 9 do 3. To az pak starsi, jakoby nasi maturanti, si vybiraji predmety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
30.3.18 22:41

@hani28 Jsem proti zbytečným odkladum, ale zaroven proti povinnosti skolky a precenovani dulezitosti kolektivu v rannem veku. Uz Komenský hlasal, ze do 6 let by melo být dítě vychovavano v rodině. Je fakt, ze nelze srovnávat tehdejší dnešní rodinu. Dřív bylo více sourozenců a více generací zilo dohromady. Ale dobře vystihl tu vyzralost a pripravenost.

Nevím, proč je pro vás tak těžké připustit, ze i dítě, které jde do skolky pozdeji, pokud má maminku a sourozence doma, nechodí treba pondělky a patky nebo které nastoupí az na předškolní rok, nemá žádné problémy se socializaci a může být v životě úspěšné.

Vsichni tu resite to dítě, ale vzijte se do matky, která má trimesicni mimino, musí ráno vstát, vypravit obe děti, pokud je kojene, tak jí nepravidelně, a to samé absolvovat kolem oběda. Stihne se akorát otocit na patě, nakojit, prebalit a letet zpátky. Pokud by vodil rano nekdo jiný, tak je to pohoda, v rámci venceni mrnete vyzvedne starší dítě.

Já bych dítě nechala uz doma a dala do skolky v září. Jak jsem to udelala tenkrát s dcerou. Ona by sice do skolky i chtěla, ale ja jsem ji chtela ušetřit dalsich nemocí a chtela jsem mít klid s mimcem. Dnes patří ke zdravemu jadru tridniho kolektivu a je úspěšná v mimoskolnich aktivitach. Ale na rozdíl od zakladatelky jsem si byla jistá a své rozhodnutí nepotrebovala pred nikým obhajovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
30.3.18 22:52

Moje deti(ty starší) sly do skolky po 4.narozeninach, do skoly v cerstvych 6. Kromě dcery, která je narozena na prelomu podzimu a zimy. Uvazovali jsme o dřívějším nastupu, ale nebyl nám doporucen uz z duvodu časté nemocnosti. Za mě, rok az dva ve školce v nasich podmínkách dítěti stačí. Jak to mají jinde, nesrovnavam, protože žijeme tady v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
1.4.18 22:09

@Pam12 Školu vidím stejně, dokonce daleko výrazněji ve všem, co jsem uvedla : )
Lze to řešit domácím vzděláváním.
S povinnostma škola/školka nesouvisí tak moc, jak se může zdát. Povinnosti jsou přirozené, žádoucí… i doma, v neveřejném životě. To už je na rodině, jak to v ní funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
2.4.18 07:14
@Emno píše:
@Pam12 Školu vidím stejně, dokonce daleko výrazněji ve všem, co jsem uvedla : )
Lze to řešit domácím vzděláváním.
S povinnostma škola/školka nesouvisí tak moc, jak se může zdát. Povinnosti jsou přirozené, žádoucí… i doma, v neveřejném životě. To už je na rodině, jak to v ní funguje.

Ne každý má možnosti a podmínky pro domácí vzdělávání. Ne každé dítě je ten typ. Řešili jsme to u dcery k vůli časté nemocnosti, ale byla by nešťastná. Miluje společnost a své místo v kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
2.4.18 09:24

@Jana206 To je samozřejmé, ne? : ) Neexistuje všechno pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin