Nechce příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky, potrebuju poradit.
Po pul roce jsme zacli s prikrmama (plne kojim). Napred mrkvicku, pak brambor, pak jsem pridavala dalsi zeleninku, papala takhle asi 3 tydny, snedla skoro 150 g tak jsem byla spokojena a kdyz snedla tolik tak jsem vynechala kojeni. Po kontrole jsme zacli davat ovoce dopoledne, bud davam presnidavku nebo jablko, hrusku s piskotem nebo susenkou. A posledni 2 tydny mi nechce vubec jist prikrmy. To co uvarim neji vubec, tak jsem zkusila kupovat sklenicky a to mi sni max polovinu a jsem za to rada.. nekdy nesni ani 2 lzicky. Nevim co dal, vyzkousela jsem novou zeleninu a nechce… ji jenom ovoce a presnidavky. Poradite co mam zkusit aby se zase rozpapala? Bude mit za chvili 8 mesicu.
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kessynkaa musíš být trpělivá… Je to na palici, ale dej jí čas, pořád zkoušej. My měli takové období a trvalo docela dlouho, s několika občasnými přestávkami 2 měsíce
. Teď mi konečně začal zase baštit - něco přes týden. Zkoušela jsem taky vše možné, nové druhy zeleniny, domácí/kupované, přidávání bylinek nebo toho co má rád (jogurt, Sunar).
Zprvu mu hrozně chutnalo, zblajznul klidně přes 200 g, pak sotva 2 lžičky. Musíš se obrnit trpělivostí a nevzdávat to.
Malýmu teď bude 11 měsíců, váhově to není žádný drobek (10 měsíců = 10 kg), nevim z čeho může mít tu váhu, když jí/nejí.
Ono to asi může taky hodně souviset se zoubky, teď zase máme období hysterických scén u večeře, začně šíleně řvát po pár lžičkách, ať už je to teplé či studené
. Chovám, dáme pauzičku a pak to sní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evaa.j píše:
@Kessynkaa musíš být trpělivá… Je to na palici, ale dej jí čas, pořád zkoušej. My měli takové období a trvalo docela dlouho, s několika občasnými přestávkami 2 měsíce. Teď mi konečně začal zase baštit - něco přes týden. Zkoušela jsem taky vše možné, nové druhy zeleniny, domácí/kupované, přidávání bylinek nebo toho co má rád (jogurt, Sunar).
Zprvu mu hrozně chutnalo, zblajznul klidně přes 200 g, pak sotva 2 lžičky. Musíš se obrnit trpělivostí a nevzdávat to.Malýmu teď bude 11 měsíců, váhově to není žádný drobek (10 měsíců = 10 kg), nevim z čeho může mít tu váhu, když jí/nejí.
Ono to asi může taky hodně souviset se zoubky, teď zase máme období hysterických scén u večeře, začně šíleně řvát po pár lžičkách, ať už je to teplé či studené. Chovám, dáme pauzičku a pak to sní
Dekuju, budu tedy trpeliva.:-) Nevedela jsem ze kdyz uz basti tak ze zase muze prestat. A ty " sladke" svacinky ji mam asi uz nechavat kdyz jsme je zavedli vid??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kessynkaa já bych nechala.
Pořád jsem špekulírovala, proč to nechce, asi mu to vše přišlo na stejný brdo
. Už jsem chtěla míchat kupovaný s vařeným (protože skleničky měly větší úspěch).
Jinak zkus třeba krmit na jiném místě, trošku dýl než jste zvyklé, nebo pokud je možnost at nakrmí někdo jiný - prostě nějakou změnu (u nás tedy nezabralo
).
A když dáš třeba batát ten je taky sladký - to si taky nedá (ten u nás začal po tom období jíst jako první)?
Nebo do masozeleniny přidat nějaké ovoce co má ráda…
Ale hlavně se snaž být v klidu, já už sice taky občas chytala nerva, ale snad je to už za námi ![]()
Drž se a pevné nervy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evaa.j píše:
@Kessynkaa já bych nechala.
Pořád jsem špekulírovala, proč to nechce, asi mu to vše přišlo na stejný brdo. Už jsem chtěla míchat kupovaný s vařeným (protože skleničky měly větší úspěch).
Jinak zkus třeba krmit na jiném místě, trošku dýl než jste zvyklé, nebo pokud je možnost at nakrmí někdo jiný - prostě nějakou změnu (u nás tedy nezabralo
).
A když dáš třeba batát ten je taky sladký - to si taky nedá (ten u nás začal po tom období jíst jako první)?
Nebo do masozeleniny přidat nějaké ovoce co má ráda…Ale hlavně se snaž být v klidu, já už sice taky občas chytala nerva, ale snad je to už za námi
Drž se a pevné nervy
Tak vcera i dneska mi snedla skoro celou sklenicku kupovanou.. tak tomu nerozumim… asi ji nechutna co ji uvarim, v kazdem pripade jsem rada ze papa aspon kupovane a zkusim ji to nechat treba 2 tydny a pak zkusim neco uvarit, jestli to bude papat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kessynkaa super
, u nás taky víc frčely ty kupovaný. Už jsem měla v plánu mu to začít míchat, půl na půl.
Asi mu pak zachutnaly ty bylinky, tak k tomu ani nedošlo.
Upřímně, mě to taky moc nejelo, opravdu mi to přišlo všechno úplně stejný, ať tam byla pokaždý jiná zelenina, nebo ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, prosím Vás o radu. Dcera má 6,5 měsíce. Od ukončeného 5M dávám zeleninové příkrmy. Už jsme se konečně dostaly na plnou odpolední dávku, tj. 150g. Jedla to docela pěkně, ale teď byla nedávno nemocná, měla rýmu a kašel a i když už je v pořádku, tak pořád nechce moc jíst. Sní tak 100g a to trvá už tak týden. Ten zbytek jsem jí vždycky dávala dojíst při dalším krmení, snědla to pak vždy celkem s chutí a ještě se dopila mlékem.
Můj dotaz zní, když mi v poledne sní jen těch 100g, mám jí dávat ještě dojíst mlékem, nebo už ne? Chtěla jsem už pomalu začít dávat i ovoce, ale bojím se toho, že pak už do ní tu zeleninu nedostanu vůbec. ![]()
A ještě se chci zeptat, jestli dáváte maso každý den?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alushka.S Je jasné, že se dítě z nemoci vzpamatovává dýl. Takže budě nějakou dobu jíst méně a upřednostnovat mléko. Proč jí nedáváš ovoce? Respektivy ted´výživy, banán třeba do jogurtu a pod? Proč by ti neměla jíst ovoce? Teda ted´se zamýšlím-měsíc a půl jen zeleninu? Nepíšeš o jogurtech ani o přesnídávkách. To už tam dávno mělo být. Klidně i kousíček masa zakomponovaný do oběda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Zapoměla jsem napsat, maso už samozřejmě dostává, jednou týdně žloutek. Co se toho ovoce týče, tak doktorka říkala nasadit tak měsíc po zelenině a teď na kontrole říkala, ať ještě počkám, až tu zeleninu bude jíst bez problémů. Aby si nezvykla na sladkou chuť…Taky už bych jí ráda nějaké ovoce dala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alushka? Mám tři děcka. Začla jsem zeleninou, jakmile se ujala, tak jsem prostě šupla na svačiny jogurt třeba s banánem, nebo banán na lžičku, klidně už 6 ti měsíční ovocnou mísu na zem, at´si žmoulá sama, ovocné výživy, maso po měsíci určitě. A vývary z masa už od začátku pěkně s jimi jemnit tu zeleninu s něčím. Ono to je taky chutnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Jogurt se ma az tak po ukoncenem 7. mesici. Moc to tady hrotite, syn ma 15 mesicu a 150g zeleniny na jeden zatah nesnedl nikdy, uprdnostnuje prso a jinak jidlo do tlapky a to hlavne syrovou zeleninu a ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Althya podívej. Nebudu se s tebou dohadovat, jestli jogurt od ukončeného 6.,7. nebo 8.měsíce. Na to je názorů a doporučení tolik, že je to zbytečné. Čtu, že malému je 6a půl měsíce, tudíž zlatá střední cesta. A kolik toho jogurtu ze začátku sní ve svačině? Lžičku? Dvě? Máš pocit, že ho to 14 dní před sedmým měsícem zabije víc, než v tom sedmém? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 No, v sesti a pul mesici je vazne malicky, takze ja bych mu organismus tak moc nezatezovala. Pokud je na UM, tak prikrmy budou vhodnejsi, pokud zakladatelka koji, tak to neni treba hrotit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Althya Mně šlo spíš o to, že když si k „obědu“ nesní celou porci (150g) toho masozeleninového příkrmu, jestli jí mám potom dávat ještě dopít mlékem. A jestli nevadí, že jí ten zbytek (cca 50g) dávám dojíst odpoledne. Od 6M je na UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Althya a za 14 dní už bude na jogurt v poho? Heled´dětské zažívání je po půl roce dozrálé na příjem masa. To je mnohem hůř zpracovatelné, než jogurt. Má i větší poměr bílkovin. Znovu se ptám, jak může dítěti v 6,5 měsících ublížit pár lžiček bílého jogurtu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit