Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LouLou píše:
to je padesat na padesat.jak uz psal nekdo vyse, bud sam syn pozna, ze to nejsou dobri kamaradi , dojde mu to samo..treba ho podtrhnou sami, budou se chovat podrazacky nebo neco podobneho.Bohuzel, druha moznost je ta, ze ho strhnou sebou…
nevím jestli bych do tohohle rizika jak jsi to schrnula šla ![]()
@Black_Orchids píše:
ynax, nejsem si jistá, protože neznám jejího syna. v čem jsem si ale jistá je to, že děti jsou kolikrát chytřejší než si myslíme, a také v tom, že rozmanitost !(ať už jakákoliv) není primárně špatná. v životě se ještě setká s různými lidmi (i různým chováním).
osobně bych dítě své poučila, ale cíleně neseparovala. ale opakuji - každý zná své dítě nejlíp.
přesně já se díky ,,nepřizpůsobivým ,, kamarádům NIKDY nepodívala na drogy. A i když byli jako dlaždiči,kamarádi to byli super. Moc ráda na ně vzpomínám
no,ale zas jako pohled z druhe strany…ja byla v detstvi jen mezi temi hodnymi, prizpusobivymi detmi, rodice mi nikoho nezakazovali.Az na stredni jsem narazila na ty opravdu spatne kamarady.A nabila si hubu pekne…takze …tezko rict
@terinka4444 píše:
naší malé je pět, jsme na vsi, kde je jediné dítě a druhá holčička o rok mladší. Je v ní zlo, celé prázdniny jsem se snažila na ní působit, vysvětlovat, ukazovat, její matka je existence na latí přes hubu, naše malá nadšená, že má kamarádku, měla jsem ji tu od rána do večera a stále vysvětlovala, že koníkům se nožičky netrhají, žížaly se netopí, broučci nezašlapávají… nakonec vzala sousedům psa a pokusila se ho utopit v sudu, prý ho tam chtěla umýt, říkala její matka, prostě ho tam hodila a držela pod vodou a když naše křičela, tak ho pustila a šla pryč. To jsme ještě omluvili, dva dny na to, sebrala naší malé psa, chytla ho za zadní nohy, má 1,8kg a mlátila s ním o kámen hlavou, naše jí honila, křičela ať neubližuje fidunce, ona popobhěla a znovu, než jsme doběhli, pes byl polomrtvý s prasklou lebkou, rozdrcenou čelistí s odraženýma ledvinama. Léčili jsme ji půl roku. Takže jsme kategoricky zakázali styk. Je tu sama, trpí bez dětí a já s ní, ale kontakt nedovolím, ikdyž stále prosí. Ale srdce mi nad ní krvácí.
Bože to je hrozný.Asi bych se neudržela a fracka sfackovala
.
U nás je to bohužel podobný:jsme náplava pro místní si žijeme moc nad poměry jako všichni v naší části takže ty normální děti se nám zatim straní,ale černej pepa s jeho tatínkem co určitě seděl za vraždu aspon 10 let a jeho pozdrav zní huuuu
a pohled že se mi podlomí strachy kolena s malim kamarádí.zatim to neřešim ale proto že malej Pepa se zatim nijak zle neprojevuje a za rodiče nemuže,ale taky už sem přemýšlela že to zrovna asi nebude dobrá parta
,ale zatim i ve školce Pepa malého chrání a nevim o tom že by mu ubližoval tak se snažim to překousnout..
ahoj,
tak jestli teprve šestileté dítě kouří a krade, zavolala bych sociálku ![]()
Jsi si opravdu jistá, že jsou ti děti takové, jak popisuješ?
Holky,tak jsem se dobrala konce reakcí:
terinka4444 tak to je teda katastrofa,fakt hnus!!! A dost to vyvrací tvrzení Black Orchids ,která psala,že když je dítě " slušně vychvané " tak se samo na takové kamarády vybodne,protože se mu jejich chování nebude líbit. Jelikož tvojí dcerce byl přizabit pes a přesto je smutná,že nemá kamarádku a i takovou by brala.A určitě se jí nelíbilo když sním třískala o zem nebo jiné topila v sudu hračkám trhala nožičky… Na to hned tedy navazuje rada vozit dítka za kamarády jinam.Vytvořit vazby jinde a v pozdějším věku si za němi bude dojíždět sám. To je rozumné,ale kompikované přeci jen nemám jedno dítko,ale pokusím se 100% v tomhle duchu něco udělat !DĚKUJI ZA TUHLE RADU!
burgundy Ano ty děti jsou opravdu takové viděla jsem to na vlastní oči…teď před spaním jsme si se synem promluvili (ukazoval mi jak je pořezaný na ruce) Ten malej cigánek si hrál s rozbitou flaškou a šermoval kolem jako,že utočí a můj malej mu tam strčil ruku.Co kdyby mu to vyjelo a míto ruky by to byl krk atd. a kdo mu pomůže ti zasranci nebo tam ti staří cigáni co sami neví kde maj děcko a jediná jejich starost je koho okrást? A pokud je dítě nešťasné,že je samo dokáže se přizpůsobit i tomu co se mu nelíbí a nakonec se to líbit začne.Riskovat nebudu na to jsem dost zodpovědný rodič abych v tak zásadní věci nechala volnost rozhodnutí!!!
Je mi těch dětí líto, nemůžou za to, kam se narodili
Co třeba jít se synem na ňáké hřiště, určitě by se seznámil s dalšími dětmi ![]()
Mě by to vadilo a buď bych syna vozila za kamarády jinam nebo zařídila víc kroužků kde by poznal i jiné kamarády.
jen pro pořádek:
ynax - kupodivu je mi známa podstata toho, čemu se říká diskuze. V rámci toho se také domnívám, že diskuzní argumenty ostatních, které někdo překroutí a vydává za původní, jsou tudíž demagogické.
zakladatelko - nepsala jsem zde žádná tvrzení (které by navíc bylo třeba vyvracet), jen osobní zkušenosti, a z nich vyplývající domněnky.
@burgundy píše:
Je mi těch dětí líto, nemůžou za to, kam se narodiliCo třeba jít se synem na ňáké hřiště, určitě by se seznámil s dalšími dětmi
@Black_Orchids jde vidět,že vyjádřit svůj názor ti nestačí a přišla jsi se zde dohadovat o tom kdo má pravdu.
@Anonymní píše:
Mě jich je taky líto,ale je to stejnak jak nám může být líto narozených dětí ve kmenech v africe atd. ti si lítost zaslouží,protože ti tam tvrdě makaj a umíraj hlady. Tahle kominita nemeká a jen z generace na generaci přechází naučení volné výchovy nebo spíš nevýchovy a vedení ke kriminalitě a když něco tak se ohánět diskriminací! Takže až tak líto nevím no to by mi muselo být líto každého mravence nebo mouchy,že není třeba neohroženým medvědem. Je pár jedinců co se trhli a vydí výhody i v tom normálním zakonném životě,pracujou,děti jsou čisté a studují i vysoké školy.Nikdy se nepříspusobí naplno,ale snaží se.Bohužel o těch co píšů se to říct nedá a rostou pro kriminál a můj syn tam prostě nebude!
@Anonymní píše:
Nechci aby se syn kamarádil s…pomoc!!! Řešili jste někdy něco podobného a jak? Prosím děkuji za každý názor a radu!!
@Anonymní píše:
Bohužel o těch co píšů se to říct nedá a rostou pro kriminál a můj syn tam prostě nebude!
No vidíš. A je rozhodnuto, že?
@Anonymní píše:
@Black_Orchids jde vidět,že vyjádřit svůj názor ti nestačí a přišla jsi se zde dohadovat o tom kdo má pravdu.
jo, přesně tak to je, teď jsi přímo „uhodila hřebíček na hlavičku“ ![]()
spíš se mi zdá, že chceš slyšet jen názory, které tvá rozhodnutí více méně potvrzují…
ale fakt je, že pravda v tomto případě není. záleží na tobě, tvém dítěti a individuálním posouzení situace. myslela jsem, že je to zřejmé již z mého původního příspěvku…
@radúna píše:
No vidíš. A je rozhodnuto, že?
dík ![]()
a vůbec, proč já se tu vlastně rozepisuju??