Nechci být alkoholička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.4.19 06:20
@brisco píše:
Děvčata, já vím, že to myslíte dobře, ale kdyby šlo alkoholika jednoduše vyléčit přeučením na kafe nebo na sladké, tak by to bylo na nobelovku. Tak jednoduchý to fakt není. Vždytˇ i recidiva po klasickém tříměsíčním ústavním léčení je velká. :?

Vyléčit ne, ale pomáhá to. Stejně jako kuřákovi pomáhá chuť na cigaretu zahnat třeba žvýkačka.

• Citovat
  • Upravit
85400
16.4.19 06:20
@brisco píše:
Děvčata, já vím, že to myslíte dobře, ale kdyby šlo alkoholika jednoduše vyléčit přeučením na kafe nebo na sladké, tak by to bylo na nobelovku. Tak jednoduchý to fakt není. Vždytˇ i recidiva po klasickém tříměsíčním ústavním léčení je velká. :?

To je jasne, musi nekam zajit a idealne do te lecebny. Ale aspon se ted treba snazi, vis, zkusi to. Zkusi si to sepsat, oznami to priteli atd. Teda uvidi se, ze, snad ano :nevim: zrovna ja ji tu napsala pohled ze strany toho ditete, narovinu a drsne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
16.4.19 06:22

A treba jak moje mamka mela uchylku na alkohol, tak ja mam zavislost na sladkostech, kazdy mame neco, mne to uklidnuje. Na vaze se to nastesti nikdy neprojevilo. Dle me geny jsou svina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
16.4.19 13:09

Ahojky zakladatelko :),jak dnes se dari? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.19 14:11

@Kralikcek ahoj, diky za optani. Krome toho, ze jsem unavena (brzke vstavani) je vse v poradku. Az se prcek vyspi, pujdem na dlouhou prochazku, je krasne. Zatim ok!

• Citovat
  • Upravit
25897
16.4.19 16:01

Tak se drž :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
16.4.19 16:30
@divine woman píše:
Tak se drž :kytka:

Vidis to, to vypada, jak kdyby to slo samo :lol:
:hug: jsi dobra, jen tak dal :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
16.4.19 16:32

@divine woman prekliklo mi to odpoved, melo to byt zakladatelce :) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.19 18:15
@Kralikcek píše:
@divine woman prekliklo mi to odpoved, melo to byt zakladatelce :) :mrgreen:

Diky, jen se musim proste necim zamestnat, no. Kdo prestava kourit, zvyka nebo neco cuca. Co mam delat ja?:))

• Citovat
  • Upravit
3248
16.4.19 18:29
@Anonymní píše:
Diky, jen se musim proste necim zamestnat, no. Kdo prestava kourit, zvyka nebo neco cuca. Co mam delat ja?:))

Aai bych zkusila neco kyseleho na piti..mozna citron sam o sobe „cucat“…nebo narvat koprivy, ted jsou mlady a plny sily, a zahajit detox…z kopriv sirup, caj…

Co jinak pres den pijes…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.19 18:32
@Kralikcek píše:
Aai bych zkusila neco kyseleho na piti..mozna citron sam o sobe „cucat“…nebo narvat koprivy, ted jsou mlady a plny sily, a zahajit detox…z kopriv sirup, caj…Co jinak pres den pijes…?

Caje, magnezku, vodu. Nemam rada limonady. Citron cucat, to bych nedala. Spis ty caje ruzny a s tim detoxem je to dobry napad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.19 18:52

Ahoj, nemám sílu číst celou diskuzi. Ale moc ti držím palce a chci tě povzbudit, že to jde.
Sama jsem si z vlastní blbosti prolezla bahnem. V divokých devadesátkách jsem spadla do heroinu, když mi bylo 16. V jednadvaceti jsem byla troska, několik pokusů v léčebnách… A pak jsem najednou byla na konci - buď do zimy chcípnu, nebo přestanu. Odstěhovala jsem se na vesnici k jedné úžasné kamarádce s jejím úžasným manželem a nechali mě u sebe rok. Povedlo se mi z toho dostat… rumem… S tím jsem fungovala dalších 5 let. Měla jsem super práci, bydlela jsem sama v pronájmu, ale začalo mi z toho hrabat.
A pak přišel zlom - vzpomněla jsem si na to peklo, co bylo s heroinem, a došlo mi, že za chvíli budu zase v háji. Že je to hrozná škoda. Že život je tak krásnej. A že je všechno jenom v mojí hlavě. Vzpomněla jsem si, jak se o mě zubatá otřela. Úplně se mi rozsvítilo. To, co teď jistojistě vím, jsem do té chvíle prostě nevěděla, i když mi to pořád lidé okolo říkali, snažili se mi pomoct.
Teď vnímám skoro každý den jako dar. Někdy se nezadaří, špatná nálada a spousta starostí. Ale je to víc než polovina mých dnů, kdy opravdu cítím, jak je krásné to všechno a jak jsem vděčná.
Co nejvíc se soustřeď na sebe, až do hloubky, na dřeň. Zahrab a najdi v sobě tu sílu a to rozhodnutí změnit svůj život :pankac:
 K.

• Citovat
  • Upravit
85400
16.4.19 19:09
@Anonymní píše:
@Kralikcek ahoj, diky za optani. Krome toho, ze jsem unavena (brzke vstavani) je vse v poradku. Az se prcek vyspi, pujdem na dlouhou prochazku, je krasne. Zatim ok!

To je dobre a co ted, jde to? Neco si najdi, no, cim se zamestnas, uklidnis. Doma teda uz zadne piti neni? Pritel to vi nebo jeste jsi mu nerekla, ze se ted snazis odvykat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.19 19:57

@blumen ja jsem relativne v klidu. Ale predstav si, ze mas silenej hlad a nedokazes myslet na nic jinyho, nez na jidlo. Jak si davas neco dobryho a zacne ti jeste vic krucet v brise. Ja mam tohle ted. Ruce se mi neklepou, blbe mi neni, nebo co ja vim, jak vypada abstak. Ale na vino si vzpomenu treba kazdych pet minut. Jakoze - malej spi, ted bych si sedla a nalila si. Nebo myju nadobi - tohle je moje oblibena sklenicka na vino. Nebo - musim z tridenym odpadem, kde jsou flasky. Chapes:))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.19 20:01
@Anonymní píše:
Ahoj, nemám sílu číst celou diskuzi. Ale moc ti držím palce a chci tě povzbudit, že to jde.
Sama jsem si z vlastní blbosti prolezla bahnem. V divokých devadesátkách jsem spadla do heroinu, když mi bylo 16. V jednadvaceti jsem byla troska, několik pokusů v léčebnách… A pak jsem najednou byla na konci - buď do zimy chcípnu, nebo přestanu. Odstěhovala jsem se na vesnici k jedné úžasné kamarádce s jejím úžasným manželem a nechali mě u sebe rok. Povedlo se mi z toho dostat… rumem… S tím jsem fungovala dalších 5 let. Měla jsem super práci, bydlela jsem sama v pronájmu, ale začalo mi z toho hrabat.
A pak přišel zlom - vzpomněla jsem si na to peklo, co bylo s heroinem, a došlo mi, že za chvíli budu zase v háji. Že je to hrozná škoda. Že život je tak krásnej. A že je všechno jenom v mojí hlavě. Vzpomněla jsem si, jak se o mě zubatá otřela. Úplně se mi rozsvítilo. To, co teď jistojistě vím, jsem do té chvíle prostě nevěděla, i když mi to pořád lidé okolo říkali, snažili se mi pomoct.
Teď vnímám skoro každý den jako dar. Někdy se nezadaří, špatná nálada a spousta starostí. Ale je to víc než polovina mých dnů, kdy opravdu cítím, jak je krásné to všechno a jak jsem vděčná.
Co nejvíc se soustřeď na sebe, až do hloubky, na dřeň. Zahrab a najdi v sobě tu sílu a to rozhodnutí změnit svůj život :pankac:
K.

Moc diky. Jsi fakt dobra, co je alkohol proti heroinu? Drzim ti palce v zivote, at se mas uz jen dobre. Ja jsem jenom lina resit problemy, tak je radsi zamlzim vinem. Ale to taky neni zivot, stejne tam nekde v zadu v mozku vim, ze pokud jsem nekdy mela nebo mam nejaky resty, ze me jednou dobehnou. A chtela bych se se vsim vyporadat a zacit s cistym stitem a cista.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex