Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vydrž, za chvíli se zaprvé naučí ze stoje zpátky sednout a zadruhé jí to stání nebude takovou novinkou, kterou je třeba pořád zkoušet.
Moje to dělala taky, po čase ji to přešlo. Teď dám do postýlky, chvilku se popřevaluje a za chvilku spí. Je pravda, že ležím vedle ní ve své posteli, ale stačí jí že tam jsem, u toho si čtu nebo koukám na film.
@Hřiběnka ja malou uspavala v poledne i v noci minimalne do 2 a jeste ted s ni chodim lehnout a pomazlit a kdyz je nemocna, tak spi se mnou v posteli a manza vedle.
Beru to podle sebe, jako mala jsem taky nerada spala sama a navic jsem si malou poridila, abych ji rozmazlila lehce a ne abych ji cepovala a zapomnela na to, co mi jako male taky vadilo nebo ceho jsem se bala. A to i na ukor mojeho volneho casu.
Ale byly chvile, kdy jsem tezce zavidela maminkam, cose nedali slzickama odmekcit a mely treba za par tydnu pokoj ![]()
Příspěvek upraven 28.04.14 v 21:28
Ja malou polozim, zakreju pod ruckama dekou a tu deku zapasuju mezi matraci a postylku. Na obou stranach. Takze je jakoby pevne prikryta a VETSINOU nestoupne. Psk trva usnuti par minut, jako vzdy. Jaj usne, jednu stranu oddelam, at ma volno. Jinak mam stejnej problem, stala by furt ![]()
Jojo taky jsem zrovna při dnešním dlouhém uspávání vzpomínala jaká to byla pohodička když usla sama bez mé asistence
celkem rychle usne přes den, ale večer i když je upe vyštavená a oči se jí zavírají, tak prostě skáče, směje se, piští atd. a pokud odejdu začne řvát..takže musím pořád pokládat, přikrývat a klást jí na srdce že už má dělat hajííí..naštěstí to do pul hodiny vzdá, ale i tak mě to nebaví a rozčiluje, bo už se vždycky těším na relax a klídek.. ne nadarmose říká že žádné dítě není tak roztomilé aby jeho matka nebyla štastná když konečně usne ![]()
Radu nemám, snad jen vydržet. Taky jsme měli takové období, kdy jsem hodinu povstávala u postýlky, držela prcka, aby nevstával a byla z toho na nervy. Zpívali jsme mu, četli,…no všechno možné, nakonec jsme ho nechali po pár uklidnění vyřvávat (on si tedy lehnout uměl) a nějak jsme to období přežili a už zase chodí večer krásně sám spinkat do své postýlky.
Taky jsem nechtěla a uspávala jsem 3, teď čekám čtvrté a nejspíš to zas dopadne stejně, asi někde dělám chybu:)))))))) Můžu tě uklidnit, do nekonečna uspávat nebudeš, můj nejstarší(21) už takové nápady, že by chtěl uspávat, nemá:)))))))))))))
Měli jsem to úplně stejně, do té doby než se naučil vstávat (u nás cca 11m), tak stačil dudlík do pusy a případně jednou či dvakrát ho jít podat. Pak jsme to řešili tak, že jsem měla položenou ruku na jeho hrudníčku a bránila mu se přetočit na bříško. Chvilku se rozčiloval a snažil se. To ho vždy unavilo a cca do půl hodiny byl tuhej. Je to cca 14 dní co jsem zkusila položit, pohladit a odejít. A překvapilo mě že to zvládnul. Někdy si jen brouká a usne. Jindy si ještě sedne, nebo chodí v postýlce (ale už je větší 15m tak nehrozej nějaký krkolomný pády. A nakonec sám usne. Pak ho jdu jenom dát do správné ležící polohy a přikrejt. Tak chvilku vydržte a až si bude umět lehnout tak zase zkusit bez toho uspávání ![]()
Tak bud postýlku vypolstrovat polštářema, mantinelem a děj se vůle Boží..já osobně jsem uspávala..nebo teda přišla jsem, položila, dudák a nazdar, když se postavila, tak znovu a tak pořád dokola…tohle ještě jde, mě malá už z postýlky vylezla, jsem docela čuměla, když si to přicupitala do obýváku
no už bude mít normální postel ![]()
@Hřiběnka pořiď si do postýlky mantinely, aby ten pád tak nebolel a nezaklínila se jí tam hlava a nech usínat samotnou. Já jsem mojí dceru nikdy neuspávala, v postýlce má pár plkyšáků a když se jí ještě nechce spát, hraje si. A chodí spát vždy ve stejný čas.
Já jsem děti nikdy neuspávala. Až na období u dcery, přesně jak popisuješ ty. Trvalo to přesně tři neděle, než se naučila ze stoje dolu. V té době jsem jí vždy uhoupala na lehačce do polotuha a pak přehodila do postýlky. Když se naučila ze stoje dolu, bylo to zase jako dřív. Vydrž ![]()
Příspěvek upraven 28.04.14 v 21:36
Taky nechci uspávat, a denně uspávám. Většinou kolem půl hodiny. Nemám to srdce nechat ho vyřvávat. Jo-uspávám už asi od 5.nebo 6. měsíce, teď je mu 17 měsíců. Uspávat budu asi ještě hodně dlouho, i když nechci
![]()
Já to mám nastavené jinak asi, mě to uspávání nevadí. Mladšího 18měsíců uspávám cca 20 - 30minut, beru to jako naše malé intimní chvilky, už ho nekojím a chodím na poloviční úvazek do práce, tak se ráda večer s ním pomazlím. A velkého pětiletého v podstatě uspávám také, protože po vyčištění zubů následuje čtení pohádek, pak si k němu chvilku lehnu, on mi řekne, co nového se během dne stalo, takhle před usnutím je nejsdílnější, jinak mi toho moc neřekne, já ho přitom drbu na zádech a to taky trvá se čtením pohádek tak půl hodiny, někdy i téměř hodinku a pak odcházím. Nevadí mi to, mám to ráda.