Nechemická vůně do bytu

676
28.10.16 20:50

Nechemická vůně do bytu

Máte někdo zkušenost, jak efektivně provonět byt, aniž bych kupovala různá chemická voňátka do zásuvek nebo gelíků a difuzérů. Jsem alergik a mám doma miminko a nechci tam rozptylovat chemii. Nejsem nějaká biožena, ale alergolog mi to nedoporučil. Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
28.10.16 20:52

@Catmum svíčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
28.10.16 20:55

Aromalampa a rozpouštět v ní vosky, vonné tyčinky, vonné olejíčky, tuhý parfém na dřevěné kolečko, difuzér :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
28.10.16 20:57

Do misek nasypat čerstvě umletou kávu nebo do pomeranče napíchat hřebíčky, do misky smíchat koření (badyán, skořice), musí se častěji měnit, ptž vyprchává ale je to zase přírodní vůně. Natrhat větvičky jehličnatého stromu a dát do vázy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
28.10.16 21:18

Volila bych spíš kvalitní přírodní éterické oleje. Rozhodně bych nepálila vůbec žádné svíčky, natož ty voňavé - ty mají do přírodních hodně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
28.10.16 21:21

Zkus mrknout na biodrogerie.cz jestli tam něco nemají. KUpuji od nich přírodní drogerku a kosmetiku pro dite. Myslím, že by tam něco mohli mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
28.10.16 21:26

Viděla bych to na aromalampu a kvalitní přírodní olejíčky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.10.16 22:07
@AnastazieB píše:
Volila bych spíš kvalitní přírodní éterické oleje. Rozhodně bych nepálila vůbec žádné svíčky, natož ty voňavé - ty mají do přírodních hodně daleko.

přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.16 22:39

Nobilis Tilia ma aroma lampu se žárovkou, takže žádné svíčky atd. A kromě olejů dělají i spreje na pumpicku, proste jen stříkneš v místnosti. A nebo par kapek na vatovè kolečko a dej to na topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.10.16 23:04

U nás zaručeně byt provoní pečící se koláč nebo něco na sporáku :mrgreen:
Jinak na přílišnou vůni v bytě nejsem.
Stačí pravidelně větrat.
Zkusila bych kůru z citrusů postavit na teplé místo nebo levanduli. To by mrňousovi nemělo vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
29.10.16 10:50

Svíčky, upečená buchta/koláč/cukroví, svařák, sušení citronů, pomerančů, jablek (suším každý rok na vánoční výzdobu), levandule. To se tak střídá v průběhu roku, nestíhá to tu nevonět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.10.16 12:19

Až teď jsem se dověděla, že parafínové svíčky nejsou nic moc pro zdraví 8o
Nemá čadit knot a časté pálení svíček v uzavřené místnosti (např. koupelně) není vhodné. To jsem si zas rozšířila obzory.
Napadl mě ještě „jablečník“ - taková aroma lampa, kde se nechá nahoře rozpékat jablko. Nemám vyzkoušené. Jeden jsem darovala. Máte ho některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.10.16 13:14

Pouzivam ciste aroma oleje a kahanky mam ze vceliho vosku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.11.16 10:35
@Amaly8 píše:
Aromalampa a rozpouštět v ní vosky, vonné tyčinky, vonné olejíčky, tuhý parfém na dřevěné kolečko, difuzér :)

zapálené vonné tyčinky jsou dost velký sajrajt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí