Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Když tady čtu reakce tak mě první napadne: „Kdo je bez viny, ať hodí kamenem…“. ![]()
onionka píše:
holky klídek…
nějaká mladá pipina se beztak dobře baví nad tím jak se tu všechny vztekáme![]()
a co čeká že jí poradíme…že si to dítě některá tady vezme po porodu?
Pokud tedy vůbec nějaké těhu existuje…
bud je ta holka totálně padlá na hlavu, nebo si prostě někdo dělá prču.
I tohle mě napadlo!!!!! ![]()
sindypetra píše:
Ahoj,nebyla jsem zrovna vdobre financni situaci a muj byvaly pritel dite chtel.Uz s nim 3mesice nejsem a nechci by se to dozvedel.Ja vim,ze je brzo mluvit o adopci,ale jeho dite nechci.Je mi teprve 23let.Uz mam sice po skole a noveho a rozumneho partnera,ale ten zna meho byvaleho,takze to dite take nechce.vubec nevim co mam delat.Ono se toho asi moc delat neda.
omlouvám se že jsem nečetla všechny příspěvky,ale dítko za to že bylo počato nemůže,…a je strašná škoda že ho nechcete,…zkus si přečíst deníčky-prázdná náruč,jak maminy o svoje děti přišly,třeba to tvůj pohled trochu změní,mě to změní vždycky,pak je pro mě moje dítě ještě více cenější a milovanější,…dítě je dar a ty můžeš být akorád ráda že jej nosíš pod srdcem,důležitější než otázka kdo je otcem je otázka jaké by mělo ve vás dítko rodiče,né každé dítě má oba rodiče a né každý pár dítko mít může,ale je to jen tvé rozhodnutí,…a tvůj věk je ideální…ani tě neodsuzuji,…ale nikdy bych dítě pryč nedala,…a kojeňáky jsou přeplněny a je škoda když by mělo rodiče aby skončilo tam…a taky se to může po porodu změnit,uvidíš mimi,najednou ho budeš chtít… a představa že ho dávám já osobně pryč,leze mi mráz po zádech,…myslím že všechny maminy co jsme tady děti milujeme nadevše
…
jestli si ta slečna dělá srandu tak je to ubohé ![]()
ale i takové jsou
![]()
nečetla jsem celou diskusi, mám trochu jiný názor, pokud by zakladatelka vychovávala dítě a při každém pohledu na ně by viděla svého bývalého a měla by vztek, cítila by úzkost a tak, jaký pak by to dítě mělo život? Nebude pak natom hůř, než když ho dá k adopci a dostane se k rodičům, kteří jej/ji budou milovat? Mě natom nepřijde nic špatného. To dítě si tuto cestu ke svým rodičům třeba vybralo samo…
sindypetra píše:
Ja mam na to takovy nazor,ze nez abych vychovavala nechtene dite s pritelem,se kterym bychom chtely nase vlastni,ze na adoptivni rodice vedou docela vysoke naroky,tak by se mohl dostat do dobre rodiny.Ja vubec ale nechci takhle hluboko premyslet.Jen vim,ze z otce by nepodedil nic dobreho.
TAK TA PRVNÍ VĚTA JE OPRAVDU HROZNÁ, to jako to první dítě tvoje nebude
JAK S TAKOVÝM NÁZOREM VŮBEC MŮŽEŠ ŽÍT? Je mi líto tvého dítěte, ale určitě si zaslouží milující maminku, kterou ty by jsi asi zřejmě nebyla. Teda jestli by jsi vůbec dokázala být milující matkou jakémukoliv dítěti
.
Takhle smýšlí jenom nevyzrálá osobnost nebo puberťák. Počti si tady v deníčcích psychiky snažilek a budeš koukat, co by některé holky daly za miminko. MIMINKO JE DAR!!!
Nečetla jsem celou diskusi, jen začátek, který mi nedal nereagovat. Ale napravím to.
Já to taky nečetla vše, ale naprosto nechápu proč se do ní všichni tak pustili, bylo by snad lepší kdyby po narození to dítě vzala a hodila do popelnice, nebo našla někoho kdo jí ho zbaví před narozením? Než když se snaží předem něco zjistit o vzdání se dítěte?
Otázky proč ses nechránila a tak dále jsou už trochu pasé, ne?
Callamaika píše:
Teda holky, nedá mi to a asi na můj příspěvek budou reakce plné nevole, ale reagovat musím…Zakladatelka si sem přišla pro podporu, je zmatená, neví, co si má myslet, co si počít. Ví, že na interupci nemůže (a ani bych nedoporučila) a chce dítě dát k adopci, resp. o ní uvažuje. Co slova jako „však se přesvědčíš, jak to malé budeš milovat, až ho uvidíš“ nebo „adopce lepší než interupce“. Ta druhá varianta se mně osobně také moc nezamlouvá (a sama bych to neudělala), ale každý má právo volby. Dnes existuje možnost např. přímé adopce, tzn. že můžeš poznat rodiče, kterým své dítě svěříš a přesvědčíš se tak, že půjde do dobrých rukou, a v prvních měsících života se vyhne kojeňáku. Ještě jednou si několikrát všechno důkladně promysli a jsi-li přesvědčená, můžeš se o pomoc obrátit na nejbližší oddělení péče o dítě. Tam ti řeknou co a jak… Nejprve ale opravdu zajdi doktoru a možná i k tomu psychologovi, jak ti tady holky radily. Možná si stálo za úvahu nabídnout možnost svěření prcka do péče rodičům tvého přítele (pokud je přítel skutečně taký blb, jak píšeš) nebo jeho příbuzným. Na zlost a nenávist se vykašli, ta k této věci nepatří…
Reakce typu „jsi sobecká“, „proč jsi se nechránila“, „jsi nezodpovědná“ opravdu moc nepomohou…
Přeju ti, ať se rozhodneš co možná nejlépe pro tebe i pro dítě.
Příspěvek upraven 23.07.10 v 15:11
Naprosto souhlasím. Spousta diskuzí je tu založena nejen za účelem rady, ale hlavně psychické podpory, kterou evidentně zakladatelka ve svém okolí nemá. Požádala o pomoc a místo toho se do ní všichni pouštíte. Kdo z vás nikdy v životě neudělal nějakej kopanec, kterej si pak vyčítal nebo se za něj styděl??? ![]()
Zakladatelko, nenech se nikým zatlačit do kouta. Je to jen Tvoje rozhodnutí, jestli dítě chceš nebo ne. Nejhorší pro dítě je žít v „nemilující“ rodině - pokud se rozhodneš pro adopci, je to jen Tvé rozhodnutí a nikdo nemá právo Ti to vyčítat.
Hlavně se nenech stresovat negativními názory a výboji - v tlaku dělají lidé největší blbosti
.
Holky, které se do zakladatelky tak pustily, přemýšlely jste vůbec proč maminky hážou děti do popelnic? Neni to právě z důvodu strachu z okolí, negativních reakcí a nedostatku podpory a pochopení?
Já myslím, že zakladatelka nechtěla rady ohledně jejího morálního kreditu, ale spíš praktické rady ohledně adopce, odložení dítěte atd..
sice je to divné , ale reálné..
Myslím, že bude jen dobře, když matka, která dítě nosící v sobě nepovažuje za vlastní, přenechá někomu jinému.
Držím palce at to dopadne co nejlépe pro dítě.
No jasne, ze chtela radu jak „odlozit“ dite, al to si mohla usetrit ten pribeh k tomu a uvest to jako fakt, pac uz rozhodnuta asi bude. Navic si myslim, ze tady ma asi malo lidi zkusenost s odlozenim ditete. Myslim, ze by mela kontaktovat pravnika nebo pravni poradnu.
Souhlasím s Callamaika, Saxana 22, Hanule, Luciusek, Lizbeth..!!!!
Co se tady v poslední době děje???
Všechny jste spolkly všechnu moudrost světa a na všechno máte patent???
Četla jsem celou diskusi a jak píše LenkaPT, tak si radši další dítě NEPOŘIZUJ!!!!!
JE MI Z TOHO TAKÉ FAKT SMUTNO.
Pokud zakladatelka ještě nebyla u lékaře, tak je to divné. Ale až tam půjde, doktor jí ukáže UTZ a jak tomu miminku bije srdíčko… možná pozmění svůj názor.
Adopce je v tomto ohledu asi to nejlepší rešení.
A jak tu někdo psal, je možné sehnat náhradní rodiče už teď, a pak by se miminko po narození nemuselo do žádného kojeneckého ústavu vůbec dostat.
Každopádně přeji zakladatelce hodně štěstí v neštěstí, a aby se rozhodla podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
![]()
sindypetra píše:
Ahoj,nebyla jsem zrovna vdobre financni situaci a muj byvaly pritel dite chtel.Uz s nim 3mesice nejsem a nechci by se to dozvedel.Ja vim,ze je brzo mluvit o adopci,ale jeho dite nechci.Je mi teprve 23let.Uz mam sice po skole a noveho a rozumneho partnera,ale ten zna meho byvaleho,takze to dite take nechce.vubec nevim co mam delat.Ono se toho asi moc delat neda.
tak ten musí být děsně rozumný