Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nedá mi to - nezodpovědná, sobecká - to tě asi dokonale vystihuje.
Vše co uvádíš pro to nemít dítě jsou jen výmluvy.
Že si mladá? A co! Jsou holky mladší a zvládaly to. Mě osobně je 24 a krom miminka mám na krku i 12ti letého bratra. Že si ve finanční tísni? Peníze se nerovnaj láska. Dítě nepotřebuje statisíce, dítě potřebuje milující matku. Že nemáš chlapa? A co má být? Náš sociální stát drží palce svobodným.
A teď příklad. Moje kamarádka (22) plánovala mimčo, dva roky to nešlo, pak otěhotněla s ženáčem, který ji mazal med kolem pusy a následní jí opustil. Matka se na ní vykašlala. Byt neměla, práci neměla a za dva měsíce má termín a moc se těší. Ačkoliv žije v azyláku, tak si našla přítele, který se na CIZÍ mimčo těší s ní.
Já otěhotněla s mužem, se kterým jsme udržovali měsíc a půl pouze milenecký vztah a teď máme krásnou dceru a krásný vztah.
sindypetra píše:
Ja mam na to takovy nazor,ze nez abych vychovavala nechtene dite s pritelem,se kterym bychom chtely nase vlastni,ze na adoptivni rodice vedou docela vysoke naroky,tak by se mohl dostat do dobre rodiny.Ja vubec ale nechci takhle hluboko premyslet.Jen vim,ze z otce by nepodedil nic dobreho.
JAk můžeš vědět co dítě zdědí po otci? Příjde mi to sobecké. Nechci tě soudit ani ti mluvit do tvého rozhodnutí. Je mi prostě líto toho dítěte, že jsi mu určila už teď to, co zdědí po otci a proto ho nechceš.
Adoptivní rodiče procházejí všemožnými psycholgickými testy a kdoví čím vším. Neměla bych obavu, že se dostane do špatné rodiny.
sindypetra píše:
Je to dite fetaka
zrejme si z nas delas legraci, protoze si nedokazu predstavit, ze vlezu na forum o miminkach s timto: 1. jsem tehotna a dite nechci
2. jsem ve ctvrtem mesici a co ted s tim
3. otcem je fetak
Taky se mi to zdá podivné téma, zas ale lepší než jestli jít na potrat.
Máš dvě možnosti - buď si dítě necháš, nebo ho dáš k adopci. Jestli uvažuješ o něčem jiném, tak je to přinejmenším nezákonné. Moc nechápu v čem chceš poradit, když o adopci teď ještě uvažovat nechceš, tak prosím upřesni dotaz, ať ti můžem poradit ![]()
Musím reagovat…
ano je lepší, když dítě dáš k adopci, než abys ho vychovála s odporem! Ale otec by opravdu měl vědět, že jsi těhotná… Tvoji situaci Ti nezávidím, ale měla jsi si dát pozor… a s tím věkem…otěhotněla jsem v 17letech (chtěně) a rodila jsem v 18…
MadGirlNancy píše:sindypetra píše:
Je to dite fetaka![]()
zrejme si z nas delas legraci, protoze si nedokazu predstavit, ze vlezu na forum o miminkach s timto: 1. jsem tehotna a dite nechci
3. otcem je fetak
taky začínám uvažovat jestli to není provokace.
omlouvam se za anonym…ale musim reagovat…
Pises, ze by to dite nepodedilo nic dobreho…jak to muzes vedet??Narodila jsem se mamce, po jejim prvnim pokusu o sex, otec ji nechal jeste nez porodila a ze otec byl taky peknej bl… Ted studuji vysokou skolu, nic z otce nemam, vse je dany vychovou ![]()
a chces se vzdat svyho ditete kvuli klukovi, kteryho moc neznas?promin, ale je videt, ze nejses dostatecne vyzrala…abys toho nelitovala nekdy
M-a-j-a píše:MadGirlNancy píše:taky začínám uvažovat jestli to není provokace.sindypetra píše:
Je to dite fetaka![]()
3. otcem je fetak
souhlasim …
non on taky není feták jako feták… záleží co fetoval, jak dlouho atd… a podle mě to mimi nemusí vůbec ovlivnit.. je spousta matek fetaček, kuřaček…a mají zdravé děti a pak je spousta „normálních“ a narodí se jím nemocné miminko. a jaktože jsi to zjistila až ted? jestli se můžu zeptat…
je do títě feťáka… aha.
A to že fetuje jsi určitě věděla i když ste se s polu výleli v pelechu ne??! ![]()
Taky nechápu,když píšeš,že je feťák,tak bych se tedy určitě více chránila,abych pak nemusela řešit nějaký problém.
Teda ja nechapu proc se do zakladatelky vsechny navazite a hned ji odsoudite ![]()
Sice to uplne nechapu, ani s cim chce poradit, ale tak lepsi ze se rozhodla dite dat k adopci, nejaci rodice ji budou neskonale vdecni, nez aby ho treba po porodu hodila do popelnice ne… nebo si ho nechala a tyrala, pac ji pripomina otce ![]()
Ja ji teda obdivuju ze sem vubec vlezla, nema to jednoduche a vy ji hned takhle sepsujete ![]()
Tohle mi přijde dooost divné…
Ví, že dítě nechce, ale nechrání se a ještě s fetákem, pak otěhotní, teda vlastně to ani není jistý a nepřijde jí to akutní aby šla k jinému, ale už chce dát dítě k adopci, pak píše, že nechce myslet tak daleko, ale že to dítě nechce protože není její !
Tak možná já jsem tak mladá a blbá, protože to naprosto nechápu … jsem se zbytečně rozčílila …
nechápu
já bych svoje dítě nedala pryč za žádnou cenu
no ale ani bych nespala s fetákem no… ![]()
Přijde mi to jako stejna provokace jako včera tady šlo že se chce někdo přes diskuzy stat nahradní matkou a hlada zajemce. ![]()