Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
radúna píše:
Milá děvčata! A napadlo vás třeba, že zakladatelka mohla o tom bývalém příteli zjistit tu „pravdu u fetu“ pozdě? Co když jí to tajil? Jak vy můžete vědět, jak dlouho spolu byli? Co když spolu byli jako milenci a zamilovaný pár krátce? Co když to bylo tak, že si jím byla jistá, dítě chtěli, všechno bylo naprosto dokonalé, ona otěhotněla …No, k některým z vás bych si jednou opravdu chtěla přijít pro radu…
myslím že dítě nechtěli,…pokud jsem to dobře pochopila,tak ten dotyčný otec dítěte ani neví že má být otcem…takže ze všeho vyplívá že dítko NECHTĚLI !!!kdyby ditě chtěli,tak by se tady neřešila tahle diskuze a situace anonymní…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a myslím že za nás za všechny tady mluví mateřské pudy a láska k dítěti…nikdo tu rady nedává,jen se rozebírá tahle diskuze…JEN JE HROZNÉ SLYŠET,ŽE NECHCE VLASTNÍ DÍTĚ
…
taky jsem to tak pochopila…jinak by to tu neřešila a kam nám vůbec anonymní zmizela ???? ![]()
sindypetra píše:
Ahoj,nebyla jsem zrovna vdobre financni situaci a muj byvaly pritel dite chtel.Uz s nim 3mesice nejsem a nechci by se to dozvedel.Ja vim,ze je brzo mluvit o adopci,ale jeho dite nechci.Je mi teprve 23let.Uz mam sice po skole a noveho a rozumneho partnera,ale ten zna meho byvaleho,takze to dite take nechce.vubec nevim co mam delat.Ono se toho asi moc delat neda.
On ho chtěl. A ona? Možná nechtěla hned, třeba svolila později, třeba pak taky chtěla.
A vůbec, jak vy víte, že je to tak, jak vy jste si vydedukovaly? Z toho mála, co tu zakladatelka napsala - není nic upřesněného. Zato vy máte jasno hned a do všeho vidíte perfektně…
.
A klorane, i když jsi psala, že tu nikdo rady nedává.......Přečti si tu diskuzi znova a pořádně. Dává. Pár rad zde zaznělo.
klorane píše: ......... a kam nám vůbec anonymní zmizela ????
A vy se divíte? Ta dostala takovou sodu, že se tu už asi neukáže.
Teda, pokud to není nějaká srandistka (jak už tu zaznělo).
radúna píše:klorane píše: ......... a kam nám vůbec anonymní zmizela ????A vy se divíte? Ta dostala takovou sodu, že se tu už asi neukáže.
Teda, pokud to není nějaká srandistka (jak už tu zaznělo).
Ale zakladatelka není anonymní, to asi myslela jinou, ne? ![]()
Přečtěte si všichni ještě jednou její první příspěvěk - chce radu ( možná od někoho, kdo měl podobnou situaci, či dítě dal k adopci) a nežádá kritické zhodnocení jejího chování, nestojí o srovnání s vaším životem a jak byste co dělali předtím vy.
Opravdu nechápu k čemu jí ted je, číst si, že se měla chránit, omrknout lépe přítele, zamyslet se do budoucna..
Nejlepší pro ní jako pro těhotnou bude - zjistit zdravotní stav dítěte, řádně chodit na kontroly a pomalu se připravit na krok adopce ( s čímž neporadím
)..
vsugerovat lásku k dítěti nejde a nemá smysl se pohoršovat.. ![]()
Já teda nevím proč se nepříjde vyjádřit,přes počítač ji nikdo nezmlátí a vy se tady zbytečně hádáte ![]()
No ono opravdu těžko soudit,pokud je situace taková,že věděla,že to je feťák od začátku a spala s ním bez ochrany a udělali si dítě,pak těžko někomu takovému radit,ale pravdou zůstává,že než aby dítě někde pohodila popř. ho zabila adopce je řešením nejlepším.
Ale pokud je situace taková jak píše třeba Radúna je to úplně o něčem jiném ta holka přestože jí je 23 nemusí být na dítě úplně připravená přestože svolila k početí,může být rozhozená z rozchodu ze zjištění,že chlap je feťák,apod a do toho těhu hormony,neví co bude dělat,současný přítel dítě nechce ona nechce přijít o něj a co teď,první reakce vyděšené a svým způsobem trošku nedospělé holky dám dítě pryč.Dítě,které je vlastně jediným zdrojem mých problémů.
Já radím zajdi si k doktoru,promluv si o tom s někým zkušeným popř. odborníkem,pořádně si to rozmysly a pokud si stále budeš jistá,že dítě nechceš a nic k němu necítíš,dej ho s klidným srdcem k adopci,je to nakonec to nejlepší.Ale neber v úvahu finance,ty se vždy nějak vyřeší i když si třeba teď myslíš,že ne.Hodně štěstí.
No a pokud je to sranda,tak pěkně blbá,ale jsme na internetu ![]()
Teda ja sem presvedcena, ze dat dite k adopci je nejlepsi reseni, ale pochybuju, ze nektera z vas vi, jak to probiha. ale doporucila bych, aby zakladatelka uz dite nemela vubec, pac co kdyz se s novym „panem Bozskym“ rozejdou treba az dite bude mit 5 let? Da ho taky k adopci aby ji nepripominalo ex? Btw. fetaka, co ma fakt uz problem, ne prilezitostnyho konzumenta, se kterym se da neco delat bez pomoci lecebny, pozna normalni clovek max. po hodinovym rozhovoru a pokud ho znam z postele, musim mit jasno.
a je pravdou,že na zakladatelčině místě po těch několika stránkách moralizování bych sem už taky ani nepáchla ![]()
Také sy myslim holky že se hadate zbytečně at je to jak je to diskuze je to veřejna a kazdy na to napsal svuj nazor!A včem vubec chtela zakladatelka poradit kdyz uz stejne byla rozhodnota,my ji tady přece nemuzeme rozmluvit co sama chce kdyz se k tomu na dale už nevyjadřila.At už byla v jake koliv situaci,podle mě chtěla jen abychom ji zbavili špatneho svědomí že neděla nic špatneho.Jen nechapu jedno proč to neřit otci ditěte třeba by se zrovna on o ditě postaral i s laskou ![]()
sindypetra píše:
Ja mam na to takovy nazor,ze nez abych vychovavala nechtene dite s pritelem,se kterym bychom chtely nase vlastni,ze na adoptivni rodice vedou docela vysoke naroky,tak by se mohl dostat do dobre rodiny.Ja vubec ale nechci takhle hluboko premyslet.Jen vim,ze z otce by nepodedil nic dobreho.
tak tohleje fakt síla
teprve dočtám, takže reaguji pozdě