Nedaří se mi odplenkovat, už nevím jak dál
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janča6 píše:
A to je prave problem u nas, ze ve 3 letech na to zrala neni.
U nás taky ![]()
A ja ji ale do te skolky potrebuju dat, a co pak s tim ![]()
Jinak by mi to bylo jedno, at se odplenkuje treba v 6, ale ja uz tak dlouho nemuzu cekat, cekala jsem a nenasilne zkousela maximum mozne doby a mame pred sebou poslednich 5 mesicu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše:
A to je prave problem u nas, ze ve 3 letech na to zrala neni.
Jsem presvedcena, ze ve 3 letech jde vymyslet postup nacviku.
Ale musi to byt opravdu dobre promyslene krok za krokem.
Jak pisu, z nasi jsem taky rostla, curani ji bylo uplne fuk a jo, hlasila - ale ve chvili, kdy uz ji to teklo ven. Jakoby na to nemela cas, bylo tolik zajimavejsich veci.
Myslela jsem, ze z ni vyrostu, byla to fakt mravenci prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jsem presvedcena, ze ve 3 letech jde vymyslet postup nacviku.
Ale musi to byt opravdu dobre promyslene krok za krokem.Jak pisu, z nasi jsem taky rostla, curani ji bylo uplne fuk a jo, hlasila - ale ve chvili, kdy uz ji to teklo ven. Jakoby na to nemela cas, bylo tolik zajimavejsich veci.
Myslela jsem, ze z ni vyrostu, byla to fakt mravenci prace.
mame asi stejny typ ditete. moje se tim curanim hlavne nechce vyrusit od cinnosti jakou dela.
Jakou ma vase dite jinak naturu?
Naše je schopná, když není něco po jejím, udělat hysterák i na půl hodiny, a to přesto, že VŽDY jsme důslední a NIKDY jí nepovolíme. Nechápu, že se tu „naučenou bezmocnost“ ještě nenaučila.
To samé v dalším případě - jezdíme kolem obchodů, kde v jednom vchodě je Dětský zábavní park (asi je až od 3 let, nicméně je drahý a já tam odmítám chodit) NIKDY jsme tam nebyly, usuzuje že to je zábavné jen z výlohy (která je ale lákavá). VŽDYCKY když jedeme kolem, je řev, že tam chce. NIKDY jsem jí to nedovolila a říkám už jí na férovku, že tam NIKDY, VŮBEC, nepůjdeme. (samozřejmě že třeba v šesti, osmi jo, ale teď platí že NE. Zajímavé je, že místo aby se naučila naučenou bezmocnost, ty hysteráky když jdeme okolo jsou čím dál větší. Čekám, kdy se to zlomí, zatím jsme ty hysteráky, že tam chce, měli pokaždé od doby co to zjistila, takže asi… 10 x od té doby jsme tam byli? prostě pokaždé.
Sebereme ji tablet, že už pohádky nebudou - někdy je schopná si ho i sama vypnout a odložit - to když má hlad a ví, že jídlo s pohádkou NIKDY, a hlad je prostě v tom momentě důležitější. Tak se chce najíst, a přijme, že teda bez pohádky. Ale v momentě, kdy má jinou náladu, i třeba ani se nekouká a naprázdno běží v tv pohádka, ona na si hraje a já je vypnu a jí se to nelíbí, tak je kvůli tomu hysterák na půl hodiny. ![]()
Vždycky počkám, až hysterák přejde, máme techniky na uklidnění, fungují, je to super, jen mě fascinuje, že jí to za to stojí, protože my jsme rodiče, kterým hysteráky nevadí a rozhodně jí kvůli takovému řevu nepovolíme
![]()
jo a nespí nám, jít večer spát a večer prostě zabrat je něco, co jí fakt nejde.
třeba s tím nějak souvisí i to čůrání. Myslím s tou povahou. Možná na takové děti platí něco speciálního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve třech letech bych už další plenky prostě nekoupila. Využila bych toho, že je zima a trávíte hodně času venku a po každém počůrání bych dítě nekompromisně odvedla domů převléct. Holt byste se pár týdnů placatili jen v docházkové vzálenosti okolo domu. Pokud by dítěti nevadily studené kalhoty, přerušení oblíbené činnosti na hřišti by ho mohlo motivovat dostatečně. Až se trochu oteplí, tašku s převlečením a ať to dělá co nejvíc sama. Doma si může samostatně vyřešit i vybrání suchých kalhotek a odnesení mokrého prádla do pračky. Přijde mi, že pozorností odměňuješ to, že ona nedělá, co má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niemeyer
Podle me to neni vazane na konkretni povahu.
Nase je klidna, premysliva, velmi chytra, kdyz to dobre vysvetlim, tak se zamysli a rekne „tak dobre“.
Hystericka segra se oproti ni naucila levou zadni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk píše:
Ve třech letech bych už další plenky prostě nekoupila. Využila bych toho, že je zima a trávíte hodně času venku a po každém počůrání bych dítě nekompromisně odvedla domů převléct. Holt byste se pár týdnů placatili jen v docházkové vzálenosti okolo domu. Pokud by dítěti nevadily studené kalhoty, přerušení oblíbené činnosti na hřišti by ho mohlo motivovat dostatečně. Až se trochu oteplí, tašku s převlečením a ať to dělá co nejvíc sama. Doma si může samostatně vyřešit i vybrání suchých kalhotek a odnesení mokrého prádla do pračky. Přijde mi, že pozorností odměňuješ to, že ona nedělá, co má.
Jenze ne kazdemu to takhle skvele secvakne, pro nektere to bude extremni stres, protoze z fleku nebudou vedet, jak na to. Oni do tech kalhot fakt necuraji schvalne, ale proto, ze jeste neprisli na to, jak to vychytat, nebo jim je to jedno.
Proto se primlouvam za ten individualni velmi promysleny trenink.
Jeste jinak - jestli z fleku udelas salto na kladine jen proto, ze te k tomu nekdo natlakem donuti - tak jsi bez treninku fakt dobra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravda je, že deti sú každé uplne iné. Mám 2 synov plus este miminko dcérku a nikdy sa neviem ubrániť porovnavaniu. Navyše mame v dome babičku, ktora mi neustále pili nervy s vysadzovanim od 6m, čo teda u oboch fungovalo do cca 1.5 roka, niekedy teda aj niečo urobili do nočníka, skôr náhoda. Potom hysteraky kedykoľvek videli nočník čiže stop.
U oboch synov som zo dňa na deň zobrala plienku a už nedala, iba na noc. Skusane u oboch medzi 2. A 3. Rokom- nezáujem, curali a kakali kade chodili takže plienka nazad.
1. Syn tyzden pred 3. Narodeninami pocas 3 dni voľna plienka preč, pochopil skoro hneď, ale stale nehody, kakanie až o 6 týždňov neskôr, inak šlo do nohavic,, nedokáže dobre zadržať, chodí neskoro a nočná plienka až do 7 rokov! Veľakrát ucurnute v slipoch.
2. Syn v 3 rokoch a 3 mesiacoch prve 4 dni hrôza, hlasil ked sa už pocural, potom klik a od 5. Dňa nádhera, hned aj kakanie, pekny prestup z nočníka na sedadlo na zachod, funguje aj vonku, uplne suchý a ziadne nehody. Prve 4 dni aom bola zrelá na psychiatriu. Nočnú plienku chcem odbúrať budúci týždeň ak sa bude dať, tento na to má.
Inak sme v zahraničí, v škôlke tu plienka nevadí, dieťa ju môže mať. Maximálne ma vsak podporili, u oboch to v skolke klaplo tyzden neskôr ako doma. Inak som skolku zasobila náhradnými vecami a oni prezliekali. Prvy syn mal teda hodne nehôd aj neskor, dane skôr niečím telesným, slabé zdržiaky.
Dlhšie ako týždeň by som to neskúšala, dieťa je pre mňa vtedy nezrelé, nepripravene, to mi vtedy potvrdili aj učitelia v škôlke kde boli deti od ca 20 mesiacov. (mini skolka a niečo ako jasle)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baterinka
Krasne potvrzujes, ze u tech deti, u kterych to nejde samo a v pohode, je odplenkovani stylem „pokus omyl“ (= sundam plenu a dej se vule bozi) cesta do pekel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx
Máš pravdu. Ja mam obecne z tejto veci veľký rešpekt. Pre mňa znamená odplienkovane dieťa to, že naozaj CHÁPE prečo plus sa twda naučí poznať a ovládať nutkanie na potrebu.
Preto je pre mňa naďalej záhadou, čo znamená odplienkovanie mladších deti a ako to tie deti zvládli.. Moji boli proste pred tým 3. Rokom natvrdlí ![]()
Zažila som teda osobne jeden extrem ked kamaratkina dcéra naozaj od 10!!!mesiacov hlásila „aaaaaa“ co znamenalo cikať alebo kakat na nočník a kamaratka zhanala take male nohavičky v Číne, lebo ich nikde nemali… Ale to malá naozaj veľmi chcela sama, kamaratka okrem ponuky nočníka nič nehrotila.. Extrem no. Odplienkovat priemerne dieťa pod 2 rsp. 3 roky je pre mňa záhadou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baterinka píše:
@Lucie_Sx
Máš pravdu. Ja mam obecne z tejto veci veľký rešpekt. Pre mňa znamená odplienkovane dieťa to, že naozaj CHÁPE prečo plus sa twda naučí poznať a ovládať nutkanie na potrebu.
Preto je pre mňa naďalej záhadou, čo znamená odplienkovanie mladších deti a ako to tie deti zvládli.. Moji boli proste pred tým 3. Rokom natvrdlí
Zažila som teda osobne jeden extrem ked kamaratkina dcéra naozaj od 10!!!mesiacov hlásila „aaaaaa“ co znamenalo cikať alebo kakat na nočník a kamaratka zhanala take male nohavičky v Číne, lebo ich nikde nemali… Ale to malá naozaj veľmi chcela sama, kamaratka okrem ponuky nočníka nič nehrotila.. Extrem no. Odplienkovat priemerne dieťa pod 2 rsp. 3 roky je pre mňa záhadou…
Je to jako kdyz se ucis cokoliv jineho… Rozfazujes to na jednotlive kroky, u kazdeho musis presne vedet, co tim naucis a jak…
Jedina podminka je zralost k tomu treninku, tu ma vetsina nejak po druhem roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baterinka To není žádná záhada, odplenkovat dvouleté dítě. Prostě zintenzivnis trénink. Během dvou, tří měsíců se tomu věnujes tolik, jako ty za tři roky, když to po týdnu vzdas. Prostě to nevzdas. Připouštím, že to je náročné, nikam moc nemůžete a pořád jen pozorujete dítě, jestli se nějak nekrouti a nechce se mu. Ono stejně vždycky odpoví, že ne
A hlavně mi přijde, že odpadají takové ty manýry starších dětí, kdy odmítají kakat jinam než do plenky. Než je to napadne, dávno chodí na WC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk píše:
@Baterinka To není žádná záhada, odplenkovat dvouleté dítě. Prostě zintenzivnis trénink. Během dvou, tří měsíců se tomu věnujes tolik, jako ty za tři roky, když to po týdnu vzdas. Prostě to nevzdas. Připouštím, že to je náročné, nikam moc nemůžete a pořád jen pozorujete dítě, jestli se nějak nekrouti a nechce se mu. Ono stejně vždycky odpoví, že neA hlavně mi přijde, že odpadají takové ty manýry starších dětí, kdy odmítají kakat jinam než do plenky. Než je to napadne, dávno chodí na WC.
Nam se ty deti nijak nekrouti, proste najednou curaji nebo kadi. A to a jak ve 2, tak ve 3 letech. Ale jak pisu, po zkusenostech se starsimi to u nejmladsi neresim. Tem starsim to jednoho dne dockvaklo a najednou to poznaly.
Kamaradka odplenkovala starsiho syna ve 2 letech. A myslela si, jak je to jednoduche, ze na nej staci par tydnu dohlizet. Jejimu mladsimu ted budou 3 roky a je jak nase holky. Nepozna. A kamaradka najednou vidi, ze to nemusi byt tak snadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk
Tak u mna to ako pracujúcej od 1 roku dieťaťa niečo take neprichádza do úvahy. Aj keď by som si teda predstavila, že som tie 2 az 3 mesiace doma.. Preboha, to kto vydrží???
to akože utierať mláky a prať 8 nohavíc a slipov denne? 2 az 3 mesiace? To by ma odviezli, ak to niekto dá tak klobúk dolu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jenze ne kazdemu to takhle skvele secvakne, pro nektere to bude extremni stres, protoze z fleku nebudou vedet, jak na to. Oni do tech kalhot fakt necuraji schvalne, ale proto, ze jeste neprisli na to, jak to vychytat, nebo jim je to jedno.
Proto se primlouvam za ten individualni velmi promysleny trenink.Jeste jinak - jestli z fleku udelas salto na kladine jen proto, ze te k tomu nekdo natlakem donuti - tak jsi bez treninku fakt dobra.
Presne tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baterinka píše:
@Lucie_Sx
Preto je pre mňa naďalej záhadou, čo znamená odplienkovanie mladších deti a ako to tie deti zvládli.. Moji boli proste pred tým 3. Rokom natvrdlí
Idiotska CR a system skolek, no.
Zbytecne zaludecni vredy pro vsechny, mit na kakani po 3. Roce jeste plenku tak mi skolka rekne papa…a nevysvetlim, ze to proste nejde a ze do prace musim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit