Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A nemůže být přetažený? Já když jsem přetažená, tak se mi taky špatně spí.
Taky na něj může lézt nějaká nemoc, neví co se s ňím děje, tak lumpačí
Mne na dnesek taky mala blbe usinala, jeste jsem nekoukala do kalendare, ale tipla bych to na blizici se uplnek. Hod se do klidu. Davani na zadek komentovat nebudu, muj nazor na biti deti lze dohledat v diskuzich. Priste zkus vec vzit jak je, nadech, vydech, ono to pujde. ![]()
@Anonymní píše:
Dnes v noci syn vůbec nespal. A ja jsem nebyla schopna ho uspat. Usnul až v 5 ráno a v 7 zase vstával. Jsem prostě spatna matka, když nedokážu uspat svoje dítě. Je mu 20 měsíců, ještě se s nim nedomluvím, takže mi neřekne, proc nespal. V noci mi už ruply nervy a dala jsem mu má zadek. Prosím anonym.
Neřeš to! To, že Ti dítě jednu noc nespí není zas taková tragédie. Mohlo to být cokoli. Nebuď přecitlivělá a nepovažuj se za špatnou matku kvůli jedné probdělé noci. Dožene to přes den, nebo prostě jindy. Každé dítě má občas takové stavy, které dospělí nechápou. Dneska bude líp ![]()
@brko úplněk byl asi před týdnem a to bylo u nás špatné spaní. Venku světlo jako přes den, měsíc se úplně zbláznil a mrně vstávalo desetkrát. U nás docela normálka ![]()
@brko taky nevím, úplňky jsou u nás vždycky jiné, než osatatní noci. Může to být cokoli, úplně cokoli. U těch dětí je to spaní tak specifické, že se to fakt může svést na cokoli. Např. náš roční dnes vstával jednou, to se ještě nikdy nestalo a naopak tříleťák z pokojíčku volal asi čtyřikrát. To tak prostě někdy je ![]()
Já na tom s uspáváním možná budu stejně, ale zatím pořád kojím a to je spolehlivý uspávací prostředek v podstatě za jakychkoliv okolností. Ale až kojit přestanu, opravdu nevím, jak budu uspávat…Jinak totiž zatím nikdy neusnul.. (nepočítám v autě nebo v kočárku. Doma mi ale jinak prostě neusne)…Tak jsem zvědavá, jak to budu zvládat pak…
No a co o zkusit ukládat ke spaní později? Já dávám malého spinkat nejdříve po osmé, spíš déle, aby byl opravdu už ospalý..
@Anonymní píše:
Včera náš den probíhal tak, že jsme byli ráno venku, kde se dost proběhal a ja si říkala, že bude spát dobře po obědě. To se ale nestalo, neusnul po obědě a tak jsme šli opet ven na odrazedlo. Uložila jsem ho cca o pul 7 večer a usnul. Asi o pul 10 se ale probudil a usnul až v 5 ráno.
V noci to probíhal tak, že jsem mu napřed zpívala, chovala ho, hladila po zadickach a on byl vždy chvíli v klidu a pak začal dělat lumpárny. Začal si vyslikat pyzamo, házel naschval plyšáky z postýlky a pak se vztekal ať mu je podám. To byli porad dokola. Potom jsem si ho vzala k sobe do postele, kde zatím vždy usnul, když nemohl spát, ale on me začal tahat za vlasy, liskat mě a porad odkopaval peřinu. Potom začal z postele utíkat do obýváku. Proste katastrofa a porad vřeštil! Takovým pronikavým vzteklým hlasem. Po Dobrým to s ním neslo, tak mi ruply nervy a dala jsem mu na zadek (asi 3× jsem ho placla), ale ho to nebolelo. Spíš si vycitam, že mi ruply nervy. Nakonec jsem ho dala do postýlky, chvilku vřeštil a pak usnul
A cos cekala kdyz po celem dni usne az v pul sedmy, ze bude spat do rana? Ja teda nechavam syna spat max.do 5 aby sel spat nejak normalne.
Včera náš den probíhal tak, že jsme byli ráno venku, kde se dost proběhal a ja si říkala, že bude spát dobře po obědě. To se ale nestalo, neusnul po obědě a tak jsme šli opet ven na odrazedlo. Uložila jsem ho cca o pul 7 večer a usnul. Asi o pul 10 se ale probudil a usnul až v 5 ráno
.
V noci to probíhal tak, že jsem mu napřed zpívala, chovala ho, hladila po zadickach a on byl vždy chvíli v klidu a pak začal dělat lumpárny. Začal si vyslikat pyzamo, házel naschval plyšáky z postýlky a pak se vztekal ať mu je podám. To byli porad dokola. Potom jsem si ho vzala k sobe do postele, kde zatím vždy usnul, když nemohl spát, ale on me začal tahat za vlasy, liskat mě a porad odkopaval peřinu. Potom začal z postele utíkat do obýváku. Proste katastrofa a porad vřeštil! Takovým pronikavým vzteklým hlasem. Po Dobrým to s ním neslo, tak mi ruply nervy a dala jsem mu na zadek (asi 3× jsem ho placla), ale ho to nebolelo. Spíš si vycitam, že mi ruply nervy. Nakonec jsem ho dala do postýlky, chvilku vřeštil a pak usnul