Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem těhotná a dávám si to, na co mám chuť mimčo v pupku je zdravé tak proč se stresovat 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️kdybych nic nemohla jist tak chodím asi na pastvu nebo se rvala nějakými klíčky 😁 😁 😁 🤦🏻♀️
@mroe píše:
Nejspis, to prece neni normalni. Dychat se neboji? Ve vzduchu je tolik viru, bakterii a necistot…
tak doufejme, že je to pořád jedna a ta samá, představa tisíců úzkostlivých matek je hrozná ![]()
@Anonymní píše:
No tak jsme se zasmáli. Samozřejmě myslím mraženou pizzu, kterou následně dodělám v troubě do požadovaného stavu, podle návoduTady se člověk normální rady nedočká koukám
Stačí položit normální otázku a dostaneš normální odpověď, jinak na blbou otázku, blbá odpověď
@Misasisi píše:
Jsem těhotná a dávám si to, na co mám chuť mimčo v pupku je zdravé tak proč se stresovat 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️kdybych nic nemohla jist tak chodím asi na pastvu nebo se rvala nějakými klíčky 😁 😁 😁 🤦🏻♀️
ty jo, neblázni, víš, kolik je na pastvě baktérií? to nemůžeš
@lachtanice86 píše:
Stačí položit normální otázku a dostaneš normální odpověď, jinak na blbou otázku, blbá odpověď
asi tak
mně by zajímalo, jestli je ještě nějaké jídlo, které tady v diskusích nebylo zmíněno, jestli to můžou těhotné ![]()
a po porodu začnou vypisovat, jestli takové jídlo mohou při kojení ![]()
předem lituju ty děti
@stinga prckovi buduju imunitu 😁 😁 😁Já nejsem budoucí uzkostna matka 😁já snim na co přijdu 😬 👶🏻
@Raven08 píše:
V těhotenství jsem jedla nedopečený steaky, ujížděla na vlašským salátu, pila kafe. Akorát jsem nejedla sýry typu hermelín. Nikdy mi nic nebylo. Obě děti jsou v pohodě.
i české sýry typu hermelín můžeš v pohodě, jsou z pasterizovaného mléka
@Anonymní píše:
Tak tím že mám spoustu zdravotních problémů mě asi napadají bohužel podle vás takovéhle pi*****.. Neříkejte mi, že jste u prvního těhotenství nikdy neměli žádnou pochybnost, co se týče vaší stravyVšude je toho mraky, co by se mělo, co zase ne. Všude se píše že pomalu ani žádný sýr ne, já jim třeba jen sýrové pizzy… Tak se omlouvám pokud vám to přišlo tak moc úsměvné. Sice je mi jasné že když to projde nějakou tou tepelnou úpravou, asi by problém být neměl, ale najde se spousta lidí s různými špatnými zkušenostmi, tak jsem se chtěla pouze zeptat, toť vše
Jedla jsem, co mě napadlo. Po zjištění těhu cukrovky jsem dodržovala dietu. E nebála bych se normálně sníst mraženou pizzu. To fakt ne. Jen syrové maso.
@stinga píše:
asi tak
mně by zajímalo, jestli je ještě nějaké jídlo, které tady v diskusích nebylo zmíněno, jestli to můžou těhotné
a po porodu začnou vypisovat, jestli takové jídlo mohou při kojení
předem lituju ty děti
netopýr?? (samo že tepelně upravený)
Víc než jídlo škodí stres z toho, že se sní něco „špatného“,… jediný co si netroufám jíst je sushi a tatarák, ani na to nemám chuť ale kdybych měla, možná si jeden kousek zobnu ![]()
popravdě neznám nikoho, kdo by měl potíže z pizzy, nebo nedopečenýho koláče, jediná vyjímka jsou lidi co mají dietu kvůli zdravotním problémům, ale ti to ví už před otěhotněním…
@Anett.taa píše:
Hele, znáte někdo reálně někoho, komu se něco stalo v těhotenství z „nevhodného“ jídla? Nerejpám, fakt mě to zajímá.Já ne.
Nejhorší co se mi stalo, tak ze jsem se
jak Amina ze salátu s mořskými plody
Ale prežila jsem já i mimino.
Jak jsme jako lidstvo mohli přežít, když se těhotný ženský bojí i (prý) nedopečeného koláče nebo pizzy? Byly doby, kdy budoucí matky jedly polívku z tuřínu a možná kousek chleba a přežily to ony i dítě. A teď, kdy je všeho dostatek, lékařská péče na špičkové úrovni, se řeší takové ptákoviny ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
netopýr?? (samo že tepelně upravený)
@stinga píše:no na netopýre se ještě nikdo neptal, ale myslím, že v polévce vařený hodinu by mohl být bezpečný
do koláče s tvarohem pečeném na 150 bych ho pro jistotu nedávala
A co motýle?!
@Russet píše:
A co motýle?!
motýle sú dietní, tie by sa mohli