Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Podle mě jíš zas málo, kde máš bílkoviny, když jíš jen zeleninu?
Pokud nejíš tak, aby si snděla tolik, kolik je tvůj bazální metabolismus (a klidně to můžeš dělat v nízkosacharidovém režimu), tak tělo jede ve stresovém režimu a prostě zásoby nepálí.
Aby tělo dostatečně pálilo přebytečný tuk, tak musíš jíst dostatečně aby si pokryla svůj bazální metabolismus (a raději o něco navíc, protože číslo co ti vyjde pomocí rovnice, tak neříká nic o tvém reálném metabolismus. No a pak musíš mít vyšší energetický výdej, aby tedy byl důvod pálit zásoby.
Takže začni jíst víc a jinak - zejména bílkoviny a zdravé tuky, pokud chceš jet nízkosacharidovou dietu a začni se víc hýbat.
Jinak teda pokud jedeš nějakou dietu s výrazným omezením základních živin, což je nízkosacharidová dieta, tak v okamžiku kdy přestaneš, tak téměř jistě nastane jojo efekt,.
Daleko lepší je prostě porozumět svým špatným návykům co se týče životního stylu - strava, pohyb, spánek, ne-řešení stresu a ty postupně, pomalu a udržitelně nahrazovat zdravými návyka - tedy vyváženou stravou, tkerou jsi ochotná jíst celý žívot, navyšováním fyzické zátěže tak, aby tvoje tělo bylo v dobré kondici, srovnat spánek a a naučit se odbopurávat stres, tkerý si zbytečně vytvářít sama a kompenzovat ten, co odbourat nejde. Pak se i tvoje postava postupně promění do zdravého tvaru.
No hubnuti neni o tom, ze vyradis sacharidy, ale o tom, ze budes mit nizsi prijem nez vydej. Napriklad ten tvuj zminovany dynovy chleba bude asi celkem bomba.
@Evkad píše:
A počítáš si kalorický příjem?
I u této diety je to nutné
ano, rozhodně nepřekračuji 1000 kcal denně.
No a co takhle jíst vše a hlídat si pomocí kalorických tabulek množství? Tohle stravování co popisuješ, s ním mám bohaté zkušenosti a není to pro každého. Stejně toho nemůžeš jíst kvanta, jelikož je to spíš o tucích a ten je hodně kalorický. Takže se to nezdá a dá se úplně v pohodě přibírat i na této stravě.
@claarca píše:
No hubnuti neni o tom, ze vyradis sacharidy, ale o tom, ze budes mit nizsi prijem nez vydej. Napriklad ten tvuj zminovany dynovy chleba bude asi celkem bomba.
nebyl, na jednu porci asi 180 kcal, navíc ho už nejím jak jsem psala…
@Anonymní píše:
@vejilka tuky téměř nejím, nesmažím, máslo nepoužívám.
Tak napiš svůj jídelníček a ideálně i množství. Každopádně taková hladovka se nedá vydržet věčně. Počítej, že se brzo přejíš. O jojo efektu nemluvě
@vejilka píše:
Tak napiš svůj jídelníček a ideálně i množství. Každopádně taková hladovka se nedá vydržet věčně. Počítej, že se brzo přejíš. O jojo efektu nemluvě
hele, ale já hlad nemám. jídla ze zeleniny dokážou hodně zasytit, rozhodně nejím jen okurky a salát od rána do večera. Lečo, perkelt, zeleninové saláty na všechny způsoby s vejci/sýrem=bílkoviny, bez dresinků. Piju zeleninové šťávy, chutná mi to. Je mi fakt divné, že i když člověk omezí kalorický příjem, tak prostě nehubne.
kim kardashian jedla snad jen do 800 kcal denne, aby se vešla do šatů. a zhubla perfektně.
@Anonymní píše:
Vždyť low carb je o tucích…sice zdravých ale přece…sýry, maso, vejce, tvaroh, smetany…není to jen zelenina. Pokud jis do 1000kcal…tak jis málo a tělo dela zasobx… a bílkoviny jsou důležité.
Příspěvek upraven 09.11.22 v 16:55
@Anonymní píše:
To ale nejíš tím pádem ani keto ani lowcarb. Princip těhle diet bez sacharidů spočívá v konzumaci bílkovin a TUKŮ, jejichž energií nahrazuješ právě sacharidy. Navíc 1000 kcal je tragicky málo. Doporučuju si přečíst něco na nehladu nebo karolinafour o tom, jak fungují kalorie, makroživiny a kalorický deficit. Svým stravováním si teď jenom ubližuješ.
Jis naprosto blbe, kdyz jis keto, tak to neznamena 90% zelenina. Kde jsou tuky a bilkoviny?
Jsem z toho zoufalá. Už asi dva týdny se stravuji stylem keto/low carb, nejím ŽÁDNÉ sladkosti, cukr, pochutiny, alkohol, vyřadila jsem pečivo - za začátku jsem jedla dýňový keto chleba, nyní již ne, 90% jídla je zelenina na všechny způsoby, k tomu občas kvalitní sýr. Jediná „neřest“ je občas laté v kapslích, které si dám, ale mají málo kcal. Kdysi mi stačilo se takto stravovat pár dnů a kila šla dolů okamžitě, dnes? Když stoupnu na váhu, je tam vždy více - což je šílené. Nemám z čeho přibírat, nemám před ms, neberu žádné léky, nejsem nemocná, hýbu se, piju non stop, tenhle styl stravování mi chutná, ale je to pořád omezení, rezignovala jsem z oblíbených jídel, abych shodila a zatím jen přibírám.. Dva dny jsem prakticky jedla jen různě zpracovanou zeleninu, neměla jsem hlad, cítila jsem se skvěle a na váze zase více. Vážím se vždy ráno ve stejný čas. Už si snad myslím, že si ze mě dělá někdo legraci…nečekám zázraky, ale dva týdny a člověk nezhubne ani deko i když vyřadil vše špatné?