Nehubnu, ale přibírám!

Anonymní
9.11.22 16:24

Nehubnu, ale přibírám!

Jsem z toho zoufalá. Už asi dva týdny se stravuji stylem keto/low carb, nejím ŽÁDNÉ sladkosti, cukr, pochutiny, alkohol, vyřadila jsem pečivo - za začátku jsem jedla dýňový keto chleba, nyní již ne, 90% jídla je zelenina na všechny způsoby, k tomu občas kvalitní sýr. Jediná „neřest“ je občas laté v kapslích, které si dám, ale mají málo kcal. Kdysi mi stačilo se takto stravovat pár dnů a kila šla dolů okamžitě, dnes? Když stoupnu na váhu, je tam vždy více - což je šílené. Nemám z čeho přibírat, nemám před ms, neberu žádné léky, nejsem nemocná, hýbu se, piju non stop, tenhle styl stravování mi chutná, ale je to pořád omezení, rezignovala jsem z oblíbených jídel, abych shodila a zatím jen přibírám.. Dva dny jsem prakticky jedla jen různě zpracovanou zeleninu, neměla jsem hlad, cítila jsem se skvěle a na váze zase více. Vážím se vždy ráno ve stejný čas. Už si snad myslím, že si ze mě dělá někdo legraci…nečekám zázraky, ale dva týdny a člověk nezhubne ani deko i když vyřadil vše špatné?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
9.11.22 16:39

Podle mě jíš zas málo, kde máš bílkoviny, když jíš jen zeleninu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11776
9.11.22 16:43

A počítáš si kalorický příjem?
I u této diety je to nutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.11.22 16:44

Pokud nejíš tak, aby si snděla tolik, kolik je tvůj bazální metabolismus (a klidně to můžeš dělat v nízkosacharidovém režimu), tak tělo jede ve stresovém režimu a prostě zásoby nepálí.

Aby tělo dostatečně pálilo přebytečný tuk, tak musíš jíst dostatečně aby si pokryla svůj bazální metabolismus (a raději o něco navíc, protože číslo co ti vyjde pomocí rovnice, tak neříká nic o tvém reálném metabolismus. No a pak musíš mít vyšší energetický výdej, aby tedy byl důvod pálit zásoby.

Takže začni jíst víc a jinak - zejména bílkoviny a zdravé tuky, pokud chceš jet nízkosacharidovou dietu a začni se víc hýbat.

Jinak teda pokud jedeš nějakou dietu s výrazným omezením základních živin, což je nízkosacharidová dieta, tak v okamžiku kdy přestaneš, tak téměř jistě nastane jojo efekt,.

Daleko lepší je prostě porozumět svým špatným návykům co se týče životního stylu - strava, pohyb, spánek, ne-řešení stresu a ty postupně, pomalu a udržitelně nahrazovat zdravými návyka - tedy vyváženou stravou, tkerou jsi ochotná jíst celý žívot, navyšováním fyzické zátěže tak, aby tvoje tělo bylo v dobré kondici, srovnat spánek a a naučit se odbopurávat stres, tkerý si zbytečně vytvářít sama a kompenzovat ten, co odbourat nejde. Pak se i tvoje postava postupně promění do zdravého tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
9.11.22 16:45

No hubnuti neni o tom, ze vyradis sacharidy, ale o tom, ze budes mit nizsi prijem nez vydej. Napriklad ten tvuj zminovany dynovy chleba bude asi celkem bomba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 16:45
@Evkad píše:
A počítáš si kalorický příjem?
I u této diety je to nutné

ano, rozhodně nepřekračuji 1000 kcal denně.

• Citovat
  • Upravit
6831
9.11.22 16:46

No a co takhle jíst vše a hlídat si pomocí kalorických tabulek množství? Tohle stravování co popisuješ, s ním mám bohaté zkušenosti a není to pro každého. Stejně toho nemůžeš jíst kvanta, jelikož je to spíš o tucích a ten je hodně kalorický. Takže se to nezdá a dá se úplně v pohodě přibírat i na této stravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 16:47
@claarca píše:
No hubnuti neni o tom, ze vyradis sacharidy, ale o tom, ze budes mit nizsi prijem nez vydej. Napriklad ten tvuj zminovany dynovy chleba bude asi celkem bomba.

nebyl, na jednu porci asi 180 kcal, navíc ho už nejím jak jsem psala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.22 16:47

@vejilka tuky téměř nejím, nesmažím, máslo nepoužívám.

• Citovat
  • Upravit
6831
9.11.22 16:50
@Anonymní píše:

Tak napiš svůj jídelníček a ideálně i množství. Každopádně taková hladovka se nedá vydržet věčně. Počítej, že se brzo přejíš. O jojo efektu nemluvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 16:53
@vejilka píše:
Tak napiš svůj jídelníček a ideálně i množství. Každopádně taková hladovka se nedá vydržet věčně. Počítej, že se brzo přejíš. O jojo efektu nemluvě

hele, ale já hlad nemám. jídla ze zeleniny dokážou hodně zasytit, rozhodně nejím jen okurky a salát od rána do večera. Lečo, perkelt, zeleninové saláty na všechny způsoby s vejci/sýrem=bílkoviny, bez dresinků. Piju zeleninové šťávy, chutná mi to. Je mi fakt divné, že i když člověk omezí kalorický příjem, tak prostě nehubne.

kim kardashian jedla snad jen do 800 kcal denne, aby se vešla do šatů. a zhubla perfektně.

• Citovat
  • Upravit
7365
9.11.22 16:55
@Anonymní píše:

Vždyť low carb je o tucích…sice zdravých ale přece…sýry, maso, vejce, tvaroh, smetany…není to jen zelenina. Pokud jis do 1000kcal…tak jis málo a tělo dela zasobx… a bílkoviny jsou důležité.

Příspěvek upraven 09.11.22 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
@Anonymní píše:

To ale nejíš tím pádem ani keto ani lowcarb. Princip těhle diet bez sacharidů spočívá v konzumaci bílkovin a TUKŮ, jejichž energií nahrazuješ právě sacharidy. Navíc 1000 kcal je tragicky málo. Doporučuju si přečíst něco na nehladu nebo karolinafour o tom, jak fungují kalorie, makroživiny a kalorický deficit. Svým stravováním si teď jenom ubližuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377

No když pominu, že jíš hrozně málo… tak cm měříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.11.22 17:00

Jis naprosto blbe, kdyz jis keto, tak to neznamena 90% zelenina. Kde jsou tuky a bilkoviny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková