Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Moc děkuji, už jsem to trochu pobrala..-) Děkuji moc @steve.
Muzu se zeptat, je tohle připoutáni v poradku? hrozne mi vadí, jak ma pas kolem krku..sedačku mame dnes novou, tak nevím, jestli ji vrátit, nebo je to z hlediska bezpecnosti ok..diky za odpovědi.
@Bauerkaa píše:
Muzu se zeptat, je tohle připoutáni v poradku? hrozne mi vadí, jak ma pas kolem krku..sedačku mame dnes novou, tak nevím, jestli ji vrátit, nebo je to z hlediska bezpecnosti ok..diky za odpovědi.
pás nesmí jít přes krk… bud je sedačka pro dítě velká = nevhodná a nebo to máte blbě
@jdukolem velka by byt neměla, je od 15kg, malej ma 17..musime na to jeste poradne mrknout, ale zda se mi, ze jinak to nema jak být.. ![]()
@Bauerkaa píše:
@jdukolem velka by byt neměla, je od 15kg, malej ma 17..musime na to jeste poradne mrknout, ale zda se mi, ze jinak to nema jak být..
v obchodě kde jste ji koupili by vám neporadili? Víš ono nejde jen o váhu dítěte ale i o výšku právě
@jdukolem vzala jsem ji přes mall, coz asi byla chyba do prcic..no nevím přesně, kolik malej měří, ale ted bude mit 4 a myslela jsem, ze kdyz vezmu autosedacku podle věku a kil, bude to ok..predtim jsme meli taky pres net a vše sedelo jak mělo.
@Bauerkaa píše:
@jdukolem vzala jsem ji přes mall, coz asi byla chyba do prcic..no nevím přesně, kolik malej měří, ale ted bude mit 4 a myslela jsem, ze kdyz vezmu autosedacku podle věku a kil, bude to ok..predtim jsme meli taky pres net a vše sedelo jak mělo.
tak on do ní jistě doroste, ale ted bych ten pás na krku fakt nenechávala - auto škubne a malýmu se pás zařízne do krku ![]()
@jdukolem je mi to jasný..ted jsem napsala do diskuze, kde resi holky tuhle sedacku, tak treba poradí, jak to správně upevnit, ci co. Ale každopádně moc diky za reakci ![]()
@Bauerkaa píše:
@jdukolem je mi to jasný..ted jsem napsala do diskuze, kde resi holky tuhle sedacku, tak treba poradí, jak to správně upevnit, ci co. Ale každopádně moc diky za reakci
at to dobře dopadne..
třeba je fakt problém v upevnění
@Bauerkaa to je špatně, pás nesmí jít přes krk, buď máte špatně nastavenou opěrku hlavy- je moc vysoko, nebo je syn ještě malý na takovouto sedačku, - měl by mít min. 100cm, nebo mu nevyhovuje tento tvar sedačky a půjde mu přes krk- proto je nejlepší sedačku vyzkoušet, aby přesně seděla. Jo a ještě máte spodní pásy pod područkama?
Takže v prvé řadě posuňte opěrku směrem dolů tak, aby byla cca 1 cm nad rameny, a správně připoutejte a pokud stejně půjde pás přes krk, tak sedačku vyměňte za jiný model.
@steeve píše:
@Bauerkaa to je špatně, pás nesmí jít přes krk, buď máte špatně nastavenou opěrku hlavy- je moc vysoko, nebo je syn ještě malý na takovouto sedačku, - měl by mít min. 100cm, nebo mu nevyhovuje tento tvar sedačky a půjde mu přes krk- proto je nejlepší sedačku vyzkoušet, aby přesně seděla. Jo a ještě máte spodní pásy pod područkama?
Takže v prvé řadě posuňte opěrku směrem dolů tak, aby byla cca 1 cm nad rameny, a správně připoutejte a pokud stejně půjde pás přes krk, tak sedačku vyměňte za jiný model.
Ok, vyzkoušíme! díky! Malej ma urcite pres 100cm, rekla bych tak 105.
@steve, Mohla bych se prosím zeptat na Váš názor na autosedačku Concord Xt Transformer? Děkuji moc předem.
@canada Concord Transformer XT ačkoliv je z řady Transformer nejdražší, tak má ale z nich nejhorší známku z bezpečnosti, má 3 *, ostatní Transformery( T, Click, X-Bag) mají 4 *, takže kvůli bezpečnosti bych šel do některé z nižších řad, ale ty se zase nedají polohovat…
@steve Moc děkuji, půjdu do Römer Kidfix XP Sict, sice je bez toho uchcení mezi nožkami, ale snad to bude dobré, je to řada 2015. Děkuji.
@canada 2015 neberte, ta měla kratší isofixová ramena a dala se méně polohovat, jdte do 2016 ta má ramena delší o 6,5 cm