Nejbezpečnější autosedačka 15-36kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
23.1.18 08:22

@hermina7 ty odkazy nefungují, asi je máte špatně zkopírované, napište kdyžtak přesné názvy sedaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.1.18 08:37

@steeve ty dve do naseho cenoveho stropu, za ktere bych byla radsi jsou:
Cybex solution x2 fix a nebo Romer kidfix sl

A ty drazsi jsou: cybex solution m-fix (z gold edice) a nebo Romer kidfix xp.
Ptam se jestli ty prvni dve jsou dostatecne bezpecne a pohodlne. A ktera z nich je lepsi? V jednom aute mame isofix, v druhem ne. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.1.18 08:54

@Jolula jj to urcite budeme kupovat romer nebo cybex.Jen stale nevim jestli je dostacujici v nizsi tride a nebo o neco drazsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.1.18 09:12

@hermina7 no ty první 2 bych asi vynechal, Cybex řady X jsou už 10 let staré modely, jsou na trhu novější bezpečnější, Kidfix SL zase nejde polohovat na odpočinek, takže opět raději do vyšší řady.
Osobně doporučím Römer Kidfix XP, tyto: http://autosedacky.mimishop.cz/…dfix-xp-2018 , používají ho i moje děti, takže mám v nich vyzkoušené i dlouhé cesty k moři a jsou pohodlné, oproti Cybexu má čelní pás XP Pad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.1.18 09:58

@steeve dobre,dekuji. Bohuzel tady zase hrajou roli finance. Zeptam se tedy jinak, jakou sedacku kolem 3000 by jste doporucil?Isofixovou.Je nejaka do tohoto stropu nebo lehce nad, se kterou bych neslapla vedle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.1.18 10:39

@hermina7 do 3000 s isofixem tak jedině Joie Trillo: http://autosedacky.mimishop.cz/…illo-lx-2017
ale opět to bude sedačka bez polohování.
Ty co jste psala tak se do 3t. nevejdou, ty levnější Kidfix SL a Cybex X-Fix budou i v akci někde okolo 3,5 t., a důvody proč ne jsem psal výše.
a ty lepší Cybex M-Fix a Kidfix XP budou cenově pod 5t., do těch bych šel,
a ono připlatit 1000,– kč není až tak mnoho, když si to rozpočítáte na tu dobu třeba 6 let, kdy dítě bude sedačku potřebovat, to je 13 kč za měsíc, a je to o tom, že bude nebo nebude mít třeba sedačku s polohováním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.1.18 18:51

@steeve Tak jsem hodně hledala a hledala, hodiny a našla jsem Cybex M-fix z gold edice (2017) za 3990,– a Romer Kidfix II xp 2018 za 4190,–. To jsou zřejmě dobré ceny za tu kvalitu. Zítra to pojedeme obě vyzkoušet osobně, takže dám ve finále na pocity své i syna, ale chci se zeptat, přijde mi ta romer taková moc rovně v tom autě. Té cybex se dá napolohovat opěrka hlavy a to mi je sympatické. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.1.18 08:12

@hermina7 u Cybexu se dá polohovat opěrka a u Römeru celá zádová část, musíte si ji napolohovat, pak nebude rovně
a ještě k těm cenám, Romer Kidfix II xp 2018 za 4190,– to je nějaké divné, tato sedačka stojí 5290,– a za 4190 ji nedokáže prodejce ani nakoupit z velkoskladu, tak buď to není kol. 2018 a je to starý výprodej, nebo je to šedý dovoz, nebo podvod. A momentálně na ni výrobce žádnou akci nedává, aby se dala sehnat za tyto peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
12.3.18 22:14

@steeve Zdravím, mohla bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi Romer Kidfix SL SICT a Romer Kidfix XP? Chceme nastálo sedačku do druhého auta používaného jen na kratší vzdálenosti. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.3.18 08:39

@Gorlami největší rozdíl je v isofixu, modely SL mají isofixové úchyty na textilních páskách, kdežto XP mají isofixová ramena pevná, kovová. Tím pádem se SL nedá polohovat, kdežto XP se dá na isofixovu posouvat a tím i naklápět opěrka na odpočinkovou polohu.
Další rozdíl je že XP má XP-Pad což je ten průvlak na pás, zmenšuje tlak při čelním nárazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
13.3.18 10:24

@steeve Diky. A rozdil mezi Kidfix XP a Kidfix II XP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.3.18 11:15

@Gorlami II má mezi nohami vodič pásů Secure Guard, ten zajišťuje správné vedení pásů na stehnech a pás netlačí na břicho, více se dozvíte třeba zde ve videu: http://autosedacky.mimishop.cz/…x-ii-xp-2018

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
21.3.18 18:08

@steeve Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu s výběrem další autosedačky. Dcera 2,5 roku (14,5 kg)nám výškou vyrůstá z autosedačky 9-18 (Romer Safefix) a chtěli bychom koupit další. Raději bychom asi 9-36, přijdou mi takové bytelnějsí, bezpečnější, ale „problém“ je, že je dcera veliká, tak aby nám z toho zase hned nevyrostla. Můžete nám, prosím, doporučit sedačku 9-36 s co nejlepšími výsledky v testech, s isofixem? Zatím se nám asi nejvíc líbí Romer Advansafix,( v testech ale asi nic moc, že?) ale rádi si necháme poradit. Předem Vám moc děkuji.

Edit: ještě dodám, že dcera by asi nesnesla pultík, takže určitě něco s pásy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.3.18 08:26

@Alushka.S když je vysoká tak jděte rovnou do 15-36 kg ( jakmile dosáhne 15 kg) pokud je vysoká tak by v té 9-36 stejně už musela vyndat pásy a poutat jen pásem z auta, takže to vyjde na stejno jako 15-36 a ty jsou bezpečnější než 9-36.
Z těch 15-36 doporučím tuto: http://autosedacky.mimishop.cz/…lack-edition

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
22.3.18 08:48
@steeve píše:
@Alushka.S když je vysoká tak jděte rovnou do 15-36 kg ( jakmile dosáhne 15 kg) pokud je vysoká tak by v té 9-36 stejně už musela vyndat pásy a poutat jen pásem z auta, takže to vyjde na stejno jako 15-36 a ty jsou bezpečnější než 9-36.
Z těch 15-36 doporučím tuto: http://autosedacky.mimishop.cz/…lack-edition

Moc děkuji za radu. No, má ted ve 2,5 letech 98 cm a těch 14,5 kila. Tak myslíte, že i když nemá těch 15 může jít do té 15-36? Ještě se chci zeptat, máme Sharana a sedačka je vzadu umístěná na prostředním místě. Tam jde ale pás ze stropu, lze tu sedačku 15-36 s poutáním pásem z auta umístit tam? Někde jsem četla, že prostřední sedačka je pro dítě nejbezpečnější. Ještě jednou Vám moc děkuji za rady. ;)

Edit: koukáme na tu sedačku, tam se píše, že je pro děti od 4 let? je to dáno tedy spíše výškou než věkem? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí