Nejbezpečnější autosedačka 15-36kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
22.3.18 10:49

@Alushka.S počkejte než nabere 15 kg a pak do sedačky 15-36. Ty sedačky jsou homologované podle kil, takže platí údaj váhový, to že někde v popiskách jsou i roky je jen orientační údaj. Může být i na prostředním sedadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
22.3.18 11:40

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu, dcera 3 roky, váha 15kg, 99cm. Rozhoduji se mezi BRITAX RÖMER Kidfix II XP SICT 2018 a RECARO Monza Nova IS. Kterou byste mi, prosím, doporučil a proč?
Děkuji Karolína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.3.18 15:07

@karoli ta Monza nova IS je sedačka 9-36, kde se do 18 kg používá pultík, a pak se vyndá.
pokud má dcera 3 roky 15 kg a 99 cm tak je to zbytečné, a je lepší jít do toho Kidfixe, třeba tuto variantu: http://autosedacky.mimishop.cz/…lack-edition bude pro ni vhodnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
22.3.18 15:47
@steeve píše:
@karoli ta Monza nova IS je sedačka 9-36, kde se do 18 kg používá pultík, a pak se vyndá.
pokud má dcera 3 roky 15 kg a 99 cm tak je to zbytečné, a je lepší jít do toho Kidfixe, třeba tuto variantu: http://autosedacky.mimishop.cz/…lack-edition bude pro ni vhodnější

Díky moc a co se týká bezpečnosti, jsou na tom zřejmě stejně? A pohodlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.3.18 08:12

@karoli Monza Nova IS má z bzepečnosti 73%, Kidfix II XP SICT má 74 %, takže téměř stejné, pohodlí je subjektivní, každému vyhovuje něco jiného,
nicméně jak jsem psal výše, Monza je zbytečná kupovat, a vyjde dráž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
23.3.18 08:42
@steeve píše:
@Alushka.S počkejte než nabere 15 kg a pak do sedačky 15-36. Ty sedačky jsou homologované podle kil, takže platí údaj váhový, to že někde v popiskách jsou i roky je jen orientační údaj. Může být i na prostředním sedadle.

Super, moc děkuji. Snad už poslední dotaz.
:) u té sedacky je uvedeno „Špičková ochrana proti bočnímu nárazu - hluboké, měkce polstrované plné bočnice s technologií SICT, přizpůsobené pro použití pouze na místě u dveří“ - co si pod tím představit? Může teda být i na prostředním sedadle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
23.3.18 08:45
@steeve píše:

Super, moc děkuji. Snad už poslední dotaz.
:) u té sedacky je uvedeno „Špičková ochrana proti bočnímu nárazu - hluboké, měkce polstrované plné bočnice s technologií SICT, přizpůsobené pro použití pouze na místě u dveří“ - co si pod tím představit? Může teda být i na prostředním sedadle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.3.18 09:50

@Alushka.S ta sedačka má z boku takové kruhové nárazníky, ty se vysunou u strany u dveří a pohlcují částečně boční náraz( u strany dovnitř vozu se nevysunují, je to zbytečné) a pokud bude sedačka uprostřed tak se také nepoužívají, protože se k sedačce ten náraz nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.3.18 10:34

@Radankoska jak je velký, píšete pro prcka, a zrovna ta Besafe je taková velká, prostorná pro mohutné děti, malé dítě v ní bude „plavat“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
5.4.18 13:04

@steeve
Ještě poslední dotaz, prosím. Rozdíl mezi Recaro Monza Nova 2 seatfix a Recaro Monza Nova IS je jen v tom pultíku? Ta Monza Nova 2 by měla být 15-36kg, ale pohledově se mi zdá stejná jako Nova Is bez pultíku, a dle rozměrů na stránkách výrobců by měla být užší a kratší, což mi logicky do sebe moc nezapadá :-(
V čem by pak byla 15-36kg bezpečnější než kategorie 9-36kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.4.18 14:57

@karoli Monza IS je sedačka 9-36, a má ten pultík( v kat. 9-18 se používá pultík), ale jinak je to stejná sedačka jako Monza nova 2 seatfix, jen navíc s tím pultíkem, ale ten základ je stejný, takže stejné rozměry…
pokud má dítě 3 roky, váha 15kg, 99cm, tak už nemá smysl IS, protože ten pultéík byste už nepoužili, a v tu chvíli vám zůstane klasická Monza a vyhodíte 1100,– za pultík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
25.5.18 21:09

@Erikoska O tom jsem teda neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
1.7.18 11:10

@steeve dobry den steeve, mam na Vas dotaz :-) mame syna, kteremu za 17dni budou 4roky, ma 17kg a meri +-100cm. Jezdi v autosedacce Römer Trifix. Dnes jsme koupili jiz novou autosedacku a to Römer Kidfix II XP Sict a premyslime, ve ktere bude lepsi jet na dovolenou nejakych 1200km na kterou jedeme za 19dnu :-) v Trifix sedi jeste uplne v pohode a tak nevime. Poradite prosim ktera je z techto dvou bezpecnejsi? Moc dekujeme!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1407
1.7.18 21:47

Hezký večer, máte prosím někdo zkušenost s RECARO autosedačkama? :think: V posledních bezpečnostních testech se umístily na hodně dobrých místech a my zrovna plánujeme malého „přesedlat“ do větší. Koukala jsem na přímo na jejich stránky, kde jsem našla přímo i akci na tuto Recaro Sport Hero a přišla mi skvělá, jen se raději ještě ptám zkušených mamin :) Díky předem za info. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.7.18 11:25

Dobrý den @steeve,
budu ráda za Tvou radu. Potřebuji na podzim koupit novou sedačku pro drobnou dcerku. Aktuálně má čtyři a půl roku a těsně pod 15 kilo. Jezdi v Cybex Juno fix, ale v zimě už se pod pultík pohodlně asi nevejde. Byla jsem rozhodnutá koupit Cybex X fix - má ho i starší dcera, jsme spokojeni. Ale v této diskuzi jsem našla Tvůj tip na sedačku Joie, na stránkách jsem našla Trillo, ale ve videu se mi nelíbí upevňování k isofixu jen páskami a nějakým háčkem? A Duallo? U té žádné video není. Tam jsou normální isofixové kotvy? Takové jako má Cybex? - ty jsou super, pokud potřebujeme sedačku vytáhnout. Jdou tyto sedačky použít i v autě bez isofixu? Na některých recenzích jsem četla, že tyto sedačky prázdé pouze isofixem nesedí a cestují po autě?
Takže moje otázka - koupit Cybex X fix (cena 2890), nebo jednu ze sedaček Joie? Sedačku za 5 a více tisíc určitě kupovat nebudeme.
Děkuji za Tvou odpověď. A pokud má kdokoli radu k otázce, budu ráda za vaše poznámky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí