Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je lepší sedačka Römer Dualfix, nebo Cybex Sirona? Sedačku bychom chtěli používat hned po narození miminka a přibližně až do čtyř let, pokud nám ji dřív nepřeroste
. Já osobně se přikláním k Cybexu, jelikož jsem četla, že Römer propadla v crash testech, ale partnerovi se víc líbí Römer. Do auta by nám seděly obě. Také by mě zajímalo, jestli je pultík v Cybexu vážně tak omezující, jak jsem četla v některých diskusích, já osobně upřednostňuji spíš bezpečnost. A pokud by vážně byl, jestli lze dítě po směru jízdy poutat pouze pásy? Do Cybexu by nejspíš bylo vhodné dokoupit novorozeneckou vložku?
Děkuji za odpověď.
@veravos Cybex je po směru pouze s pultíkem, nejde po směru použít s pásy, a každé dítě je jiné, někomu pultík vyhovuje, někomu ne, to je nejlepší vyzkoušet,
Römer Dual Fix nepropadl v testu, to máte špatné informace, prošel dostatečně, nicméně výrobce se s tímto výsledkem nespokojil, tak podal na Stiftung Warentest, který test dělal odvolání s nesouhlasem a dále se to řeší, protože všechny interní testy na Dualfix byly dobré, viz zde vyjádření: http://www.britax-roemer.cz/…tion-dualfix
Děkuji moc za odpověď a i za informace.
Která sedačka je podle Vás tedy lepší?
@veravos obě jsou dobré, rozhodoval bych se podle toho, jestli dítě snese pultík nebo ne
Dobrý večer, předem děkuji Steeve za trpělivost, s jakou odpovídá na všechny dotazy, snad i mně odpoví… Pročetla jsem celou tuto diskuzi, přesto jsem nenašla zmínku o tom, co mě zajímá. My: 7 měsíců, něco málo přes 8 kg a nesedíme, máme ale už cca 74 cm a hlavička ve vajíčku kopíruje horní hranu - rozhlížím se tedy po nové sedačce. Počítám s 0-18 protisměr, uvažuji o Britax first class plus - půjde do Seat Alhambra II., r. v.2001? Besafe Izi Combi by se mi zdála díky tomu protisměru až do 18 kg a možnosti i posměru nej, ale ta cena
, a Besafe Izi Kid nechci, není vůbec možnost posměru - pokud jsem dobře pochopila, a je taky poměrně drahá. A druhý dotaz - do alhambry se dá pořídit sedadlo, které má integrovanou dětskou sedačku (pokud se tomu tak dá říkat) - toto je skutečně možné považovat za regulérní dětskou autosedačku? Brala bych (se zavřenýma oběma očima) pro krátkou mimořádnou jízdu s velkým dítkem, v žádném případě ale na denní používání pro malé, i třebas už sedící, dítko. Skutečně se ale toto může legálně používat? Děkuji za reakce
Dobry den
Som velmi rada ze som nasla tuto diskusiu. Citam ju uz niekolko dni nakolko o chvilu budeme aj my prechadzat z vajicka do vacsej autosdacky a akosi sa neviem rozhodnut, ktora bude pre maleho najvhodnejsia. Maly ma 9,5 mesiaca 9,5 kg a meria 81 cm. Teraz ma vajicko Cybex Aton 3 no uz z neho o chvilku vyrastie. Ma uz len asi 2-3 cm rezervu na hlavicku.
V oktobri ideme kupovat auto tak by som chcela poprosit o radu, ktora z protismernych ( obojsmernych ) autosedaciek sa da do auta nainstalovat. Budeme mat Daciu Logan 2014 ( sedan )… syncek uz sam sedi bez opory.
Chcela by som autosedacku v ktorej by vydrzal co najdlhsie v protismere - mala by byt velmi pohodlna lebo dost casto cestujeme na dlhe trate a uz vo vajicku sa zacina zlostit a place mi v nej aj celu cestu. Mala by byt dost priestranna nakko syn je na svoj vek hodne vysoky - a aj bude lebo obaja rodicia sme vysoki.
Dakjjem velmi pekne
@Lucka Luck ta Britax first class půjde do Alhambry, vejde se tam, ale je pravda, že v té Alhambře se docela kýve, u těchto aut je problém, že pásy jsou ukotvené ve sloupcích aut a pak jsou samostatná sedadla, takže ten pás je dlouhý a víc se prohýbá
ta Besafe tam drží daleko lépe, a dlěá se jak kombinovaná- IZI Combi, tak jen protisměrná IZI Kid( jsou úplně stejné, jen se liší poutáním)
ty integrované sedačky v Alhambře( Sharanu, Galaxy) kdysi byly v testu bezpečnosti a ve srovnání s klasickými sedačkami zcela propadly, jsou ideální třeba pro taxislužbu, že nemusí vozit sebou sedačky, a má vždy provizorní řešení pro zákazníky, ale pro dítě na běžné cestování pořídit klasickou sedačku.
@zlatat v tom novém autě budete mít isofix, takže nejlépe isofixovou, a pokud chcete oba směry a aby v protisměru vydržela co nejdéle tedy možnost až do 18 kg protisměru tak máte jen 2 možnosti, Cybex Sirona, a Römer Dualfix
@steeve dakujem velmi pekne. Mam este otazku - ktora z tych dvoch je priestrannejsia - resp. pohodlnejsia? A co sa tyka bezpecnosti? Su na tom rovnako?
@zlatat prostorově jsou na tom srovnatelně, ohledně pohodlí to je individuální, každému vyhovuje něco jiného, u Cybexu je v po směru pultík, to je nejlepší vyzkoušet osobně s dítětem zda mu to vyhovuje, a ohledně bezpečnosti v testech vyšel lépe Cybex, ale Römer podal nesouhlas na ADAC ohledně testu a chce přezkoumání, protože se jim ten výsledem nezdál, podle interních testů by měl mít Römer lepší výsledek než ADAC napsal
Děkuji Vám za odpověď. I přes manželovo ujišťování mi to nedalo a šla jsem do auta hledat - a isofix tam je, jsou to předpokládám schované 2 kovové háčky přímo v rámu sedadla. Omlouvám se, tedy znovu a lépe… Prosím o radu, jakou sedačku do Alhambry, na isofix, aby dobře pasovala a dobrý poměr bezpečnost/cena…
@Lucka Luck ano, pokud jste našla v sedadle 2 kovové háčky tak to je isofix
no a ono isofixovou 0-18, která by byla až do 18 kg protisměrná cca pod 10 t. nekoupíte, takže pokud se vám zdála i pásová Besafe IZI Combi drahá, tak asi nemá cenu rozepisovat ( je to třeba Besafe IZI Combi isofix, Römer DualFix, Cybex Sirona),
a z těch levnějších 0-18, které se ve 13 kg otáčejí do po směru tak jedině Concord Ultimax Isofix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@steeve tak jsme koupili versafix a mám trochu problém s upevněním do auta na isofix. Když ji chci přidělat podle návodu, zacvaknout, tak isofix zajíždí… Je to chyba v sedačce nebo něco dělám špatně? děkuji