Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve píše:
@hany83 tak vemte Versafix, je to novější verze od Dua: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
ta Besafe je větší, mohutná
a může se poutat i jen isofixem?
Asi do ní půjdeme.
Sedačky bez isofixu jsou na tom s bezpečností asi trochu hůře, že? A nebo 9-36kg?
@hany83 ta Versafix se může poutat jen isofixem, nebo kde je oko pro TT tak isofix s pásem TT, a nebo jen pásy, takže 3 způsoby poutání v různých autech
sedačky bez isofixu jsou dnes na trhu i stejně bezpečné, jako isofixové, za předpokladu, že jsou správně připoutány,
rozdíl je v tom, že u těch isofixových je 97% sedaček správně připoutáno, kdežto u těch pásových je to pouze 30%, je tam větší riziko špatného poutání, u isofixových se to většinou nestane
no a pokud byste chtěla jít do té bez isofiuxu, takže třeba ten Römer King, nyní jsou už na trhu ty nové modely King II a King II LS: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… a ty jsou pak prostorem větší, jako je Safefix nebo Trifix
Ahoj Steeve, měla bych na Vás dotaz. Pročetla jsem více, jak polovinu dotazů ohledně výběru autosedačky a rozhodla jsem se Vám taky napsat. Mému synovi bude 8 měsíců a už váží 8,8 kg. Do vajíčka už je to jan tak tak a v záři, kdy mu bude 9 měsíců plánujeme cestu k moři. Sám ještě nesedí jen s oporou. Hodně jsem pro sedačku do protisměru z hlediska bezpečnosti i když podle dotazů maminek většina kupuje ve směru. Je to kvůli ceně za sedačku a nebo proto, že to dítě asi nevydrží být v klidu otočené. Udivuje mě to, jelikož děti musí být zvyklé sedět z vajíčka v protisměru. Já ho vždy mývám na zadním sedadle. A teď je priorita buď bezpečnost a nebo aby dítě bylo otočené a vidělo na mě. To je otázka nad, kterou se rozhodují. Pokud bych vybrala seačku Be Safe tak podle toho, co čtu lze otočit jak posměru, tak protisměru. A jakou vybrat 0-18 nebo 9-18kg? Cena je tam hodně vyšší něž v posměrkách. Lze tato sedačka položit víc do lehu než u např. posměrových sedačkách, jako je Romer Safefix? Děkuji za odpověď.
@Nelynka83 Tak protisměrka je vždy 0-18
9-18 jsou posměrné. A jinak většinou víc do lehu nejde, ono je to dané dost sklonem sedadla, protože když je dítě protisměrně, tak ten sklon sedadla jde proti, kdežto posměrka je už sama díky sedadlu skloněná.
@Nelynka83 píše:
Ahoj Steeve, měla bych na Vás dotaz. Pročetla jsem více, jak polovinu dotazů ohledně výběru autosedačky a rozhodla jsem se Vám taky napsat. Mému synovi bude 8 měsíců a už váží 8,8 kg. Do vajíčka už je to jan tak tak a v záři, kdy mu bude 9 měsíců plánujeme cestu k moři. Sám ještě nesedí jen s oporou. Hodně jsem pro sedačku do protisměru z hlediska bezpečnosti i když podle dotazů maminek většina kupuje ve směru. Je to kvůli ceně za sedačku a nebo proto, že to dítě asi nevydrží být v klidu otočené. Udivuje mě to, jelikož děti musí být zvyklé sedět z vajíčka v protisměru. Já ho vždy mývám na zadním sedadle. A teď je priorita buď bezpečnost a nebo aby dítě bylo otočené a vidělo na mě. To je otázka nad, kterou se rozhodují. Pokud bych vybrala seačku Be Safe tak podle toho, co čtu lze otočit jak posměru, tak protisměru. A jakou vybrat 0-18 nebo 9-18kg? Cena je tam hodně vyšší něž v posměrkách. Lze tato sedačka položit víc do lehu než u např. posměrových sedačkách, jako je Romer Safefix? Děkuji za odpověď.
při tvrzení, že dítě nevydrží v protisměru, že se mu nelíbí že nevidí se opírají pouze o zkušenost z vajíčka, protisměrné 0-18 kg jsou posazené výš díky základně. Dcera je v protisměrné spokojená, má výhled ven a na nás taky vidí přes zrcádko. Mnoho rodičů třeba ani neví, jaké jsou podmínky pro autosedačku posměrnou, ani nedomýšlí, co se při nárazu může s nesedícím miminkem stát. A ano, i cena hraje roli
@Nelynka83 pokud dítě nesedí a nemá 9 kg nesmí jít do po směru, takže je potřeba ho nechat v protisměnu, a nejlépe v protisměru co nejdéle, je to pro děti bezpečnější.
lidi více kupují posměrné( 9-18, 9-36), protože jich je daleko více na trhu, jsou levnější, líp se tam usazují děti, než u protisměrných 0-18, a mnohdy ani rodiče nevědí, že jejich dítě ještě nesmí do posměrné, ale automaticky koupí větší sedačku a v nejbližším obchodě ani třeba žádnou protisměrku nemají. Ale z hlediska bezpečnosti je lepší ten protisměr.
Takže pokud dítěti protisměr nevadí, že se vyloženě ve vajíčku nyní nevzpouzí, tak je lepší pořídit protisměrnou. Ty Besafe se dělají buď jen protisměrné- to jsou modely IZI KId, nebo otočné na oba směry modely IZI Combi.
Dobrý den, chtěla bych také poprosit o radu při výběru autosedačky (pokud možno, prosím o vyjádření i Steeve). Mám ročního syna, váha cca 10 kg, míra 82 cm. Auto máme hyundai i30 cw (kombi), rok výroby 4/2011. Líbila se mi ta s pultíkem od cybexu, ale syn by asi s tímto pultíkem měl problém. Dosud jezdí ve vajíčku, ve kterém se vzteká, zvedá se a to i na krátké vzdálenosti. Předem děkuji za jakékoli info.
@Labužník Monicka02 tak jestli se mu nelíbí ve vajíčku v protisměru a nechcete ani pultík, tak zkuste posměrnou 9-18, míry již na to má, a vaše auto má isofix i oko pro pás Top Tether, tak doporučím Römer Trifix :http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Moc děkuji Steeve za odpověď, vím že teď momentálně do posměru nemůže nemá 9kg proto plánuju koupi až bude mít, což bude zhruba v srpnu abychom to měli nachystané k moři v záři. No není úplně nadšené když sedí ve vajíčku a třeba se zlobí, že tam nikdo vzadu s ním není a nebaví ho. Ale pro mě je priorita bezpečnost a ne jeho vztekání. Takže si na to bude muset chlapec prostě zvyknout. Posměr ještě nezná, takže neví o co přichází a pokud to bude jo strašný, tak jak píšete ta Combi se dá nakonec i otočit v posměru. Zeptám se dá se u Vás v obchůdku vyzkoušet? A poslední dotaz, jak píšete že se hůř do toho děti dávají (někde jsem četla, že se to da natočit směrem ven aby se to pohodlně zaplo) je to tak? Jinak auto máme Superb combi nový. Děkuji
@Nelynka83 IZI Combi mám v krámu na vyzkoušení, do boku se natočit nedá, to jsou jiné sedačky, třeba Römer Dualfix, nebo Cybex Sirona
a hůře se do nich děti dávají, protože jsou otočené, a tam kde my normálně nastupujeme tak dítě otáčíme do protisměru, a zvedáme je výše než u standartní sedačky, ale dokud jsou malé tak to jde, je to stejné jako ve vajíčku
Děkuji za doporučení. Mě by se pultík libil, ale syn nesnese, když ho něco omezuje v pohybu. Jinak váš názor na pultík - myslíte, že je z hlediska bezpečnosti lepší? A i tato autosedačka s pultíkem by do našeho auta byla vhodná? Kupovali jsme ho totiž nedávno a na autosedačku jsme se dívali ještě předtím.
@Labužník Monicka02 ohledně pultíku je vždy to lepší vyzkoušet, zda to dítě snese, bezpečnostně jsou pultíkové dobré, stejně tak jsou i dobré sedačky pásové, takže tam je to jedno a do superba jdou obě sedačky
Steeve, můžete mi, prosím, ještě říct, jaký je rozdíl mezi Trifix a Versafix (kromě možnosti instalace versafixu i do auta bez isofixu). Trifix mě nadchnul, ale jelikož může nastat situace, že malej pojede s prarodiči, kteří isofix nemají, ptám se ještě na Versafix. Předem díky.
@Labužník Monicka02 Trifix je větší, prostornější, dá se více polohovat a má integrovanou opěrku hlavy
@Labužník Monicka02 meli jsme sedacku s pasy i pultikovou a popravde me prijde ze pultik dava ditku vice volnosti nez pasy ![]()
Pasy budou syna omezovat taky a asi to nebude duvod ho nepripoutat, stejne je to pro me s helmou na kolo, chranici na jine sporty apod
ale jen muj nazor ![]()