Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Dobrý večer, jako fundovaného odborníka moc prosím o radu. Dcera má rok, téměř 9 kg a rádi bychom pořídili bezpečnou a kvalitní sedačku v rozmezí 9–18 kg, cena nehraje roli. Chtěli bychom nějakou Romerku, v autě máme Isofix. Můžete prosím poradit? Nemám moc čas studovat rozdíly mezi jednotlivými typy. Děkuji, Lenka
@FikuLenka když máte isofix tak buď Römer Trifix: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , ale tam je potřeba v autě kromě isofixu mít také oko pro Top Tehter
nebo Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , ta nepotřebuje Top Tether, ta má podpůrnou nohu a jde připoutat i klasickým pásem, v případě, že ji dáte do staršího auta, kde isofix není
@steeve Děkuji moc. Budu muset zjistit, jestli ten Top Tehter máme. Auto máme tři roky staré, tak snad ano.
@steeve Dobry vecer, syn ma skoro 10 mesicu a i kdyz jeste sam nesedi, musime koupit vetsi autosedacku (ma 80cm a vajicko uz ma tip top). Meli jsme moznost vyzkouset Romer King plus (nemame isofix). synovi se v ni libilo, jezdili bychom s nejvyse polozenou sedackou, nez zacne poradne sedet.
mam dotaz ohledne potahu. Pravidelne jezdime delsi vzdalenosti cca 2,5hodiny jizdy a ja vaham nad potahem. Jde mi o komfort hlavne ted v letnich mesicich - nemame klimatizaci. mame koupit potah trendline a dokoupit letni potah - opravdu se dela jen v te jedne barve, svetle modre? A nebo je toto reseni srovnatelne s potahem higline? moc dekuji! ![]()
@Sunrise píše:
@steeve Dobry vecer, syn ma skoro 10 mesicu a i kdyz jeste sam nesedi, musime koupit vetsi autosedacku (ma 80cm a vajicko uz ma tip top). Meli jsme moznost vyzkouset Romer King plus (nemame isofix). synovi se v ni libilo, jezdili bychom s nejvyse polozenou sedackou, nez zacne poradne sedet.
mam dotaz ohledne potahu. Pravidelne jezdime delsi vzdalenosti cca 2,5hodiny jizdy a ja vaham nad potahem. Jde mi o komfort hlavne ted v letnich mesicich - nemame klimatizaci. mame koupit potah trendline a dokoupit letni potah - opravdu se dela jen v te jedne barve, svetle modre? A nebo je toto reseni srovnatelne s potahem higline? moc dekuji!
pokud nesedí, do po směru nemůže, ať bude jezdit v sebevětším pololehu, představte si, co se mu stane s páteří, když prudce zabrzdíte
@Sunrise píše:
@Verunka.T a jakou autosedacku mi tedy doporucite?
a to už mu vajíčko je opravdu malé? leze mu hlavička, nebo jak? jinak pokud je opravdu nutná větší, tak když nesedí, měl by do protisměrné 0-18 kg, ale ve finále je to Vaše rozhodnutí i zodpovědnost. Syn šel do po směru v roce a to byl taky kus a zvolili jsme romer safefix plus a za mě skvělá volba. Dcera od půl roku jezdí v protisměrné romer dualfix a v protisměru bude co nejdéle
@Verunka.T no hlavicka mu zatim nepresahuje, ale je to uplne akorat. V cervenci nas ceka jen popojizdeni, tak zkusime vydrzet ve vajicku, pak pokud jeste nebude sedet, budeme muset jit do te 0-18kg.
I kdyz jsem o te king plus vazne uvazovala, uz jsem zase nohama pevne na zemi a po smeru pujde az fakt bude sedet. Diky ![]()
Jinak z protisměrných je dle mě dobrá volba buď ten romer, nebo cibex sirona, beSafe, nebo i britax first class, ta je asi i cenově nejpřijatelnější. Pak taky záleží, jestli chcete na pásy nebo isofix. Teď koukám, že jste psal, že isofix nemáte, tak ten britax first class je na pásy i některé ty beSafe
@Sunrise pokud nesedí nemůže do posměrné, takže vydržte ve vajíčku, pokud se tam vejde než bude sedět.
ty potahy Highline jsou ze semiše,. takže jsou příjemnější na omak, ale v létě více hřejí, takže lépe potah trendline, a když tak letní potah, ten se dělá jen v té bledě modré. A nebo chladící vložku: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Pročítám diskuzi, jelikož pomalu vybírám autosedačku pro naší bezmála desetiměsíční holčičku. Čerpala jsem i z D-testu, ale ten mi bohužel moc nepomohl. Na těchto stránkách jsou poměrně chválené sedačky Romer. Ale v D-testu Romer Max-Fix získala jen 72% s průměrnou ochranou při bočním nárazu a Romer Dual-Fix pouze 20%! Vlastně žádná z hodnocených sedaček pro váhovou kategorii 9-18 nevyšla dobře. Chci skutečně bezpečnou sedačku, ale nevím, zda existují nějaké testy, kde některá autosedačka vyšla skutečně výborně. Poradí mi někdo prosím? Mám poměrně nebezpečné auto Fiat Panda. S dcerou jezdím pravidelně cca 200km (ještě dálkově studuji VŠ, proto pro ni chci alespoň kvalitní autosedačku. Auto není vybaveno iso-fix. Dceru zatím vozím ve vajíčku proti směru jízdy a moc nám to vyhovuje. Máme neustálý kontakt. Jak jsem z diskuze pochopila, protisměrná jízda je bezpečnější. Ještě dodám, že dcera už pevně sedí a finance v této věci nejsou limitující. Děkuji všem, kdo budou ochotni poradit a smekám před Stevem, který vytrvale odpovídá na dotazy ![]()
@kopretina 12 píšete že chcete sedačku 9-18 a pak jmenujete DualFix a Max-Fix- a ani jedna z nich není 9-18, a navíc nemáte isofix a toto jsou sedačky na isofix
pokud chcete 9-18 tak od Römeru třeba King plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , v D-Testu má 68%, a ono ani bezpečnější 9-18 kg bez isofixu neexistuje, lepší jsou pak isofixové, ale pokud nemáte isofix tak ty jsou vám k ničemu
a pokud chcete bezpečí, tak ji co nejdéle vozte v protisměru, tedy ve vajíčku
Aha, ale v D-Testu je řadili do kategorie I., pro 9-18 kg. Ale po pročítání diskuze se skutečně přikláním k Römer King plus. Děkuji ![]()
Dobry den,
rozhodujeme sa medzi romer safefix plus s nohou a romer trifix, obe v priblizne rovnakych cenach, velkostou…obe mame vyskusane v aute - opel zafira r. 2007. Kedze ich ptrebujeme kupit 2 naraz, mame trochu pochybnosti., nevieme sa rozhodnut.
Pozerali sme si aj testy adac, obe dopadli celkom dobre. Co nas zneistuje, je vysledok napr. adac r. 2012 romer trifix dopadla v skodlivych latkach nepraznivo, hoci uplne neprepadla a zase romer safefix plus je v adac teste z r. 2008, vtedy sa autosedacky netestovali na skodlive latky este. Hoci pri objednavkach v mnohych e- shopoch sa udava safefix plus (2014) - to mozno myslia ze konstrukcne je to model r. 2008, ale materialy z r. 2014?
Nemate najake informacie o materialoch, ci to pri trifixe zlepsili, alebo ci safefix pouziva materialy, ktore su novsie uz, bezpecne bez moznych skodlivin?
Napriklad adac test r. 2013 romer max fix prepadla, aj v materialoch, kde menili aj zakaznikom nevyhovujuce casti, pri trifixe netusime, ci to ostalo tak, ked uplne neprepadla…alebo ci to riesili zlepsenim materialu…
Este jedna vec, trifix mame pocit, ze sedela o operadlo sedadla o trosku menej dobre ako safefix, mozno tym tvarom vzadu, alebo je to ok, ked sa este pripevni Top Tetherom.
Ktoru by ste nam odporucili?
Dakujem za odpoved