Nejbezpečnější autosedačky 9-18 kg?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1746
17.5.14 14:29

Ano, pokud sám pevně nesedí, tak musí zůstat stále v protisměru, je to pro něj prostě o hodně bezpečnější. A i pevně sedící dítě bych nechala minimálně do roka v protisměru, ikdyž samozřejmě nad tím spousta rodičů mávne rukou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.5.14 15:42

@Verunka.T Jojo, naše jezdila do 16 měsíců ve vajíčku a pak dostala 0-18. Akorát tedy jako na potvoru, zrovna to auto, co mám jako hlavní, má na protisměr krátké pásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.5.14 16:10

A nemáte někdo náhodou zkušenosti se sedačkou 0-18??? Budu ji muset koupit co nejdříve, máme vajíčko do 10-ti kil a malej už má přes 10 :-(, takže to používám jenom v krajním případě, když už musím jet s ním..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
17.5.14 17:28
@pixule píše:
A nemáte někdo náhodou zkušenosti se sedačkou 0-18??? Budu ji muset koupit co nejdříve, máme vajíčko do 10-ti kil a malej už má přes 10 :-(, takže to používám jenom v krajním případě, když už musím jet s ním..

ono záleží, kolik do ní můžeš investovat, za celkem solidní peníze je First class od britaxu, ale ta se od 13ti kilo musí otočit do posměru, my máme romer dualfix, je sice dražší, ale jsme s ní fakt spokojení, dítě můžeš vozit v protisměru klidně až do 18ti kilo, obdobná je sirona od cybex.Pak jsou kvalitní od BeSafe. Nejlíp by ti poradil steeve.

Ale fakt do posměru nedávej, já za co nejdelší protisměr bojuju ve všech diskuzích na toto téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.5.14 18:33

Tak já jsem koukala a líbí se mi Romer max-fix a nebo Römer Dualfix 2014 Trendline, ale zase za to se mi dávat pomalu 12000moc nechce.., ale je fakt super i podle videii… No koukala jsem že steeve o tom ví hodně, tak možná počkám až tu bude a poradím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
17.5.14 18:47

Dualfix je fakt perfektní a nás vyšla v obchodě na 9500 kč. Jak jsem psala o tom britaxu, že se ve 13ti kilech musí dát do posměru, náš syn má 2,5 let a 14 kilo, takže i tak by měla v protisměru vydržet dlouho, on byl jako miminko taky kusanec, ale pak se vytáhl a už tak nepřibíral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.5.14 19:46

@Verunka.T Nojo, ale tam začne být dříve problém s nožičkama než s váhou, ony ty se otáčí ve 13kg nemají to odsazení od sedačky. Třeba náš 3,5 letý těch 13 kg ještě nemá, ale fakt by se tam s nohama nevešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.5.14 11:14

@steeve
Neuvěřitelné… Diskuze už probíhá dva nebo tři roky a vy pořád trpělivě odpovídáte na všechny dotazy. Pročetla jsem to celé, už ani nemám žádné otázky, myslim, že vaše informace jsou téměř vyčerpávající. A pomohly mi se zorientovat.
Jen bych vám chtěla poděkovat za trpělivost! Takže moc děkuji za nás za všechny.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
18.5.14 12:44
@KačkaNo píše:
@steeve
Neuvěřitelné… Diskuze už probíhá dva nebo tři roky a vy pořád trpělivě odpovídáte na všechny dotazy. Pročetla jsem to celé, už ani nemám žádné otázky, myslim, že vaše informace jsou téměř vyčerpávající. A pomohly mi se zorientovat.
Jen bych vám chtěla poděkovat za trpělivost! Takže moc děkuji za nás za všechny.:-)

také jsem moc vděčná našemu trpělivému poradci, který ví, co říká a ve všem umí poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.5.14 11:52

Dobrý den, jelikož pro nás toto téma začíná být aktuální jako dalších tisíc lidí přede mnou se znovu zeptám i já.
Jakou bezpečnou a cenové dostupnou sedačku pro naší dceru, auto je seat alhambra první generace, dceři bude deset měsíců a má necelých devět kg, ve vajíčku ještě bude ale už musí dost krčit nohy.
Hlavičku nijak extra nedrží takže posměr nechci a zřejmě i nadále bude z bezp. hlediska lepší protisměr.
Jakou tedy v mém případě vybrat sedak? Pořád jsem nějak koukal po Recaru ale ta už je moc universální vůči velikosti.
Ještě jedna věc, nebylo by od věci kdyby výběr uměl i peugeota 206.
Manželka pořád dostává nabídky od kamarádek na různé 9~18 peg-perégo a podobně, ale mně se to vůbec nezdá, jenže kamarádky a ceny kolem 1000 samozřejmě vítězí.
Pořadí někdo znalý? Třeba Steeve? Díky moc a omlouvám se, píši z telefonu Honza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.5.14 13:46

@skodovak pokud neudrží hlavu a nemá 9 kg, tak nemůže jít do po směru, ale musí být v protisměru, a ani Recaro, ani Peg Perego nedělá protisměrné 0-18kg, takže od těchto značek sedačku, kterou potřebujete nekoupíte.
No a protože u Alhambry a ani u P 206 nejspíše nebude isofix, tak klasickou na pásy, takže třeba Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.5.14 14:22

@steeve Perego 0-18 dělá, měli 2 v testech, jedna propadla, druhá měla 3*.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.5.14 14:42

Vím že nemůžeme mít po směru to jsem psal, taky jako že bude ještě co nejvíce ve vejci chtěl jsem něco na potom nebo uni, což je hloupost. Peg jsem psal jen jako příklad značek které nabízí kamarádky žene a že s toho moc odvazaný nejsem.
Teoreticky nejlepší a universální by bylo něco co jde proti směru a umí po vajíčku až do co nejdéle, přeci jen kupovat deset sedaček po deseti tisících si moc dovolit nemohu, ovšem na tom zase vyložené šetřit nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
27.5.14 13:19

@steeve prosim o radu, včera jsem zjistila, že máme na autosedačce (Römmer s podpůrnou nohou) na jedné straně nahoře u hlavy prasklý polystyren. Vůbec netuším, jak se to stalo, je to „čistá“ prasklina, polystyren drží na místě a přišla jsem na to jen tím, že když jsem přendavala sedačku do auta a vzala ji za tu část u hlavy, vyjel ten prasklý kus z plastového korpusu. Polystyren jsem tedy vrátila zpátky na místo. Chápu, že to je problém, ale jak velký a co s tím? Dá se dokoupit a vyměnit jen ten polystyren? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.5.14 14:05

@hany18 pokud je pouze prasklý a drží, tak ho nechte, pokud nedrží kupte nový zde: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí