Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@samanta2208 píše:
Nazor ze se predpoklada ze dite ma. v 9 mesicich 9 kilo a tudiz uz je pripravene na to sedet v autosedacce mi prijde scestny a vyrobci tohle moc nedoresili syn ma ve 3 mesicich pres 7kg, pocitam ze v 5mesicich bude mit kolem tech 9 a nemyslim si ze uz by mohl sedet v normalni autosedacce…
Tak mu koupíš sedačku 0-18… na trhu jsou právě proto, když jě nějaké dítko brzo velké / těžké nebo naopak jinak pozdě sedící…
A nepsala bych, že to nedořešili, vždy je na trhu něco, co se hodí, prostě nemáš tabulkové dítě. Třeba já mám 14 měsíční a stále naopak jezdí ve vajíčku a ještě chvilku klidně bude moct.
@samanta2208 píše:
Nazor ze se predpoklada ze dite ma. v 9 mesicich 9 kilo a tudiz uz je pripravene na to sedet v autosedacce mi prijde scestny a vyrobci tohle moc nedoresili syn ma ve 3 mesicich pres 7kg, pocitam ze v 5mesicich bude mit kolem tech 9 a nemyslim si ze uz by mohl sedet v normalni autosedacce…
ale nic takoveho se nepredpoklada. Jsou to pouze minimalni limity na prechod po smeru jizdy. 9 mesicu miňimalne 9kg a samostatny sed, ktery mnohe deti dosahnou az mnohem pozdeji. Ani kdyz bude mit v 5m 9kg tak to nicemu nevadi. Vajicko by vam melo vydrzet do 13kg a tudiz minimalne cca do roka neni zadny duvod se ho v 9kg vzdavat a ty deti uz pak tak rychle nerostou zadny strach ![]()
@steeve Dobrý den, možná to tu už zaznělo, ale dceři chceme kupovat autosedačku 9-18kg a rozhodujeme se mezi romer king plus nebo chicco x-pace2014 coal, prosím která je lepší? auto máme renault scenig 2001 a bez isofixu
@Twettty ohledně těchto dvou sedaček, tak King plus je bezpečnější ( 4 * oproti 3 * u Chicca) a je i prostornější a lépe se poutá do auta,
X-pace je zase o tisícovku levnější
@steeve právě že je levnější, ale bezpečnost je na prvním místě, moc děkuju ![]()
Dobrý den, chci se zeptat zvažuji koupi autosedačky a vůbec nevím jakou vzít, byla jsem přesvědčená o Romer king plus, jenže mě známý hlodají do Maxi cosi Tobi že jsou moc spokojení. No a aby toho nebylo málo tak v obchodě mě pán řekl, že je to zbytečné vyhození peněz za značky že by radši koupil Baby Point Space. Tak teď fakt nevím co dělat. Prosím o pomoc???
Co jsem koukala na uživatelské recenze, tak ty Romerky jsou těžší na manipulaci (např. když je přehazujete mezi dvěma auty), ale v testech a co se tradice týká, tak jsou prý Maxicosky a Romelky nastejno… Jinak také vybíráme a taky z toho nejsem moc moudrá. Sice chápu (a většinou sdílím) názor ´´je zbytečné utrácet za značky´´, ale co se zrovna autosedačky týká, tak raději připlatím za testovanou značku.
Ahoj, vybírám autosedačku a popravdě už mi z toho jde hlava kolem, je toho tolik
dostali jsme do známé autosedačku, jenže bez papírů a na potahu ani jinde jsem nenašla jaká je to značka a „návod“ jak bývá po straně nebo dole na tom plastovém prostě už není, ptala jsem se jí co je to za značku a prý ASI Maxi cosi, ale není si jistá, měli jich několik, takže už neví - koukala jsem na obrázky jak Maxi cosi vypadají a takhle je trochu jiná
jako není špatná, jen potah je trochu ošoupaný, ale tak to je jasné když už není nová, mě jde spíš o to bezpečí, ona mi říkala že v tom svojí malou vozila od 6tého měsíce a že s ní byla spokojená. Jenže mě štve, že nevím ani co je to za značku a tak nevím jak moc je bezpečná a zrovna to je pro mě velmi důležité! takže přemýšlím jestli by nebylo lepší koupit novou, jenže dát 3-4 tisíce se mi zrovna nehodí, jiná známá mi doporučovala sedačku Nania z Tesca - cena je dobrá, ale na tu jsem nenašla zrovna kladné recenze, takže už opravdu nevím
poradil by jste mi někdo nějakou dobrou sedačku za rozumnou cenu???
@Elis22 - myslím, že už to tu někdo zmínil - co se týká kategorie 9-18 kg, tak kvalitní sedajdu pod pět neseženeš - max. v akci. Takže možná zkusit číhnout v těch větších - resp. těch do 36 kg.
Dobry den, mam mozna hloupy dotaz, ale vybrala jsem pro rocni dceru Romer safefix plus a na heurece mi vybehl jak model 2013, tak model 2014. Rozdil v cene je cca 1200 Kc, ale nejsem schopna najit, jestli se autosedacky lisi jeste i nejak jinak nez cenou. Diky za radu.
@Kafenka09 píše:
Dobry den, mam mozna hloupy dotaz, ale vybrala jsem pro rocni dceru Romer safefix plus a na heurece mi vybehl jak model 2013, tak model 2014. Rozdil v cene je cca 1200 Kc, ale nejsem schopna najit, jestli se autosedacky lisi jeste i nejak jinak nez cenou. Diky za radu.
myslím, že rozdíl bude spíš v potahu. Jinak tuhle autosedačku máme pro syna, jezdí v ní už tak rok a půl a je perfektní
@Kafenka09 Obvykle jsou rozdíly v barvě. Pokud je některá dražší, může to být tím, že tu starší „vyprodávají“ (to bych brala klidně, je to úplně fuk, jakej je model), nebo někdy je tam trochu rozdíl (u Kidfixu může být SICT, nebo nemusí; pak je samozřejmě rozdíl v ceně).
@Slečna Ferka píše:
@Kafenka09 Obvykle jsou rozdíly v barvě. Pokud je některá dražší, může to být tím, že tu starší „vyprodávají“ (to bych brala klidně, je to úplně fuk, jakej je model), nebo někdy je tam trochu rozdíl (u Kidfixu může být SICT, nebo nemusí; pak je samozřejmě rozdíl v ceně).
ale romer safefix plus je jen jeden typ.Cena může být ještě rozdílná z důvodu zdražení od nového roku
Ještě je tedy vlastně s tím okem na zaháknutí vzadu, ale to by bylo v názvu dopsáno ještě TT
@steeve píše:
@anciasek Römer safefix plus není kompatibilní s R Scenic 2006, právě kvůli těm schránkám, se scenikem jde až od roku 2009
takže můžete použít sedačky, které nemají podpůrnou nohu, ale zadní pás Top tether- tedy třeba Römer Duo plus, Römer Vrsafix, Römer Trifix, Chicco X-Pace isofix…http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?typ=3583&kategorie=98514
nebo s podpůrnou nohou třeba Besafe IZI Comfort isofix, ta má tu nohu širokou, takže tam může být protože přesáhne přes schránku až na pevnou podlahu
@steeve chtěla bych se zeptat ještě k tomuto autu, když koupím autosedačku s isofixem, která je vhodná do Grand Scénic, mohu ji bez isofixu použít na prostřední sedadlo, na stránkách romeru mi to ve fitfinderu ukazuje, že ne, ale nevím jestli to myslí tak, že na prostředním sedadle isofix není nebo že tam ta sedačka prostě nesmí být vůbec, ani připoutaná pásem. Děkuji