Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Zazenitem záleží jakou sedačku koupíte, některé sedačky se poutají pouze na isofix a pokud na prostředním sedadle nemáte isofix tak ji tam nepřiděláte.., takže je potřeba se ptát konkrétně: typ sedačky + typ auta
@steeve píše:
@Zazenitem záleží jakou sedačku koupíte, některé sedačky se poutají pouze na isofix a pokud na prostředním sedadle nemáte isofix tak ji tam nepřiděláte.., takže je potřeba se ptát konkrétně: typ sedačky + typ auta
Máme Renault grand scénic r. výroby 2006, a sedačku mám vybranou Romer duo fix, bude především na tom místě s isofixem, ale kdyby náhodou bylo někdy potřeba ji dát do prostřed tak jestli to půjde, protože mě přijde, že by to jít mělo, ale v tom fit finderu je to místo přeškrtnuté. Tak je mi to divné.
@Zazenitem předpokládám, že máte na mysli Duo plus, tak ta by určitě na pásy měla jít na prostřední sedadlo připoutat bez problému, tam není žádný zádrhel hjako v případě třeba sedaček, které mají povinnou nohu, nebo pás TT, atd…
Dobrý den, mám dotaz pro steeva, mám vybranou autosedačku romer versafix, chtěla jsem se zeptat na možnosti poutání sedačky:1)poutání na pásy 2)isofix plus TTpás 3)jen isofix V mém autě (mondeo rok výroby 2011) je isofix, ale není oko na TT, proto jsem se chtěla zeptat, zda-li je možné připoutat versafix v mém autě jen na isofix a nebo musí být jen na pásy. Manžel má Ford Tourneo Custom a tam má jak isofix, tak i oko pro TT. A nebo jakou by jste mi doporučil autosedačku vhodnou do obou aut? Děkuji
@kepe sedačka Römer Versafix se dá poutat 3 způsoby, buď jen pásy, nebo jen na isofix nebo na isofix s pásem Top Tether, takže se dá použít v každém autě, a můžete ji použít v mondeu jen na isofix a v tom Tourneru na isofix i s pásem TT,
pokud častěji přehazujete sedačku mezi auty tak je tato hodně univerzální, a na to že má isofix je ii celkem lehká, takže klidně ji doporučím.
@steeve chtěla bych vás poprosit o názor na to, jestli je rozdíl v bezpečnosti mezi autosedačkami Romer king plus a Maxi cosi priori. Děkuji moc
@Zazenitem ano je rozdíl, Römer King plus má 4*, a MC Priori má 3 *, takže o třídu horší, navíc je King i prostornější, větší
Prosím Vás pomozte mi, už se v těch autosedačkách trochu ztrácím, měla jsem už vybráno, cybex pallas 2 ale patří do kategorie 9-36 a nedala se moc polohovat, když jsme na ní koukali a přece jen malej ještě moc nesedí, tady píšete že přechod z vajíčka je lepší autosedačka 9-18??
@pixule pokud nesedi sam, tak bych ho do posmerne autosedacky nedavala, ani do polohovaci.
Jenomže nám už je vajíčko malé, nevejde se mi do něho, takže tedy koupit nějakou tu 0-18??