Nejbezpečnější autosedačky 9-18 kg?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
20.6.14 11:49

@mamcamimca vyberte tu, která vám lépe sedí v autě,
ohledně škodlivých látek, v roce 2008 kdy se testoval Safefix tak se škodlivé látky netestovaly,
Trifix byl v testech 2012 a škodlivé látky měl na 52%, ale ty škodlivé látky se měří v potahu, a každý rok se dělá nová kolekce látek, takže když kouknetet na letošní sedačky tak všechny Römery mají škodlivé látky velmi dobré- 89, 90%, takže i u současných sedaček Trifix a Safefix budou látky v potahu stejné, i když nebyly letos testovány. Ty potahy se šijí na jedné lince.
Ten problém se škodlivýma látkama v Max-Fixu 2013 byl vyřešen, byly nalezeny jen v ramenních polstrech, které dodávala jiná firma, a ihned po zjištění byly u všech Max-Fixů polsty vyměněny za jiný model a jsou již v pořádku, proto ji letos daly opět do testu a je v pořádku, má 90%.
Nicméně i loni když propadla Max-Fix kvůli škodlivým látkám, tak to množství ale bylo tak malé, že stejně plnilo limity aby dostala certifikaci ECE R 44/04 a směla se prodávat, to jen v tom testu mají nastavené tak přísné limity že ADACem neprošla. A to množství, když to kdysi někdo přepočítával, tak aby to způsobilo dítěti rakovinu, tak by muselo sníst celé 2 sedačky, což dítě dříve zemře na udušení, než že by z toho dostalo rakovinu, takže se nebojte, to množství co kdy našli je tak malé, že by stejně neublížilo, nicméně pokud někdy něco v testech našli, ihned výrobci zjednali nápravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.14 13:27

Dakujem za odpoved,
teda latky, material neriesim uz.
To, ze nam trifix mozno uplne paradne nesedela na operadle, bolo mozno tym, ze sme zapli iba na isofix, Top Tetherom nie (pre zapratany kufor), ten by mozno sedacku zaistil pevnejsie…
Safefix po zapnuti na isofix a nastaveni nohy, sedela ok.
Takze radsej by sme kupili, ktora je mozno o kusok lepsia - safefix plus alebo trifix? Asi je to takto tazko sa vyjadrit, ktora je asi lepsia, poprosim aspon o Vas osobny nazor.
Este jedna otazka: Jedno z dvojiciek, nema este 9 kg (8.1 kg, vek - 21 mesiacov), vysku neviem teraz presne, je len o kusok mensie ako druhe dvojca, ktore splna podmienky. Vo vajicku v protismere uz sedi nepohodlne, nozky opiera o sedadlo, az smerom nahor…Skusali sme posadit v sedackach, ktore vyberame a myslime si, ze svojou dlzkou je v tom v pohode, pasy pekne obopli, opierka hlavy sa dala nastavit. Mozeme teda kupit aj druheme sedacku od 9 do 18 kg, kedze vyska je ok?
Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.6.14 16:54

@mamcamimca Trifix má v dtestu 75%, Safefix plus má 70%, takže je ve výsledku Trifix o něco lepší, je také novější
Safefix plus má zase výhodu v tom, že se dá použít i v autě bez isofixu, takže pro případ použití jiného staršího vozidla Safefix použijete, Trifix ne

do sedaček 9-18 kg po směru může dítě jít až když má 9 kg, proto jsou to sedačky 9-18 kg, a zatím jsou homologovány dle kilogramů, takže kila jsou to nejdůležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 01:54

Boli sme sedacky este raz vyskusat a zistili sme ze u trifixu sa nam zdalo ze sa vnutro sedacky, teda cast v ktorej sedi dieti a ktora sa da polhovat, kyve oproti tej pevnej casti, ktora sa uchytava isofixom k autu. U safefixu sme to nepozorovali. Tam ked manzel chytil jednou rukou sedaciu cast a zacal nou kyvat tak sa sedacka ani nehla. Budi to dojem akoby trifix nebol az taky pevny. Teraz nevieme ci to bol len problem konretneho kusu na predajni alebo je to u vsetkych trifixov rovnake, ze je tam troska vola. Tak isto nevieme ci to nemoze byt problem s pohladu bezpecnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.7.14 12:02

Dobrý den Steeve, mohu prosím poprosit také o radu? Z hlediska bezpečnosti se mi zdá být dobrá sedačka Versafix Römer, která vychází v testech pravděpodobně lépe jak Safefix (s nohou). Máme auto VW Polo 2009, Citroen Berlingo Multispace 2001 a případně Citroen C3 (asi 2007-8). Polo ani Berlingo nemá pravděpodobně oko na TT na zádech sedadla, ale má oka v zavazadlovém prostoru na bocích. Pultíková pak bude dobrá Cybex Juno 2 fix, resp. tato v testech vychází asi nejlépe, ale nejsem si jista, zda si naše dítě oblíbí pultík a vydrží i delší cesty (prověřuje se vyklouznutí dítěte vrchem např. při převrácení auta?).
Do budoucna samozřejmě výměna aut je zcela možná, ale preferuji isofix.
Další výběr mám CAM Viaggiosicuro Isofix S157 a Chicco Oasys 1 Isofix - u chicca však může být problém s dobrým sezením dítěte. Maxi cosi s izofixovou základnou, která se kupuje zvlášť a tedy další cca 3 - 4 000 Kč, je už moc drahá. Nebo ještě nějakou jinou? Původně jsem chtěla dát kolem cca 5 000 Kč, ale když to bude dobré, tak to nějak zvládneme i 1500 Kč více.
Malá ještě nemá 9 kg (má něco málo pod 9 kg), bude jí rok a sedí, ale nejsem moc přesvědčená o kvalitě vajíčka - Depemo Apollon trojkombinace. Za 3 týdny jedeme na dovolenou skoro přes celou republiku. Může být vajíčko nekvalitní z hlediska bezpečnosti?
Ještě se dovolím zeptat, co je u isofixu Antikipp - system a je to jen specialika romeru nebo jen některých typu u romeru? Chápu to tak, že se nejprve sedačka při nárazu zaboří do sedačky auta a pak až jde dopředu, tím už je zatížení vyhození dítěte menší (dítě tolik neletí dopředu).
Budu velice ráda za Vaše doporučení, Vašich příspěvků si moc vážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
11.7.14 08:45

@Malošek Vím, že mě se neptáte, ale výběr sedačky je pro mě taky aktuální, tak se přidávám do debaty. Dcera 10 měsíců a vajíčko koupeno jako součást kočárku (asi nic moc kvalita). Dívám se na různé crash testy a jsem zděšená, jak jsou některé sedačky k ničemu. V D-testu teď naprosto propadla prestižní sedačka za 11.000,–, kterou už jsem málem chtěla pořídit. Nejlépe v kategorii dopadla Cybex Juno 2 fix. Můj muž, když jí viděl, tak mi taky řekl, že se bojí, aby se z toho nedalo vypadnout. Byl jste někdo na nějaké adrenalinové atrakci, kde ve velké rychlosti visíte hlavou dolů? Byla jsem v Legolandu a Asterix parku - tam je to síla :lol: Upoutaná jsem byla na principu této sedačky a ani jsem se nehnula. Taky si říkám, že pásy ten pultík při nárazu přitáhnou. No, pořád váhám, ale tahle se mi zatím líbí nejvíc. Ještě ji někam zajedeme vyzkoušet. Kdyby napsal někdo, kdo ji má, budu moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
11.7.14 13:06
@kopretina 12 píše:
@Malošek Vím, že mě se neptáte, ale výběr sedačky je pro mě taky aktuální, tak se přidávám do debaty. Dcera 10 měsíců a vajíčko koupeno jako součást kočárku (asi nic moc kvalita). Dívám se na různé crash testy a jsem zděšená, jak jsou některé sedačky k ničemu. V D-testu teď naprosto propadla prestižní sedačka za 11.000,–, kterou už jsem málem chtěla pořídit. Nejlépe v kategorii dopadla Cybex Juno 2 fix. Můj muž, když jí viděl, tak mi taky řekl, že se bojí, aby se z toho nedalo vypadnout. Byl jste někdo na nějaké adrenalinové atrakci, kde ve velké rychlosti visíte hlavou dolů? Byla jsem v Legolandu a Asterix parku - tam je to síla :lol: Upoutaná jsem byla na principu této sedačky a ani jsem se nehnula. Taky si říkám, že pásy ten pultík při nárazu přitáhnou. No, pořád váhám, ale tahle se mi zatím líbí nejvíc. Ještě ji někam zajedeme vyzkoušet. Kdyby napsal někdo, kdo ji má, budu moc ráda.

a která ta za 11 000 měla prosímtě propadnout? a za mě teda nejsou určující D testy, ale testy od ADAC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.7.14 13:24
@Verunka.T píše:
a která ta za 11 000 měla prosímtě propadnout? a za mě teda nejsou určující D testy, ale testy od ADAC

D-test přebírá od ADACu, ale taky nevím, která by měla propadnout a hlavně na co… aby to nebylo jak u Romerky před 2 lety (nebo rokem) které překračovala jejich limity pro škodlivé látky, přestože limity dané normou splňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
11.7.14 13:41
@j.a.n.i1 píše:
D-test přebírá od ADACu, ale taky nevím, která by měla propadnout a hlavně na co… aby to nebylo jak u Romerky před 2 lety (nebo rokem) které překračovala jejich limity pro škodlivé látky, přestože limity dané normou splňovala.

tak to potom jo. Mě taky hned napadlo, že může jít o ty škodlivé látky v potahu, tohle už je ale dávno napraveno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
12.7.14 08:38

Römer Dual-Fix neuspěl v hodnocení ochrany dítěte-jen 20%. A ano, další „Römerky“ pak neuspěly kvůli škodlivinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
12.7.14 08:41

A kupodivu ani BeSafe nijak neoslnila a to se mi tolik líbila, že je protisměrná. Dost mě teda odradila složitá instalace-to bych se snad nikdy nenaučila a my navíc sedačky přehazujeme mezi auty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.7.14 10:16

@kopretina 12 holt neco za neco. bud chci bezpecnou sedacku a pak me nemuze odradit slozitost poutani nebo musim z neceho slevit.
Romer dlouhodobe vychazi v testech dobre, ze jim obcas neco nevyjde i s tim se da pocitat, vetsinou se k tomu stavi dost zodpovedne w kdyz je problem stahuji z trhu, potahy vymeni apod, nevim co chtit po vyrobcich vic :oops: ;)

Jinak seovnavas za me nesrovnatelne a to sedacku pro vic kategorii s tou pro jednu kategorii.

Jinak pultikovku od cybexu muzu doporucit, mame jinou, ale pokud je pultik spravne nastaven neverim tomu ze se z toho da vypadnout lepe nez z pasu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
13.7.14 09:12

Poutání sedačky by mělo být co nejjednodušší-to je totiž ten nejslabší článek. I ta nejlepší sedačka je k ničemu, pokud není řádně připoutaná. No, a čím složitější poutání je, tím spíš rodič udělá chybu. Když jsem si na internetu pustila návod na poutání BeSafe, tak jsem si řekla, že nejsem ochotná 5 minut oblézat přední i zadní sedadla a poutat a provlékat. A když pak ještě vidím, kolik procent dostane v hodnocení, mám jasno. A ano, srovnávám dvě váhové kategorie, ale obě se vztahují na mou dceru a u obou čekám, že budou tak bezpečné, jak je to jen možné. Nevím, proč ten Römer Dual-Fix vyšel tak špatně, ty sedačky se mi líbí, četla jsem na ně dost chvály, je dobře, že hned reagují a chyby se snaží napravit, jen bych se prostě bála, že koupím zrovna tu sedačku, kde chybu ještě nevychytali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
13.7.14 10:45
@kopretina 12 píše:
Poutání sedačky by mělo být co nejjednodušší-to je totiž ten nejslabší článek. I ta nejlepší sedačka je k ničemu, pokud není řádně připoutaná. No, a čím složitější poutání je, tím spíš rodič udělá chybu. Když jsem si na internetu pustila návod na poutání BeSafe, tak jsem si řekla, že nejsem ochotná 5 minut oblézat přední i zadní sedadla a poutat a provlékat. A když pak ještě vidím, kolik procent dostane v hodnocení, mám jasno. A ano, srovnávám dvě váhové kategorie, ale obě se vztahují na mou dceru a u obou čekám, že budou tak bezpečné, jak je to jen možné. Nevím, proč ten Römer Dual-Fix vyšel tak špatně, ty sedačky se mi líbí, četla jsem na ně dost chvály, je dobře, že hned reagují a chyby se snaží napravit, jen bych se prostě bála, že koupím zrovna tu sedačku, kde chybu ještě nevychytali.

ano, to máš pravdu s tím poutáním. NO upřímně, s tou Dualfix mě to zděsilo, my ji totiž máme, jezdí v ní dcera od půl roku, já si ji teda nemůžu vynachválit a i dcera je v protisměru spokojená, má vedle sebe bráchu a na nás vidí zrcátkem. Zajímalo by mě, čím si zasloužila v bezpečnosti jen 20%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
13.7.14 19:09

@Verunka.T taky by mě to zajímalo, bohužel to blíž nepopisují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí