Nejdřív na matriku nebo sociálku?

58
29.11.11 09:23

nejdriv na matriku nebo socialku?

Mam jit nejdriv na socialku nebo na matriku,?psala jsem diskuzi jak ho donutit aby si nechal napsat maleho do rodneho listu a to jen kvul ialimentum pac mi neplati ani korunu na meho 12 mesicniho syna tedy na naseho.A nechci to je n tak nechat ale on neni zapsan pac nema op ani rodny list to uz sem psala .A on si ji neudela pac nechce a to jen kvul ito mu ze by musel platit na maleho jeste ma s predchoziho vztahu asi 9 leteho syna nanej take neplatil nikdy ani korunu a co stim tedy?mam nakou sanci u soudu,,?a jak ho zapisou?to ho nejak donuti aby si nechal udelat op a rodny list a pak teprve to pude k soudu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1626
29.11.11 09:30

No zkusila bych se poradit na sociálce.. Z toho že nemá rodný list a OP může mít slušnej průser. Ale pokud nemá malej v RL uvedenýho otce už z dřívějška (pochopila jsem že nemá) tak máš asi smůlu s nějakým donucováním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
29.11.11 09:39

Davídečku,
moje sestra to měla také tak. Nechtěl se nechat zapsat do RL a tak šla na sociálku. Tam jí řekli,že prostě on musí a poslali mu výzvu,aby se dostavil. Nepřišel. Tak pohrozili soudem o určení otcovství a ejhle milej Jaroušek naklusal,dostal seřva jak sviňa. Šli k soudu,myslím,tam se určilo že je otec a nazdar. Jinak by se prováděli testy otcovství. No a za rok umřel/byl to už pán v letech :poblion: / a ségra má na malýho 5 tis.měsíčně důchod a zdědil i 500 tis. z prodeje jeho domu. Jinak byl ÚP a dával ji 500Kč. Tak šup na sociálku,oni už ti poradí. Je to nepříjemné,ale chráníš tím sebe a své dítko. Já tam byla taky,když jsem se s manžou chtěla rozvést a on mi chtěl vzít malou do své péče. Jsem se do toho obula a od soudu odešel s alošema 2000. Nakonec jsme spolu,máme druhé dítě,ale holka už je stejně jenom papírově „jako moje“ :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
jpichova
29.11.11 09:54

To nevadí,že to nepodepsal před porodem/tedy vadí pro tebe. Ty ho můžeš normalka „udat“ na sociálce a oni už si na chlapce posvítí,neboj. Od toho jsou soudy,mnoho lidí se toho bojí,ale neděláš to jen pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
58
29.11.11 09:55
no ale ja ho nemohla driv zapsat dis by to musel podepsat as to tezko bez op a rodneho listu a muzes napsat dite kdykoliv zapsat
eVerča píše:
No zkusila bych se poradit na sociálce.. Z toho že nemá rodný list a OP může mít slušnej průser. Ale pokud nemá malej v RL uvedenýho otce už z dřívějška (pochopila jsem že nemá) tak máš asi smůlu s nějakým donucováním :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
29.11.11 10:01

To je jeho problém že nemá doklady. Tenkrát mýmu bývalýmu řekla soudkyně že za neplatný OP může dostat až 50 tisíc pokutu. Ty běž na sociálku a nech to na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
29.11.11 10:13

Tak pokud je malému 12 měsíců a jeho otec není v RL a ani nechce být,protože jak píšeš nechce platit,tak máš bohužel smůlu a už ti ani soud nepomůže.Měla jsi podat návrh k soudu o určení otcovství do 6 měsíců věku dítěte,to je totiž lhůta po kterou to můžeš podat,pak bohužel

• Citovat
  • Upravit
1482
29.11.11 10:27

za ten OP může dostat i víc.a jelikož naplatí ani na dítě které má ještě před vaším dítětem tak pochybuju že by začal platit teď a jestli se do toho vloží soud tak bude mít takový dluhy že ani nebude mít z čeho platit.takže bych se na něho vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.11.11 10:37
to si muze delat deti a nic on ani nedela takze a vsechno dela schvalne aby nemusel davat penize a je pravda ze do 6 mesicu veku muze se zapsat otec?ja myslim ze kdykoliv ne?a ze do 6 mesicu je ze se muze poprit otcovstvi
Chevalinka píše:
za ten OP může dostat i víc.a jelikož naplatí ani na dítě které má ještě před vaším dítětem tak pochybuju že by začal platit teď a jestli se do toho vloží soud tak bude mít takový dluhy že ani nebude mít z čeho platit.takže bych se na něho vykašlala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.11.11 10:37
to si muze delat deti a nic on ani nedela takze a vsechno dela schvalne aby nemusel davat penize a je pravda ze do 6 mesicu veku muze se zapsat otec?ja myslim ze kdykoliv ne?a ze do 6 mesicu je ze se muze poprit otcovstvi
Chevalinka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
29.11.11 20:20

do 6 měsícu může popřít otcovství,ale to platí i naopak..já to taky řešila,ale naštěstí jsem tu 6měsíční lhůtu stihla

• Citovat
  • Upravit
58
30.11.11 06:23
no poprit ale dis je to za delsi dobu tak nemuze urcite to musej resit jeto jeho dite a prinejhorsim udleaj testy
veronikavi píše:
do 6 měsícu může popřít otcovství,ale to platí i naopak..já to taky řešila,ale naštěstí jsem tu 6měsíční lhůtu stihla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
30.11.11 10:01
davidecek píše:
no poprit ale dis je to za delsi dobu tak nemuze urcite to musej resit jeto jeho dite a prinejhorsim udleaj testy
veronikavi píše:
do 6 měsícu může popřít otcovství,ale to platí i naopak..já to taky řešila,ale naštěstí jsem tu 6měsíční lhůtu stihla

Opravdu to neřeší..to by mohla přijít po 5ti letech,to prostě nejde…běž se zeptat za právníkem a uvidíš co ti řekne,žádost k soudu o určení otcovství dát samozřejmě může,ale soud jí to zamítne,právě kvůli té lhůtě,může se odvolat a státní zástupce může tu lhůtu prodloužit,ale to se stane tak v jednom případě z 1000 pro to musí být nějaká vážný důvod

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML