Nejsem moc šikovná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
1.12.23 21:51
@lilith1 píše:
Jsem to same, mne tedy joga jakz takz jde, ale zase pro zmenu uplne bezmyslenkovite nacpu nakup do tasky, ze meke kolace jsou rozdrobene a poskozene, slehacka protrzena. Ztratim se i ve meste kde ziji a nepoznam svetove strany.

Co světové strany, já mám dodnes lehce problémy pravá x levá a celkově s prostorovou orientací :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
1.12.23 21:52

Jsem na tom dost podobně :mrgreen: Dodnes si vzpomínám, jak jsem na 1. stupni byla nemohla celou noc spát a stresovala se, protože ten den mě ve škole čekala výtvarka :mrgreen: Jiní se těšili na odpočinkový předmět, já z toho byla ve stresu.
A to můj tatínek pracoval jako - učitel výtvarky. Kdybych mu nebyla v obličeji tak podobná, tak si myslím, že mě v porodnici vyměnili :lol: Dodnes si vzpomínám, jak se táta rozčiloval, že nezvládám ani vystřihování, nebo když po mě chtěl nakreslit hvězdu, všechny byly šišaté :oops:
Táta ještě ke všemu vedl několik let keramický kroužek, chodila jsem tam ze začátku nadšeně, ale táta po nás chtěl čím dál tím náročnější a složitější věci, takže to nakonec dopadlo tak, že jsem se hodinu marně patlala s hlínou ve snaze vytvořit něco kreativního, pak to uviděl táta, otočil oči v sloup a celé to za mě předělal… Fakt nevím, po kom jsem takového nemehlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
1.12.23 21:52
@Svetluska55 píše:
Klid..ja jsem hrozba katastrofa.
Omlacene nohy a ruce..
Porad mi neco pada..
Dneska mi jen tak vypadlo z ruky syrove vejce..proboha, proc?
Ale je fakt, ze se to da trochu naucit..kdyz jsem zacinala behat, obcas jse se valela po zemi..a ted tuk tuk..pul roku bez padu a to beham ve snehu, naledi i bahne..

Jako, že jsi běžela a najednou se ti zamotala nohy a ty jsi z ničeho nic upadla? :lol:

To je vtipné, nemyslím to zle… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
1.12.23 22:48
@Katalie píše:
Jako, že jsi běžela a najednou se ti zamotala nohy a ty jsi z ničeho nic upadla? :lol:To je vtipné, nemyslím to zle… :kytka:

Ne, zas takovy vemeno nejsem:) i kdyz…
Treba jsem brala na naledi zatacku doleva a telo pokracovalo rovne, ovsem plavmo.
Beh v lese..to bezis a najednou lezis..
Si predstav, ze kolem tebe nekdo prebiha, najednou hodi sipku.. sedne si, zmatene se rozhlizi (nahla zmena pozice je matouci), pak se oprasi a bezi/pajda dal.
Ted uz jsem se naucila vic zvedat nohy, takze si na me koreny neprijdou :mrgreen:
Blby je, ze je to dedicny a co se deje synovi, hruza :zed:

• Citovat
  • Upravit
44197
2.12.23 02:58
@Torryy píše:
Ahoj, :mavam: mám pocit, že jsem opravdu nemehlo. Projevuje se to nejvíce teď ve školce, protože to je furt nějaké společné tvoření (dekorace, věnce, pečení rodičů s dětmi) a najednou se mi to jako flashback vrací. Když balím dárky, je to ošklivý a šišatý.
V obecný rovině mi nejde žádné tvoření, můj rukopis je hodně nečitelný, když chodím cvičit, nedokážu zkoordinovat nohy a ruce. Na jógu chodím už několik let a stejně mi to nejde. Pamatuju jak jsem na střední vzdala taneční, protože mi to opravdu nešlo. Často něco omylem rozbiju, zakopnu. Když jsem měla dcerce mojí kamarádky uplést copánek nezvládla jsem to. Měla ošklivý culík, ale lépe mi to nešlo.
Dodnes mi nejde nic rovné ustřihnout, nenaučila jsem vyšívat ani hackovat, snažila jsem se ale těm rukoum to nešlo.
Dnes s tím žiju, mám práci jako HR, takže jedinej karambol co se mi v práci děje, že vyleju kafe.
Jenže zpět k té školce, syn se mě zeptal, proc vyrobek máme tak šišatý a já mu jen byla schopná říct, že nejsem zrovna moc šikovná. A v tu chvíli mi to došlo. A nejsem to jen já, stejný trable má manžel.. jako chlap nedokáže ani smontovat nábytek. Pořád mu něco padá a když spolu tancujeme, jsme jak dva medvědi. Nic si nevycitame, ale teď je mi líto syna. On nevypadá nějak nešikovně asi je po švagrový. Ta je zase naopak moc šikovná. Nábytek a opravy nám dělá ona.
Můžu se v tý levote nějak zlepšit? :think:

Můžeš trpět dyspraxií.
Mám to stejně. I když ne až tak vyhroceně. Žádných takových dílniček a akcí se neúčastním. Děti k tomu až na jedno taky nemají vztah. Raději jdeme ven nebo hrajeme společenské hry, společně čteme atd.
Když jsem s nimi jako s malými chodila do mateřského centra, tvořivou část jsme vynechávali. Děti víc naštěstí bavila skluzavka do bazénu s kuličkami.
Chvíli jsem se musela kousnout k vůli práci v družině, ale jsem ráda, že je to za mnou. Kolegyně to věděly a chápaly. Zase jsem psala plány práce(měli jsme společné pro víc oddělení), dále výstupy z různých akcí a dělala administrativu, která spoustu lidí ve školství nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
2.12.23 03:24

Jo já jsem taky tvořící nemehlo…vrcholem mé kreativity je natáhnutí gumy do kalhot syna, aby mu nepadaly. Zašití knoflíků, to je pro mě psychická příprava na několik dní…
V pubertě jsem se chtěla hrozně naučit plést, no jak mi to nešlo, tak jsem to ve vzteku rozstrihala :oops:
Nevím, kde to syn pobral, ale je neuvěřitelně manuálně zručný, takže těm dilnickam se nevyhnu, ale jsem v roli asistenta, on tvoří a já pricmrndavam, když si řekne.

Umím zase spoustu jiných věcí…
Ve školce jsem to vůbec neřešila, aspoň ty moje výrobky zbytečně nevycnivaly a zapadly s davem s výrobky těch dětí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14611
2.12.23 07:33

Částečně se dá něco naučit a udělat hezky, když je člověk třeba nešikovný, ale důsledný a opravdu chce :D proste když chceš, snažíš se, věnuješ se tomu, tak to nakonec nějak jde. Asi jako ve škole, ne každý ctyrkar je nestudijni typ, jen ho to třeba nebaví a nemá motivaci. Ale neřešila bych moc, ze někdo to má hezci, proč?

Já třeba jsem na ruční práce sikovna, ale jen na to, co jde rychle a vydrží. Zdobit perníčky? Proč, když se hned sní? To jenom vezmu tu tubu, naplacam do ni krém a nějak je po skupinách pomatlam a jsme rada, ze to mám s krku :P to třeba ani nezkousim, ani neznám ty techniky, jak na to. I děti, co se snaží, to mají hezci než já. Darky taky mám skaredy, zmuchlam přebytek papíru po stranách místo abych ho rovne zastrihla, a lepim to izolačkou, protože mě to nebaví - tak to odbyvam. I když kdybych chtěla, myslím, ze bych to rovne udělat uměla. Balila jsem dokonce na požádání darky v prodejne, ale to mě bavilo a měla jsem to hezké, hezci, než ostatní :D jenže to jsem se chtěla před zákazníkem vytáhnout a navíc jsem pak nemusela chvíli obsluhovat, tak mě to bavilo :D normálně mě to nebaví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.12.23 08:03

Mám to stejně, taky pracuji s lidskými zdroji ;) mě ještě ani nejde uklid, prostě to nevidím, že to není perfektní :lol:
Ale zase jsou věci, který mi jdou a tak se snažím soustředit na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová