Nejsem schopna zabavit či zaujmout roční dítě

4823
30.7.19 12:49

@Misha_HF Ahojky,náhodou jsem narazila na tvůj příspěvek a tak jsem si řekla, co může být za problém s ročním dítětem, mě to vždycky strašně bavilo tenhle věk..Neumím se ani tolik vyhrát s naší 4letou cacorkou, ale s malým ročním synovcem si dokážu hrát hodiny…Každé dítko je unikát a asi to chce čas..Možná jestli nemá přiliz hraček, že neví, co dřív(to mi jednou říkala paní maminka),ale já fakt, že malé stačilo dát do flašky koření a ona si chrastila takovou dobu, až mi začala lest na nervy…Možná jestli si jen nevyrvava pozornost, těžko říct, když je takový šikovný, jak píšeš..Zabavit se v tomhle věku už by měl, aspoň na chvilku, sám… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kytkalenka
30.7.19 13:01

Ja mam taky vzteklinu a nejvic pomaha vypadnout z baraku. Ted jsme byli par dni u more a ani jsem o ni nevedela. Prvni den doma a uz zase fnuka kvuli vsemu. Zitra jedeme na vylet:-) Ja si proste myslim, ze se nudi a nejvic si to vybije na tobe.

• Citovat
  • Upravit
3087
30.7.19 13:14

První syn byl to samé. Věčně nespokojený. Proto jsem s ním trávila většinu času venku. Ráno v 8 hodin jsme odešli z bytu, vrátili se na oběd, potom chvilku spal a zase jsme šli ven kdy jsme se vraceli večer až na koupání a večeři. Jinak ho bavilo jedině nošení po bytě. A já k němu ještě měla tou dobou novorozence :lol: mám kluky po roce. Takže miminko spalo v kočáru a starší lezl venku a večer padl vyčerpáním :lol: Doma bych se s nimi zbláznila. To si počkej na zimu, jak se budeš modlit, ať se dostanete alespoň na chvilku ven, ta dlouhá rána, než se rozední a zase brzké večery. To jsou nekonečné dny s malými dětmi. Ne teď. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
30.7.19 13:21

Jako byste popisovala mého staršího :o)) Do té doby, než se se mnou byl schopný domluvit, tak byl na vraždu - nespokojený, uřvaný a uvztekaný mládě…Přitom byl neskutečně šikovný - zvířátka a všelijaké skopičiny ovládal do 1 roku s přehledem. U něho bylo teda vztekání kvůli tomu, že jsem mu nerozuměla, takže mi většinou stál za zadkem a řval a řval a řval. Takže jsem ho učila mluvit v jednoduchých větách - mami dej, prosím…a pak knížky - sedla jsem ukazovala a chtěla, aby opakoval a jinak jsme byli neustále venku na odrážedle, na pískovišti, s mladším v kočáru… Mluvit se naučil velice rychle - jakmile se domluvil, spousta vztekání odpadla. Mladší byl úplně jiná liga - ten zas do 3. let mluvit úplně odmítal, komunikoval jen gestama a úsměvem.
Nebojte, přejde to, ale často je to na chocholouška ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
30.7.19 13:21

Mám právě roční dcerku, baví ji pouze lezení a bordeláření. Tož tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13788
30.7.19 21:39

@Misha_HF nechala bych ho prostě na koberci a šla dělat, co potřebuju. Neumím si představit, sedět celé dny s dítětem na zemi. Nemusíte dítě nic učit - není to cvičený pejsek. Dítě pozoruje rodiče a učí se prostě nápodobou. Myslím, že jsi ho tou neustálou pozorností naučila, že jsi věčně u něho. Chápu, že byl náročný, že hodně plakal, ale začala bych pomalu zkoušet se od něj vzdalovat a nechat ho, ať se učí zabavit se sám. Postupně, třeba po minutách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
31.7.19 04:06

@AnastazieB ahoj, to se lehko řekne, ale hůř dělá, když za tebou prostě přileze a řve u nohy 🙁
@Misha_HF mám 15 měsíční holku dost podobnou tvému klukovi (jen ty miminkovské věci jako kojení, prdiky, spánek… u nás problém nebyl).
Zkus ho zabavit nehračkami - schovat něco třeba pod peřinu, pod hrníček apod., dělat na sebe baf, koukat na sebe ruličkou od toaleťáku, házet míčky do ruličky, zpívat a do rytmu bubnovat, i třeba dát na zem trochu vody do mísy a k tomu kelímky, pod něj ručník (pokud teda vydrží chvíli na miste)… A vždycky zabere honění 😀 jinak v tomhle počasí prostě ven. Ale připadá mi, že čím víc jsme venku, tím je to pak doma horší 😀 a lepší se to s věkem a chozením, teď v tich 15 měsících už dokáže leccos vymyslet sama a někdy mi třeba i přinese knížku, míček apod. A i doma je fajn odrazedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
31.7.19 04:15

Jinak podle mě ne každé dítě je objevitel. Někdy potřebují ukázat, co se s čím dá dělat a jak si hrát, a teprve pak sami dokážou něco vymyslet. Moje malá byla nejspokojenější, když bylo hodně lidí / dětí a prostě mohla pozorovat. Doma, když má na pozorování jen mě, ji to prostě nebaví. Teď se z ní pomalu stává i ten objevitel 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí