Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jinak u nas nejhorsi jsou hracky. Moje deti si moc nehrajou, ale maji Jeziska a narozeniny a svatek a oboji prarodice chteji neco koupit, tak musim porad neco vymyslet a pak leda nadavam. Uz se tesim, az dorostou do veku, kdy budou touzit leda tak po novem mobilu, znackove mikine a po par stovkach do penezenky od babicek
.
@lilith1 píše:
To bylo na tu vakuovačku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Já to zavakuovane zamrazim, takže maso zůstane v koupené kvalitě. Nehrozí přemrznutí, rozpad vláken.
Nedávám to jen do ledničky, ale určitě bys tím dobu spotřeby o chvíli prodloužila.
V kuchyni mi zavazí nějaký super chytrý multicooker/tlakový hrnec. Zbytečný krám, který se nedá pořádně použít ani jako tlakový hrnec, použila jsem ho za ty roky asi 3×.
Taky Philips lumea, který je naprosto k ničemu, jak už bylo zmíněno přede mnou. Rotana, powerball a činky. Každý rok třídím hadry, které nenosím a dávám je na charitu. Mám pocit, že žádné nové hadry nekupuju, ale stejně každý rok vytřídím několik tašek ![]()
Dál pak tuny zbytečných hraček, které pořád nakupují babičky, prababičky a další příbuzní.
Protože knížka přece není dárek, musí být hračka, ideálně autíčko, když je to kluk. Tak mám doma 2 bedny autíček, se kterýma si malý stejně nehraje…
Parostroj na výrobu domácích špaget. Jedny těstoviny jsem v tom vyráběla asi 3 hodiny. Tolik času prostě nemám… ![]()
Tak z elektroniky a domácích pomocníků mi tu nic nezavazí, dlouho se rozmýšlím co potřebuji a jestli opravdu jo…
zato tu mám dost hader, který jsem strašně nutně potřebovala a pak ani neměla na sobě, ale prodat/darovat je nechci, protože se mi líbí, ale nic drahýho, většina z výbrodejů a akce „no neber to za ty prachy“
A plesové šaty, na ty jsem ulítlá (ty zas trochu dražší jsou) ![]()
@Aduš8 píše:
U nás nakupuje zbytečnosti jen manžel. Takže nám doma jako lapač prachu leží internetové rádio, které nikdo nepouští, přehrávač LP, který po koupi hrál 2×. Nespočet Bluetooth reproduktorů, kabelů, nářadí. Ze všeho je vždycky nadšený nanejvýš pár dní a pak ho to nezajímá. Radši ani nepočítám, kolik je v tom peněz
internetové radio pouští digitální stanice z wifi? kolik za něj chceš?
@Pudloslava manžel by ho neprodal 😂 to je právě to, že on tyhle věci prostě musí mít a strašně si jich cení, i když je v životě téměř nepoužívá. Je to dobrá věc, máme to propojené s domácím kinem, takže zvuk super, ale pro mě prostě náročné. Musím ho zapnout, k tomu zapnout televizi a přepnout vstup na domácí kino. Pak to teprve hraje. No, radši si pustím moji starou chrastící herku v kuchyni ![]()
Tak u nás teď momentálně neleží nic. Ale zato používáme věci jinak než bylo jejich účelem. Činky souží jako zarážky pro knížky a velké auto na ovládání jako domácí odrážedlo
![]()
Ale měla jsem robota, mikrovlnku co zároveň byla i horkovzdušná trouba, rychlovarnou konvici kde si člověk nastavil teplotu.
A máme několik věcí co fungují sezoně. Překapávač - používáme ho hlavně na čaj takže od podzimu do jara. Sodastream jede hlavně přes léto, to samé kelímek na ledovou tříšť.
Ale krámy co se nám válí spíš dostáváme, než by jsme kupovali. A o to hůř se mi jich zbavuje
@Andrea.Tom já už ho slíbila jinde. Zkus ho raději spíše někde půjčit. Pro mě to bylo velké zklamání
.
Holky, jaké máte sodasteamy? My měli ten obyčejný, ale bohužel spadl z police (né poprvé
) a nepřežil.
Teď zvažujeme dražší, ten co má možnost láhvi do myčky anebo skleněné. ![]()
U nás jediné, co nutně potřebuje manžel. Strašně chtěl PS, nakonec ho to nezajímá, to samé tablet ![]()
Holky, kdyby se nekdo chtel zbavit toho Philips Lumea, tak se hlasim.
Pred lety kdy zacal byt popularni dron, tak ho chlap hrozne chtel, setrila jsem mu k svatku na fakt kvalitni a nadupanej a byl s nim litat tak trikrat?
pak zbytecne jsem koupila horkovzdusnou fritezu, jidlo nam z ni nechutna. A pak mam hrozne zbytecnych spotrebicu co dostavame od rodiny
a ne nenechaji si to vymluvit. A parkrat jsem si objednala nejake obleceni co nesedi a vyprdla se na vracejni
@Heivka @Altavista děkuju
To musím podstrčit manželovi. On je na elektroniku hračička a o tomhle asi ještě neví, že by, se nám hodilo ![]()