Největší vzdor začal 2,5 letech, kdy u vás skončilo vztekání?

Anonymní
15.1.24 19:33

Největší vzdor začal 2,5 letech , kdy u vás skončilo vztekání?

Dcera nyní je 2 a 9 měsíců. Období vzdoru nám začalo v 18 měsících a ve 2,5 letech se ro zhoršilo. Od malá je živejší navíc je to ještě Beran 😂 ja z toho vztekání nic úplně nedělám pořad si říkám že to přejde ikdyž je to sní někdy o nervy. Je proste hrozne uřcana vztekat se začne když není po jejím, ja z toho nedělám tragédii beru to jako součást vývoje. Z čeho mi je ale do breku mam prišernou tchýni která to apsolutně nechápe špatně je úplně všechno. Jsem podle ni asi hrozná matka. Ještě když dotoho přijede manžela sestra tak mě porad obe pozoruji jak na dcery vztekání zaraguju už je toho na mě moc navíc za měsíc se nám narodí druhé dítě a porad se jen řeší dcery vztekání. Ty dvě se chovají jak expertky na výchovu deti jsou nejchytřejší a vše vi nejlíp. Její dceři ještě období vzdoru nezačalo ale chytrá je dost. Ještě dodám ze s tchýni bydlíme v jednom domě. Přitom tchyne je hlavní spoušteč vzteku apsolutne sni neumí mluvit a mluví sni furt jak s dementem vůbec ji to nedochází ze by neco dělala špatně navíc dcera za ni bezemne chodit ani už nechce vždycky říká ze Babicka zlobí o ničem to asi vypovídá ale pořad tchyne všechno vi lip než ja jako matka manžel mi sice říká ať se na ni vyprdnu ze je to magor že nikdy ji stejně nic nedojde. Ale tohle se úplně přejít neda. Takže otázka zní kdy se vaše deti přestali vztekat jdyž zrovna není po jejich. A pardon za sloh ja se potřebovala vypovídat :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5757
15.1.24 19:36

U starsi dcery nikdy nezacalo:), u mladsi, ktere je 9,5 let stale trva:). Malinko se zlepsuje, ale myslim, ze to s prechodem do puberty zase prejde :).
Na tchyni se vykasli at je s dcerou, co nejmene. Nejlepe ji hned v danou, kdy mluvi s dcerou rakni… neco jako “babicko, ale takhle se prece nemluvi”, proste se za dceru postav!

Příspěvek upraven 15.01.24 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
15.1.24 19:37

Můj syn to měl taky tak přestalo to až tak po 4.roce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
15.1.24 19:49

První cca ve dvou letech. Teď je mi pět.. druhý byl hustý :lol: ale teď jsi mu tři a to nejhorší je pryč. Je to s ním už super. Začali oba taky někdy kolem roku a půl. Ale máme v rodině taky skoro tříleté dítě a prostě se vzteká mnohem víc a víc. Za mě pozdě rodiče nastavili hranice. A hlavně nemají ty hranice ani teď pevné. Plus ta výchova přešla z pokusu o něco jako respektující výchova do výchovy přesně opačné ( zavírání za dveře, dostane na zadek, musí tam trucovat). Jako někdy je dobré se nad svojí výchovou zamyslet, když něco nepřechází. Já svoji výchovu v některých aspektech měnila mockrát. Fakt hlavně u druhého jsem si musela občas něco přečíst, říct si o radu a zkusit to s ním jinak ;) stačila kolikrát drobnost.
To, že říká, že je babička zlá mi přijde dost smutné. Snažila bych se to vykomunikovat v rodině. Hlavně bych neřešila rodinné neshody mezi dospělými před dítětem. Ideálně to zkuste zvládnout před porodem. Narození sourozence bude pro tvou dceru velmi náročné a může to být na chvíli ještě horší, tak ať to krásně zvládnete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
15.1.24 22:16

Mrkni na knihu Zkoušeli jsme všechno. Tam je napsáno, že záchvat vzteku je způsob dítěte, jak se uklidnit. Dítě je frustrované, je toho na něj moc, tak se uklidní jediným způsobem, který je mu k dispozici. Těžko to jako dospělý může řešit sportem, sexem nebo alkoholem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
15.1.24 22:24

Mezi čerstvými 3 roky až 3 roky a 9 měsíců byl hroznej. Pak už to bylo jak lusknutím prstu dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí