Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám jedno dítě, vše od začátku bez problémů. Nikdy potrat ani zamlklý potrat. Otěhotnět mi trvalo jen tři měsíce. Myslím si že těch kdo si nedali pozor a hned to tam spadlo moc nebude.
První těhotenství - zmeškaný menses nekolik dnů, už jsem si chtěla dělat test, ale menses přišel - hned po tomto krvácí nastoupila extrémní bolest prsou a nemohla jsem spát, po dvou minutách běhu jsem myslela ze umřu, asi jak po maratonu. No po dalších pár dnech mi to nedalo a na testu byla dálnice, málem jsem na wc omdlela. Takže špinění, krvácení, bolesti atd neznamenají že by první těhotenství nemuselo vyjít. Mně to vyšlo a mnoho dalším taky.
hodně štěstí
Dvě děti, obě počaty napoprvé, žádné obtíže. Musíš to brát tak, že o bezproblémových těhotenstvích se tolik nemluví, jako o těch, které s sebou problémy přinesly. Navíc mám pocit, že tu se píše jen o těch zlých zkušenostech když tu někdo napíše, že u něj dobrý, je to jak červený hadr na býka ![]()
Dvě děti plánovaně na první pokus, třetí neplánovaně z prerusovanyho sexu. Teď už si od manžela udržuji 2m odstup
![]()
1. Těhotenství na 1. pokus, 4 lete dite.
2. Těhotenství na 1. pokus, bohužel molární těhotenství.
3. Těhotenství taky na 1. pokus, chlapeček nám umřel po odtoku plodove vody..
Mmntalne jsem po čtvrté těhotná a doufám, že už konečně se dočkáme druhého děťátka..
Pravděpdobnost, že těhotenství, u kterého už fakt vyjde jednoznačně pozitivní test zkončí zamlklým je, co jsem četla, asi taková, jako že když jednou hodíš kostkou padne šestka. Jako jo, určitě se to stává, a asi častěji, než by člověk, který o tom nic neví, čekal, ale většinou to dopadne dobře. Čím víc těhotenství (dětí), tím častěji hážeš kostkou. Asi tak.
A pak je tam ten faktor, že to není úplně čistá náhoda, takže někomu se to stává opakovaně, protože je tam nějaký problém, ale to už je fakt menšina. Sice bohužel velká, ale menšina.
@Kejm píše:
Ahoj děvčata..minulý týden jsem našla na testu dvě čárky a zavítala tak i mezi vás do skupiny “těhotenství”..Je to moje 1. těhotenství a chci vědět vše…tady jsem však získala dojem, že to nemá šanci vyjít na poprvé. Když jsem pak začala slabě špinit, byl to pro mě jasný konec..Je tu tedy někdo, kdo za sebou nemá žádný potrat, ZT a vyšlo jí hned první těhotenství? Omlouvám se za divný dotaz, jen potřebuji trochu naděje..![]()
Já jsem otěhotněla vždy ihned a v době prý „neplodných dnů“
Poprvé mi bylo 39 let a podruhé 41. Doktor mi řekl, že otěhotnět spontánně a v podstatě hned je v tomto věku zázrak. Děkuji Bohu za ty dva dárečky, co mi dal, i když někdy si myslím že skončím v blázinci nebo mě trefí šlak! ![]()
@Proskurník píše:
Pravděpdobnost, že těhotenství, u kterého už fakt vyjde jednoznačně pozitivní test zkončí zamlklým je, co jsem četla, asi taková, jako že když jednou hodíš kostkou padne šestka. Jako jo, určitě se to stává, a asi častěji, než by člověk, který o tom nic neví, čekal, ale většinou to dopadne dobře. Čím víc těhotenství (dětí), tím častěji hážeš kostkou. Asi tak.
A pak je tam ten faktor, že to není úplně čistá náhoda, takže někomu se to stává opakovaně, protože je tam nějaký problém, ale to už je fakt menšina. Sice bohužel velká, ale menšina.
No ono jde o ten vek. Já otěhotněla vždy hned (5×), ale po 30 ta kvalita vajíček klesá a až čtvrté bylo to správne a zdrave emryo. Manžel střílí ostryma a já mám zas extrémně plodnou dělohu, která zachytí úplně vše co projde okolo
u většiny je základním problémem staří vajíček
@Kejm píše:
Ahoj děvčata..minulý týden jsem našla na testu dvě čárky a zavítala tak i mezi vás do skupiny “těhotenství”..Je to moje 1. těhotenství a chci vědět vše…tady jsem však získala dojem, že to nemá šanci vyjít na poprvé. Když jsem pak začala slabě špinit, byl to pro mě jasný konec..Je tu tedy někdo, kdo za sebou nemá žádný potrat, ZT a vyšlo jí hned první těhotenství? Omlouvám se za divný dotaz, jen potřebuji trochu naděje..![]()
Ano, těhotenství jsou obě s dobrým koncem. Dám ti fajn radu a ani za ní nic nechci. NIKDE SI NIC NEČTI, NEBO TĚ MRSKNE ![]()
První dítě ve 36 letech na první pokus. V minulosti jsem brala asi 13 let HA, pak pár let pauza od HA, pořád mi všichni říkali, jak budu mít problémy s otěhotněním když jsem stará a tolik let HA a vyšlo to hned první měsíc. Druhé dítě ve 38 letech na třetí pokus. Obě těhotenství bezproblémové, ani jsem nezvracela. Obě děti v pořádku ![]()
@shadowbabe
mám pocit, že už se stalo..ale děkuji..
Již omezila jsem svoje “průzkumy” na minimum.. ![]()
@Kejm píše:
jasne, ze muze
u nas 3× ![]()