Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1952
15.7.14 17:58

@Selfi
jéda mane, já jsem tak ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi a na takový názor, jaký máš ty…mám problémy s kojením a to v tom, že syn je veliký už od narození (4060g) a je prostě žrout a pořád by jedl a moje prsa to nestíhají pokrývat tu jeho spotřebu…tak jsem taky dokrmovala UM no a to jsem tady v jedné diskuzi neměla vůbec psát, všechny matky mi daly, co proto, tak jsem byla s nervama v háji a tak jen kojím a syn pláče a pláče…ráda bych přešla na UM protože je fakt spokojenější a hlavně najezený…má 2 měsíce teď a u kojení se vzteká, odtrhává se, kouše mě, když mu prso vezmu a dám ho na odříhnutí, tak se mi přisaje na rameno a nebo si zuřivě saje pěstičku a pláče-já jsem z toho hotová protože chci, aby byl spokojený…probírala jsem to s doktorkou a ta mi řekla, že má nejspíš žízeň nebo spurt a když jsem jí řekla, že to trvá už od jeho 4 týdne, tak na to nereagovala a mám prý kojit dál klidně i co hodinu, ale co mu vlastně mám dát každou hodinu, když v tom prsu nic nemám :roll: hledala jsem rady i tady, ale, jak už jsem psala, tak jsem akorát byla odsouzena, že přikrmuji…celkově mám trošku jiný pohled na tohle všechno, ale nejsem prostě proto, abych miminko měla 24 hodin na prsu a trápíme se akorát oba dva…2.8. bude mít 3 měsíce, tak přemýšlím, že přejdu na UM… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
15.7.14 18:06

Jestli chceš kojit, tak opravdu koj třeba každou hodinu, během kojení střídej prsa (během 1 kojení třeba každé 2×), hodně pij. Do 3 dnů by se laktace měla upravit tak, aby to malému stačilo.
Pokud kojit nechceš, přejdi na UM :nevim: Nemusíš se nikomu ospravedlňovat, je to tvoje dítě a UM v dnešní době není nic špatného.
Já jsem třeba 5 měsíců kojila plně dvojčata (a to měly i dobu, kdy přibíraly kilo měsíčně, takže taky jedlíci), takže laktace se dá zvýšit, jen to dá trochu práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
15.7.14 18:08

Tak ho dokrmuj, tak jak mu to vyhovovalo. Ja syna odstavila v pul roce, kojila jsem jen vleze, takze jen doma. Desny. Snazime se o druhy a ja si pohravam s myslenkou, ze snad kojit ani nebudu. A nechci ani kojit na verejnosti, coz nevim jak pujde, kdyz se s druhym chodi ven.

• Citovat
  • Upravit
13714
15.7.14 18:22
@Daduka píše:
Jestli chceš kojit, tak opravdu koj třeba každou hodinu, během kojení střídej prsa (během 1 kojení třeba každé 2×), hodně pij. Do 3 dnů by se laktace měla upravit tak, aby to malému stačilo.
Pokud kojit nechceš, přejdi na UM :nevim: Nemusíš se nikomu ospravedlňovat, je to tvoje dítě a UM v dnešní době není nic špatného.
Já jsem třeba 5 měsíců kojila plně dvojčata (a to měly i dobu, kdy přibíraly kilo měsíčně, takže taky jedlíci), takže laktace se dá zvýšit, jen to dá trochu práci.

Ano, ve tvém případě. Zase se tu tak nějak podsouvá, že musí ženská opravdu chtít. A který to nejde, ta se dostatečně nesnaží anebo jí na tom nezáleží.

To, co popisuje @MonikaN.89 je ten typický příklad - je pod tlakem, myslí si, že když se fakt bude snažit, že to půjde, dítě ufňukaný, ona vyčerpaná, nástup laktace v nedohlednu, přitom by si mohla třeba v klidu užívat hodného miminka a klidných chvil. Místo toho je nervní, dítě řve a houby po tom.
Zažila jsem tohle třikrát, pokaždé s vírou, že když se budu fakt snažit, bude líp. Tohle prostě ženská, která by mohla dělat kojnou a z prsa jí to mlíko teče samo nikdy nepochopí.
Za tři týdny rodím a zase si myslím, že to musí jít, že kojí každá. A jestli nenastala nějaká změna mezi nebem a zemí, zase se po pár týdnech s uřvaným novorozencem vydám pro umělý mlíko a z ufňukánka se jak mávnutím kouzelného proutku stane hodné a spokojené miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.7.14 19:03
@MonikaN.89 píše:
@Selfi
jéda mane, já jsem tak ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi a na takový názor, jaký máš ty…mám problémy s kojením a to v tom, že syn je veliký už od narození (4060g) a je prostě žrout a pořád by jedl a moje prsa to nestíhají pokrývat tu jeho spotřebu…tak jsem taky dokrmovala UM no a to jsem tady v jedné diskuzi neměla vůbec psát, všechny matky mi daly, co proto, tak jsem byla s nervama v háji a tak jen kojím a syn pláče a pláče…ráda bych přešla na UM protože je fakt spokojenější a hlavně najezený…má 2 měsíce teď a u kojení se vzteká, odtrhává se, kouše mě, když mu prso vezmu a dám ho na odříhnutí, tak se mi přisaje na rameno a nebo si zuřivě saje pěstičku a pláče-já jsem z toho hotová protože chci, aby byl spokojený…probírala jsem to s doktorkou a ta mi řekla, že má nejspíš žízeň nebo spurt a když jsem jí řekla, že to trvá už od jeho 4 týdne, tak na to nereagovala a mám prý kojit dál klidně i co hodinu, ale co mu vlastně mám dát každou hodinu, když v tom prsu nic nemám :roll: hledala jsem rady i tady, ale, jak už jsem psala, tak jsem akorát byla odsouzena, že přikrmuji…celkově mám trošku jiný pohled na tohle všechno, ale nejsem prostě proto, abych miminko měla 24 hodin na prsu a trápíme se akorát oba dva…2.8. bude mít 3 měsíce, tak přemýšlím, že přejdu na UM… :think:

dej mu flašku a vyprdni se na nějaký datum. Vyspíte se a klidně k tomu koj když to půjde, ale takhle se nervovat není k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
15.7.14 19:06

@MonikaN.89 Spokojená matka=spokojené dítě. Mám syna od narození na UM, od konce šestinedělí spinká celou noc a já s ním, protože nemusím kojit. Ze začátku mi to bylo líto, že se nezadařilo kojení, ale postupem času jsem šťastná, že jsem se nemusela stresovat, jestli budu mít dost mléka, jestli mu jídlo co jím nezadělá prdíky. Jasně, kdo kojí má mlékárnu vždy sebou, nemusí převařovat vodu, vymývat lahvičky, ale i přes tohle mi víc vyhovuje UM. A nikdo ti nemá co přikazovat nebo poučovat co je pro dítě lepší nebo zdravější. Ono zálezí celkově na miminku. Jestli má do vínku být více nemocné, tak i kdyby se matka ukojila, tak to nezachrání. Dělej si co chceš a jak jsem psala na začátku spokejná máma=spokojené mimčo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
15.7.14 19:11
@Migda píše:
@MonikaN.89 Spokojená matka=spokojené dítě. Mám syna od narození na UM, od konce šestinedělí spinká celou noc a já s ním, protože nemusím kojit. Ze začátku mi to bylo líto, že se nezadařilo kojení, ale postupem času jsem šťastná, že jsem se nemusela stresovat, jestli budu mít dost mléka, jestli mu jídlo co jím nezadělá prdíky. Jasně, kdo kojí má mlékárnu vždy sebou, nemusí převařovat vodu, vymývat lahvičky, ale i přes tohle mi víc vyhovuje UM. A nikdo ti nemá co přikazovat nebo poučovat co je pro dítě lepší nebo zdravější. Ono zálezí celkově na miminku. Jestli má do vínku být více nemocné, tak i kdyby se matka ukojila, tak to nezachrání. Dělej si co chceš a jak jsem psala na začátku spokejná máma=spokojené mimčo

Presne! Ja mela jednoho hruza zrouta a nebavilo me poslouchat rev a rev a jak ma porad hlad, dala jsem prikrm'a byl kid. Vse co muzu si ulehcim, nebudu nervovat a hroutit se a jsme vsichni v pohode!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
15.7.14 19:26

@MonikaN.89 neblbni, nepočítej data, moje děcka nejsou kojené nikdy a žijou. nebo to děláš pro okolí abys měla ospravedlnění že jsi kojila alespoň 3 měs? věř že je to je úplně fuk, přestaneš a budeš špatná, kámoška kojila 6 neděl, druhá 4 měsíce a obě si zažili to samé, obě skončili dle okolí brzo a mohli přece ještě dlouho kojit :mrgreen: podle mě je tohle trápení, kdybys měla víc děcek tak bys takto fungovat nemohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
15.7.14 20:10

@Daduka
tohle všechno právě dělám, kdyby jsi mě viděla, tak si asi budeš klepat na čelo, dělám proto maximum…piju kojící čaje několik litrů denně k tomu Caro, spojila jsem se i s laktační poradkyní, ta mi poradila i nějaká homeopatika…jedno prso mám úplně splasklé, tak ho po kojení ještě 10-15 minut odsávám odsávačkou, dělám to už asi 14 dní a jsem už vyčerpaná a stále doufám, že se to už snad napraví…prsa také měním, jenže syn se začně vždycky tak vztekat, že ho skoro neudržím v rukách :roll: fakt to není tak, že bych na to kašlala právě naopak, tak moc se snažím, až mě to úplně ubíjí…pak jsem dostala sprda tady na e-miminu a byla jsem úplně vyřízená…

@Verun83
právě přemýšlím, jak přesně to dokrmování budu dělat…předtím jsem to dělala tak nijak…třeba bych mu v tom mohla udělat nějaký systém :think:

@Virginia
děkuji, za pochopení…mě nejde o to prosadit si UM, ráda bych kojila plně, ale, za jakou cenu? jediné o co mi jde je, aby byl syn spokojený…a aby jsem se oba tak u kojení netrápili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
15.7.14 20:21

@MonikaN.89 taky zalezi, zda ho chces dokrmit po kazdym kojeni nebo proste postupne odstavit.
Asi bych proste zkousela kolik potrebuje jeste dopit a pripravila si to, jakmile se zacne vztekat u prsa, tak soupnout flasku s um.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
15.7.14 20:23

@MonikaN.89 a jestli 14 dni stimulujes prso a nic, tak to bych se na to vyprdla. Me se zvysila laktace vzdycky 3.den po castejsi stimulaci

• Citovat
  • Upravit
1166
15.7.14 20:28

@MonikaN.89 Pokud tě to ubíjí, tak se na to vyprdni a dokrmuj. Nemá smysl být kvůli kojení vyčerpaná a psych. na dně. Já jsem z toho prvního příspěvku pochopila, že doktorka ti něco radí a tobě se to zdá blbost. Pokud pro to děláš to co píšeš, tak už se víc snažit ani snad nemůžeš. Jinak kojila jsi 3 měsíce a ještě chvíli třeba budeš (ikdyž s dokrmem), takže myslím, že jsi malému základ dala, tak nemusíš být zklamaná, že to dál nejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
15.7.14 20:28

@MonikaN.89 Já čím víc se snažila, tím míň mléka jsem měla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12592
15.7.14 20:52

@MonikaN.89 Nechceš to zkusit tak, že jedno krmení nakrmíš UM a druhé krmení nakojíš a takhle to střídat? To k tomu systému.

Jinak pokid tě to deptá, tak se na to vykašli úplně. TO je jasný, přesně, jak už tu padlo - spokojená máma=spokojené dítě. Je to jen a jen na tobě a nikomu se nemusíš hlavně obhajovat! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
15.7.14 20:55

@MonikaN.89 tak se na to vyprdni a dokrmuj, nebo mu dàdávej jenom UM, hlavně se přestaň stresovat, to je k ničemu jak tobě, tak prckovi :hug: kojení není nejdůležitější na světě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová