Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4488
27.2.18 15:04

Zajímavé je, s jakou jistotou se pořád tvrdí, že kojit může každá. Znám dost ženských, které prostě kojit nemůžou, byly u nich poradkyně, dělaly všechno možné a přesto to stálo za prd. Já tedy věřím tomu, že nejcennější je to mléko zezačátku po porodu, takže klobouk dolů, že to alespoň nějakou dobu vydržely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.18 15:09

Anonymní, když ono je k tomu nekojení často tak moc našlápnuto už z porodnice, kde z člověka udělají skoro nesvéprávnou píp, která sama nezvládne nic (doktoři radí jak porodit, cpou léky, sestry radí jak držet, jak koupat… prostor pro intuici a mateřský instinkt je nula nula prd), takže si nic nevyčítej, jsi něco jako oběť systému :-(.
Pokud bys chtěla kojit příště, tak bych osobně sehnala svou porodní asistentku, laktační poradkyni, velmi vstřícnou porodnici a ve všem individuální a respektující přístup. Pak může kojit skutečně skoro každá, ale musí mít na to podmínky už od žačátku…

Jinak k tomu vlivu na psychiku, pokud budeš fungovat ve stylu kontaktního rodičovství, tj. plnit miminku jeho fyziologické potřeby úměrně sitauci a věku, tak je podle mého všechno v pohodě.
Kojení má určitě vliv na lepší zdraví miminka, spousta věcí se teprve zkoumá (třeba co má vliv na správné osídlení střev potřebnými bakteriemi apod.), ale to už teď stejně neovlivníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41128
27.2.18 15:11
@jdukolem píše:
staršího jsem kojila už od porodnice s dokrmem(Nutrilon) ve 4 týdnech se mi přestalo mléko dělat úplně.. vztah máme hezký - je mu 20 a žádné odcizení se nikdy nekonal.. vztah nedělá kojení, ale srdce 8)

u nás podobně, už porodnice s Um a dnes v 5letech za mnou chodí i na WC, kde jsem tak dlouho, že chce mazlit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
27.2.18 15:13

Já už kojim 13 měsíců a když si dcera může vybrat, ke komu se jít pomazlit, tak jde k tátovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.18 17:20
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
předesílám, že jsem vyzkoušela snad vše, co se dalo, ale bohužel kojení se nakonec nezdařilo. Dokonce si myslím, že jsem s tím zkoušením měla přestat dřív, protože na konci jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil a vedle mě křičelo vyhladovělé dítě, přesto se s tím těžko smiřuji a psychika stále pracuje…třeba kdybych vydržela déle…ze všech stran se na mě hrne, že kojit přece může každá, když chce :,( Ještě mi to chvíli potrvá něž to úplně zpracuji…
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem? :think:

Já jsem nekojici matka dvou holek 7 a 4. A jsem přesvědčena ze kdybych měla třetí do „rozkojeni“ bych nesla. Trvala celých pět dní a pak se prsa nalily a holky se mi na to vykašlaly a já se bála horecek a zánětu - indispozice když jsem tu měla být pro dítě.
A vztah s dětmi mám hezky. Mají mě rádi a jsou rádi se mnou takže za mě dobrý.
Při prvnim dítěti když jsem se rozhodla ze kojit nebudu tak mi odpuštění trvalo půl roku. Při druhém už jsem měla na to svůj názor takže bez újmy na psychiku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.9.18 15:08

Tak já jsem 14 dní po porodu a mléko skoro žádné. Problém byl už v porodnici. Tam akorát vyzkoušeli malýho, jestli se přisaje, ale nikdo mi pořádně nevysvětlil, na co si dát pozor, co je správně a co špatně, ani když jsem se zeptala, jestli kojím správně, mi to sestra nijak zvlášť nevysvětlila, jen řekla, že saje, ale že mám ještě málo mléka. Nakonec 3. den jsem kojila skoro nonstop, malý mi brečel pořád hlady, já už bradavky do krve, jak se snažil něco vytáhnout. Když jsem to říkala sestře, tak je to prý normální, že to po porodu trvá, než se zasytí. Nakonec mi ubral na váze, a teprve až teď se začalo vážit před a po kojení. Malý dostal z prsou 5-10 ml mléka, takže jsme skončili na UM. Nakonec jsem zkusila doma odsávat a víc jak 20 ml jsem týden po porodu nedala. Zkoušela jsem vše na podporu tvorby mléka, laktační poradkyně, nic. Tak jsem si řekla, že radši budu v pohodě a budeme na UM, než se trápit, že nám nejde kojení. Jen jsem si říkala, mám kozy jako vozy, to nebudeme mít s kojením problém, a ono nic :lol: ( ano vím, že na velikosti nezáleží, ale stejně to člověku nedá a řekne si to :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová