Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
909
21.8.14 09:37

@4family prosim, pocti si :). Priznam se, ze jsem cetla jen abstrakt, mam ted jina temata ke studovani a kojeni fakt neni moje priorita. Podotykam, ze sama jsem kojila 3 mesice plne a do 7 mesice castecne. Ale „kojoterorismus“ nekterych matek a zdravotniku mne leze na nervy.

http://ybreast.com/…ng-Study.pdf

Cituji z abstraktu: Once we restrict analyses to siblings and incorporate within family fixed effects, estimates of the association between breastfeeding and all but one indicator of child health and wellbeing dramatically decrease and fail to maintain statistical significance.

Our results suggest that much of the beneficial long-term effects typically attributed to breastfeeding, per se, may primarily be due to selection pressures into infant feeding practices along key demographic characteristics such as race and socioeconomic status. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
21.8.14 09:37
@Amaranthe píše:
@4family Přesně tohle mě taky napadlo. Určitě se všichni nekojení novorozenci testují na alergie. A zelená stolice je po UM přece normální. :roll: Tím se tady nechci nikoho dotknout, ale nepřijde vám to logické? Jestli je nebo není dítě alergické se zjistí až během dalších týdnů a během nich mu to UM prostě ubližuje.

Fakt nechci někoho napadat, ale tohle mi přijde trochu „neinteligentní“. Zelená stolice je normální snad jen po UM typu HA, po normálním by měla být stolice typu míchaná vajíčka, kterou náš malý má. Kdyby kadil zeleně, tak to konzultuju s dr. A alergií na kravské mléko trpí i kojené děti (stejně jako nekojené), protože se jim ta bílkovina přes MM od matky dostává do těla. Takže uchránit kojené dítě před alergií by musela matka tak, že si střihne preventivně bezmléčnou dietu!!! A tohle vychází ze zkušeností z mé rodiny - máme případ alergického dítěte na kravské mléko, které bylo plně kojeno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JulkaD
21.8.14 09:39

@4family mila moje :mrgreen: -dik za to osloveni vyse :kytka:. Necetla necetla, tj fakt.. Ja se omlouvam, ale vzdyt je to smesny :nevim:

Chapu, ze je tu predmetem diskuze nekojeni a tudiz se tu logicky nekojeni resi. Ale ohanet se vyroky a vedeckymi studiemi, infekcemi…to je nejak moc.
Nejde prokazat vedeckou studii co je „lepsi“,je to tak moooc indivudualni, ze…jo, nasla jsem nekolik „vyroku“,clanku, kde vychazelo, rekneme prumerove, lip UM, ale co je komu po tom. Musela bys vzit matku a jeji navyky zvyky, dispozice, ziv styl+dite, ktere napr nema intolerance a alergie (mm) u um muzes uz neco resit, tam znas slozeni, ale zase neznas predispozice ditete.. Proste nedostanes vedeckou odpoved ani naaaahodou :mrgreen: :mrgreen:

Bud veris v to, ze je mm nejlepsi a nebo ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12262
21.8.14 09:42

A článek který jsi tu hodila není ten co měli na zdi fcb!! tam žádné fotky afrických dětí nebyli, bylo tam pouze napsáno co jsem okopírovala v původním odkazu. nic o tom že je týden kojení a týká se to především dětí v jiných zemích. pouze to co jsem sem hodila bez fotek!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
21.8.14 09:45

@martulkasloník No pockej je jeste lepsi ze oni ti reknou a proc nekojis? Vzdyt to mas zadarmo a hned pripraveny, nemusis kupovat lahvicky a ohrivace? Tak jim rovnou odpovidam ze nekojim protoze jsem bohata, ze si to muzu dovolit :D to pak mas videt ten vyraz v oblicejich :) Oni preci vzdy chteji pro dite to nej jen nejak nezapomenou vzdy dodat ze je to zadarmo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.8.14 09:46

@Pe86 moje holka měla zelenou pastu první týdny, ale míchalo se to i se stolicí o které píšeš „vajíčka“ já jsem barvu hovínek s dr. řešila už u první holky a řekl mi že je to u umělka celkem časté pokud dítě nekadí denně ale třeba jen obden či co 3 dny, že to zoxiduje a je to prý vyšším obsahem železa, nebo tak nějak si to pamatuju. i druhá dcera měla zelené hovínka, ovšem pouze v období kdy trpěla na koliky. ve chvíli kdy koliky přestali a najelo se posléze i na zeleninové příkrmy a ovoce tak se barva stolice okamžitě změnila stejně jako časnost, kadí 1×-2× denně. a jinak máš pravdu, známá taky má dítě s alergií, kojila ho ale musela si dávat pozor na jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.8.14 09:47

@Eliskaxox to taky říkám, že jsem rozmazlená panička, co si nechce kazit prsa a chce všem ukázat že na to má a může svý děcko krmit sunarem:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
21.8.14 09:49

@martulkasloník Jen tak mimochodem pochybuju ze v africe kde jsou radi ze jim pred chysi beha koza jsou nekojene deti na um. To jim spis rodice svihnou to kozi mliko ktery je hypoalergeni. Mozna ze tam je nevyhoda bytabohaty, to pak maj i na kravu, pripadne na nejaky to UM a pak mozna umiraji na ty alergie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
21.8.14 09:50

@magistra K zajímavé a děkuji za odkaz! Večer počtu, sama jsem na to zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.8.14 09:53

Jinak pro informaci: v rodině alergie nemáme, včera jsme se vrátili z termálů na Slovensku, několikrát ročně jedeme s děckama na hory, k moři atd. každý víkend jsme někde pryč, především na chalupě která je hned u přehrady. v sobotu odjíždíme opět na týden na chalupu tentokrát je ta chalupa uprostřed lesů atd. máme vlastní zahrádku tudíž domácí ovoce a zeleninu a tak bych mohla pokračovat!! bydlíme kousek od Jeseníků, vzduch je tu v pořádku. vodu tu máme velmi kvalitní, za kopcem stáčí firma kojeneckou vodu a tak bych mohla pokračovat. kamarádka je z velkého města, nemá zahrádku, celé dny je doma, nejezdí nikam(ne kvůli kojení, prostě nejezdí z jiných důvodů) a v rodině mají alergie. jsem zvědvá až naše děcka vyrostou které bude zdravější…já jsem si jistá že moje!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
21.8.14 09:55

@martulkasloník
jj, chápu, náš měl zelenou jen po Beba HA, po Nutrilonu normálním má žlutou. A kadí tedy denně 2-3×, takže mu to nestihne zoxidovat. Proto ten rozdíl oproti tvým holkám. Stejně mi přijde, že tu zelenou stolici každá rozumná matka konzultuje s dr., takže se případný problém podchytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
21.8.14 09:59

@martulkasloník Je tak to se pridavam do klubu :) jen jsem asi jeste trochu bohatsi, maly je na Hippu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
21.8.14 10:00

Teda tady to žije 8o, no já myslim že mm je pro dítě nejlepší, podle selského rozumu přece se přizpůsobuje aktuálním potřebám dítěte, třeba když je nemocné, tak se tam vytváří protilátky, takže co se týče imunity tak určitě, to UM neumí a umět nebude. Takže si myslím, že každá matka, která nemyslí jenom na sebe by měla chtít kojit. Druhá věc je, že ale když to pořádně nejde, matka je vystresovana, dítě taky tak bych radši volila UM než blázinec :). Některé názory nekojicich matek jsou tady fakt jenom o čiré sobeckosti, ale pokud to je jenom jediná věc o kterou své dítě ochudi, tak to ještě neni životní katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JulkaD
21.8.14 10:03

Holky vsak to mate vsude:
Nejnovejsi
„vyroky“ pediatru, rok 2014–But now a new study suggests that many of the long-term benefits attributed to breast-feeding may be an effect not of breast-feeding or breast milk itself but of the general good health and prosperity of women who choose to breast-feed.
V tomto duchu najdete spooooustu clanku, staci googlit (breastfeeding, formula milk, benefits, etc etc etc..)

Vpodstate, jak jsem psala vyse, ze vsech tech clanku a zprav vychazi, ze kojeni je jen moznost krmeni ditete. Nic vic, nic min :zed: ale zase–bud to u verite nebo ne :mrgreen: :mrgreen: jako u vseho

• Citovat
  • Upravit
12262
21.8.14 10:03
@Eliskaxox píše:
@martulkasloník Je tak to se pridavam do klubu :) jen jsem asi jeste trochu bohatsi, maly je na Hippu :)
:mrgreen: :palec:

@Pe86 já to u první holky s dr. řešila ale spíš to že má zácpu, dr. řekl ať neřeším barvu a přidám tekutiny, barva zůstala ale díky čajíkům přestaly zácpy. druhá dcera měla kakání jiné, ty první týdny se to opravdu měnilo a přitom byla stále na tom samém mlíku, max jsem jí místo sunar complex dala nutradefence. vajíčka čihořčici malá měla opravdu po nutrilonu, ten totiž dostala v porodnici ale měla šílené průjmy z něho, přebalovala jsem snad co hodinu, taky ho blinkala, ale tam to bylo spíš jen tím že jí neseděl ten nutrilon, po nasazení sunaru to okamžitě přestalo, stolice začala být tužší ovšem teda zezelenala ale blinkání přestalo ihned. teď má skoro půl roku, celou dobu je na tom sunaru a stolice se mění, někdy je taková, jindy jiná, prostě podle toho co sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová