Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jsou nam tri mesice a uz ctrnact dni pridavam kasi Sinlac do UM na zahusteni. Vcera mel i rozmixovany banan a dudlik namoceny do presnidavkY
@iva f
Náš na tom byl váhově stejně, taky kolem 4 kg. Blinká nám vždycky nějakou dobu míň a nějakou víc, po delším pozorování mi připadá, že vždycky, když si řekne o zvýšení dávky, tak zezačátku blinká a během asi týdne se to upraví a neblinká zas vůbec. A tak pořád dokola. Jestli to třeba nemáte podobně ![]()
@Pe86 je to mozny. Ale taky mi prijde, ze kdyz nemuze dlouho usnout, jako dnes 3 hodiny, tak zacne brecet hladem. Dostane davku, kterou strasne rychle hlta, jako kdyz ma umrit hlady. A tu pak po chvili vyzvraci.
Ahoj všichni,
předesílám, že jsem vyzkoušela snad vše, co se dalo, ale bohužel kojení se nakonec nezdařilo. Dokonce si myslím, že jsem s tím zkoušením měla přestat dřív, protože na konci jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil a vedle mě křičelo vyhladovělé dítě, přesto se s tím těžko smiřuji a psychika stále pracuje…třeba kdybych vydržela déle…ze všech stran se na mě hrne, že kojit přece může každá, když chce
Ještě mi to chvíli potrvá něž to úplně zpracuji…
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
předesílám, že jsem vyzkoušela snad vše, co se dalo, ale bohužel kojení se nakonec nezdařilo. Dokonce si myslím, že jsem s tím zkoušením měla přestat dřív, protože na konci jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil a vedle mě křičelo vyhladovělé dítě, přesto se s tím těžko smiřuji a psychika stále pracuje…třeba kdybych vydržela déle…ze všech stran se na mě hrne, že kojit přece může každá, když chceJeště mi to chvíli potrvá něž to úplně zpracuji…
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem?
Já jsem kojící matka, ale myslím si, že kojení není to nejdůležitější a že na tom nestojí vztah matka-dítě. A znám i dospělé lidi, co byly kojení a matka děs běs (v rodině).
Mám tři dcery, všechny kojené cca podobně dlouhou dobu. Jedna je mamánek, druhé jsem ukradená a třetí se zatím vybarvuje ![]()
Myslim, že ne. Kojila sem 2 měsíce pak sem přestala kuli depresím a užívání AD. A s dcerou sem se prostě mazlila i když pila mlíčko z lahve a mazlím stále dál. Je hodně nošená v šátku, spí se nou v posteli. A neustále jsem spolu v blízkém kontatku. Večer před spaním mě objímá a říká že mě miluje, má ráda atd… Jsou jí 2,5. Kojení určitě důležité je, a doufám, že syna budu moc kojit déle. Ale nemyslim si že to je to hlavní pro hezký vztah. Jsou mamky který kojí po třech hodinách a pak davaj do postýlky a dítka si třeba ani nevšimnou, pak samozřejmě jen kojení krásný vztah nevybuduje. Samozřejmě idealní je kojení a mazlení dohromady, ale když to nejde tak to nejde.
Příspěvek upraven 27.02.18 v 13:39
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
předesílám, že jsem vyzkoušela snad vše, co se dalo, ale bohužel kojení se nakonec nezdařilo. Dokonce si myslím, že jsem s tím zkoušením měla přestat dřív, protože na konci jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil a vedle mě křičelo vyhladovělé dítě, přesto se s tím těžko smiřuji a psychika stále pracuje…třeba kdybych vydržela déle…ze všech stran se na mě hrne, že kojit přece může každá, když chceJeště mi to chvíli potrvá něž to úplně zpracuji…
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem?
Ja jsem teda 3mesice kojila, ale pro mě to byla krátká doba. Vztah to určitě neovlivní! Budování vztahu s dítětem není o kojení ![]()
Moje babi nekojila ani jedno ze svych tri deti, a to i v dobe, kdyz zadne UM nebylo…vztah mezi ni a detma byl uzasny, neboj ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
staršího jsem kojila už od porodnice s dokrmem(Nutrilon) ve 4 týdnech se mi přestalo mléko dělat úplně.. vztah máme hezký - je mu 20 a žádné odcizení se nikdy nekonal.. vztah nedělá kojení, ale srdce ![]()
Já jsem nekojící mamka (prostě to nešlo, syn nedonošený, poprvé v náručí jsem ho držela až 12tý den po narození)a nemám pocit ze by to ovlivno vztah mezi mnou a synem, má ve mě jistotu a když mu je ovej tak volá mamika (maminka
)ale je spíš tatinkuv cecík, ale nekojenim to fakt nebude.
Nevěřím, ze by nekojene deti citove stradali, sem kojící, ale tohle ne. Me mama kojila do roka, dobry vztah moc tedy nemame, naopak manzel vyrost na sunaru a s mamkou maji moc hezky vztah ![]()
Vztah to urcite neovlivni.to je nesmysl.ja kojila prvni dite 10 dni druhe jen v porodnici. A mame nadherne vztahy.
Dceru jsem kojila asi 7 tydnu. A po tech 7mi tydnech jsem si konecne zacala uzivat, ze mam miminko. Bylo to pro me hrozne obdobi. Dceri letos bude 9 let a vztah je vic nez vyborny a nemocna je minimalne. ![]()
Kojila jsem dlouho, ale myslím, že nekojené děti nejsou o nic zásadního citově ochuzené.
Spíš je pro kojící dost omezující, že se od toho dítěte dost dlouho prakticky nehneš a přijdeš si jak chodící mlíkárna…
Taky se mi nezadarilo a nemám pocit ze to ma nejakej vliv. Kluk miluje i tátu a ani ten nekojil.