Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@martulkasloník já už to tady nějaký ten pátek sleduji a nestačím se divit, co jsou některé paní sem napsat
. Momentálně se psychicky připravuji na boj s kojosektou v porodnici, ale já se nedám!
@Makin píše:
@martulkasloník já už to tady nějaký ten pátek sleduji a nestačím se divit, co jsou některé paní sem napsat. Momentálně se psychicky připravuji na boj s kojosektou v porodnici, ale já se nedám!
jj někdy je to síla. držím palce ať tě kojosekta nepohltí, nedej se ![]()
@martulkasloník píše:
s unicef jdi do prde…!! ukaž mi jediné děcko v České a Slovenské republice které umřelo na nekojení!!
Myslíš, že žádné ani jedno novorozeně neumřelo na průjem a infekci, kterou by jinak nechytlo a nebo se z ní díky kojení dostalo? Třeba ani novorozenec s prudkou alergií na kravské mléko se nikdy nenarodil a kvůli neprospívání neumřel? Já jsem takové „děcko“ nikdy neviděla ani žádné jiné těžce nemocné, takže ani jednu fotku mrtvolky v archivu nemám na ukázku po které toužíš. Svoji sprostotou akorát ukazuješ svoji inteligenci.
@4family Přesně tohle mě taky napadlo. Určitě se všichni nekojení novorozenci testují na alergie. A zelená stolice je po UM přece normální.
Tím se tady nechci nikoho dotknout, ale nepřijde vám to logické? Jestli je nebo není dítě alergické se zjistí až během dalších týdnů a během nich mu to UM prostě ubližuje.
@4family bože ty pořád s tou svojí infekcí!!!ty už máš asi infikovaný mozek…kojením:-)) není nad kojení to je jasný, však děcko přes kozu může dostat třeba aids!!v Africe nic nového. ale to se nikde ve zprávách o unicef nenapíše!! a jinak já ve svém okolí opravdu nemám žádné dítě které by po umělku umřelo ale jasně neznám celý svět!!tak mi ty chytrá horákyně najdi čísla a pak mi dokaž kolik děcek umře za nekojení v Česku!!! tragickou reakci na umělko a smrt z toho mělo kolik dětí? podle mě si tu vymýšlíš scénáře, chceš mi říct že děcko které pozře umělko okamžitě umře? já jsem zažila v porodnici případ kdy se dr. neználo zažívání novorozence a okamžitě ho transportovali do krajské nemocnice a opravdu se pak něco zjistilo…akorát jeho matka kojila!! ano dvěma kamarádkám potvrdili u dětí alergii na bílkovinu ale děcka to přežili, dokonce ani nemuseli do nemocnice, průvodní příznaky byli zvracení, šílené bolesti, problémy s kakáním atd. ale na to se většinou neumírá!!! a i kdyby ročně zemřelo několik dětí(jakože dle mě na 99% z jiného důvodu než je nekojení) tak to stejně nejsou ty tisíce a miliony o kterých se vypisuje Unicef!! už jen proto že každá matka nemá odpor ke kojení a některé kojit chtějí akorát že to nejde a pak mají číst tyhle hnusy? jak jsem psala, stránka unicef plná koz a keců o kojení, jakoby největší problém lidstva bylo umělko!! nechápu že se teď šílí kolem Eboly,(teda kromě unicef, ten je očividně v klidu) však kojené dětičky jí určitě nedostanou, MM je lék na vše ![]()
mysli si co chceš, považuj svoje kozy za posvátné, tu svou inteligenci tu taky nádherně ukazuješ ![]()
Ahoj holky, prispivam sem poprve. Nekojila jsem vlastne ani den (vpodstate takova souhra okolnosti etc.) Nejsem naklonena ke kojeni ani k nekojeni, je mi to tak nejak jedno
. Ale TODLE @4family to je tedy sila
![]()
Ha. Ani nevim jestli tvuj prispevek je vic k placi ci k smichu! Diskuze o nekojeni a prask–veta o mrtvolce a infekci atd atd atd v jednom prispevku
uffff
Proboha, vsak zijeme v dobe ve ktere zijeme a to existuje jeste nekdo, kdo ma kojeni jako spasny nastroj „na vse“??!!
@martulkasloník vsak klid ![]()
@martulkasloník, pokud se tedy chceš bavit na této úrovni, najdi mi jednu vědeckou studii, že UM je stejně dobré jako MM. Opravdu vědeckou studii. Ne hlášky typu moje sousedka to má takhle.
@JulkaD
hele už jsem to psala výše, tohle mě nikdy nenechá klidnou. je to hnus co je schopen někdo vyplodit aby dokázal že kojení je to nej. já neříkám, kdo kojit chce a věří že MM je to nej okej jeho věc stejně jako moje že umělko mi přijde lepší ale vypisovat o tom jak děcka umřou na nekojení, no mám dost!! tohle jsou už opravdu praktiky sekty!!
@JulkaD milá zlatá, kdybys četla i výše, tak uvidíš, že o mrtvolkách tu začala psát nějaká jiná a chtěla, ať jí takové dítko ukážu, že Unicef kecá, Unicef píše o dítkách v Africe. Já nic proti nekojícím nemám, když kojit nemohou. Mám něco jen proti těm, kdo tvrdí, že Unicef píše blbosti a MM je stejně dobré jako UM a ani kojit jen pro vlastní pohodlnost nezkusí.
Našla jsem ten článek Unicef, který tak vytočil martulkuslonika http://www.unicef.cz/…-kojeni-2014#…
Ja nekojim, prisla jsem o mleko. Maly je na normalnim mleku a vzhledem k tomu ze ja jsem mela alergii na kravskou bilkovinu ho sleduju. Kdyby mel silny prujem a hodne by zvracel ihned bezim pro mleko typu HA. Neverim ze pri dnesni informovanosti by nekdo nepoznal nebo neresil alergii. Takze nejaka vysoka umrtnost deti kvuli alergii na UM je neskutecna kravina. Omlouvam se za ten vyraz ale napadl me i horsi.
Naopak i tady se setkavam s maminkama, ktery pod tihou laktacni ligy a kojoinkvizice koji za kazdou cenu, dokud je nezastavi doktorka, protoze jim deti ubyvaji na vaze. Jao prvni 2 mesice s malym prisla protoze byl v nemocnici a nikdy bych nedovolila abych o ne prisla i s druhym. Nebot matky ktere cely den prolezi s ditetem v posteli a snazi se to brecici a nervni dite kojit za kazdou cenu, o to prichazeji. A to vse jen kvuli tomu ze se po letech mohou placat po zadech ze oni kojily. To ze diky tomu doma maji uzlicek nervu uz nikdo nepise. To ze se kvuli egu pripravily o prvni dny a tydny s miminkem, taky nikdo neprizna. Ale hlavne ze jsou tak skvele protoze kojily a usetrili 1000 kc mesicne
@Eliskaxox a zase jsme u toho, že ta úmrtnost nekojených bude někde v Asii a Africe, ale je jednodušší napsat, že Unicef kecá kraviny, protože z malého českého pohledu co nevidím, neexistuje.
@4family píše:
@martulkasloník, pokud se tedy chceš bavit na této úrovni, najdi mi jednu vědeckou studii, že UM je stejně dobré jako MM. Opravdu vědeckou studii. Ne hlášky typu moje sousedka to má takhle.
pokud jsi dobře četla předchozí stránky psala jsem že statistiky a výzkumy o kojení jsou nedůvěryhodné!! miluju emiminu, když je někdo v koncích s argumenty tak začne házet čísla statistik a odkazy na články… co třeba chvíli uvažovat hlavou, selský rozum není jen pojem!!!
tak znovu extra pro tebe!! za prvé statistiky jsou smyšlené neb mě i pár kamarádek označili v porodnici jako plně kojící, i první poradny je starší dcera označena za kojence ač nikdy MM nepila!! a výzkumy typu vezmu vzorek dětí…jak jsem psala, to by museli vzít dvojčata, jedno kojit druhé nekojit a pak porovnat které dítě je zdravější!! protože genetiku, způsob života, či kraj kde dítě žije to se v těchto výzkumech v potaz nebere!! nebo mi ukaž statistiku která přihlíží na to že některé děcko žije v Beskydech kde je dobrý vzduch a druhé v Praze? nebo který výzkum bere v potaz to že děcko je sice kojené či nekojené ale otec je kuřák, který hulí doma, v roce děcko dostane na oběd mekáče a který výzkum počítá s tím že některé matky prosedí doma na prdelce celé dny, max jdou s děckem do kavárny a jiné tráví venku celé dny a víkendy jezdí do přírody!! už vidím jak to matky přiznají v tom výzkumu že třeba hulí ony nebo partneři a že třeba žijí ve starém zatuchlém baráku kde je plíseň která může ovlivnit zdraví děcek víc než mlíko!! ukaž mi laskavě výzkum kde našli 100 rodin z nichž půlka kojí a druhá nekojí a žijí naprosto stejně a mají stejné genetické předpoklady!!!
a ano když mám v rodině kojené a nekojené děti které mají stejné rodiče a žijí shodně tak ano mám srovnání které dítě je na tom zdravotně lépe!! a za mě vyhrávají nekojenci!!!
@Eliskaxox píše:
Ja nekojim, prisla jsem o mleko. Maly je na normalnim mleku a vzhledem k tomu ze ja jsem mela alergii na kravskou bilkovinu ho sleduju. Kdyby mel silny prujem a hodne by zvracel ihned bezim pro mleko typu HA. Neverim ze pri dnesni informovanosti by nekdo nepoznal nebo neresil alergii. Takze nejaka vysoka umrtnost deti kvuli alergii na UM je neskutecna kravina. Omlouvam se za ten vyraz ale napadl me i horsi.
Naopak i tady se setkavam s maminkama, ktery pod tihou laktacni ligy a kojoinkvizice koji za kazdou cenu, dokud je nezastavi doktorka, protoze jim deti ubyvaji na vaze. Jao prvni 2 mesice s malym prisla protoze byl v nemocnici a nikdy bych nedovolila abych o ne prisla i s druhym. Nebot matky ktere cely den prolezi s ditetem v posteli a snazi se to brecici a nervni dite kojit za kazdou cenu, o to prichazeji. A to vse jen kvuli tomu ze se po letech mohou placat po zadech ze oni kojily. To ze diky tomu doma maji uzlicek nervu uz nikdo nepise. To ze se kvuli egu pripravily o prvni dny a tydny s miminkem, taky nikdo neprizna. Ale hlavne ze jsou tak skvele protoze kojily a usetrili 1000 kc mesicne
přesně!! kámoška celé dny opravdu doma proležela, nebýt jejího chlapa tak se pose. e, protože on chodil na nákup, vařil, uklízel prostě vše. můj muž podniká, je celé dny pryč, už vidím jak teď u druhé holky bych měla možnost tohle provádět. nikam nechodili, rok nebyli spolu na večeři nic. nálady se jí střídaly jako na houpačce, prý prcka párkrát i uhodila od vzteku. (pro rýpaly to neznamená že to tak má každá kojící matka, píšu o kámošce) ale teď po roce když už teda kojení ukončila tak se všude chlubí jak to vydržela rok…ale za jakou cenu že?!!!
nejvíc miluju zdůvodnění že prý kojím protože je to zadarmo! tak věří tomu že je jejich Mlíko to nej pro jejich dítě nebo jen prostě chtějí ušetřit?!! důvod finanční je pro mě naprosto nepochopitelný, buď kojení věřím, jde mi a kojím nebo nekojím, nic mezí tím!