Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@martulkasloník to mi povídej, taky mám pětky prsa a zada v háji, po porodu, respektive až dokojim tak jdu pod kudlu, už se nemůžu dočkat. ![]()
Nemá cenu se stresovat zda kojit či ne
…samozřejmě je pro miminko kojení lepší varianta ale i umělá mléka jsou dneska na velmi dobré úrovni. Furt je lepší dávat umělé mléko nežli třeba vidět kojící kuřačku jak má na prsu nalepené to nebohé miminko které dostává do těla jedy…a že jich je takových maminek dost.Ty by si také mohly jednou vyčítat že jejich děti sice byly kojené ale v podstatě na nic. Další výhodou nekojených dětí je že si maminka může dát cokoliv k jídlu a vypít taky co se jí zamane
…Tím samozřejmě nenabádám aby se matky opíjely
Takže klid a žádné velké výčitky… hlavní je být spokojená a to se přenáší i na miminko ![]()
Holky, myslite ze uz muzu prikrmovat necim jinym nez Nutrilonem temer dvou a pul mesicni mimco? Nekde jsem cetla, ze ano. Je z nej hrozny otesanek. Neda se pridat nejaka kase aby ho to vic zasytilo? Diky
@tonkar no tak vše je až od 4. měs. ale zkusit to můžeš, a nemá jen ten spurt 3.měsíční dřív? malá měla taky dny kdy doslova žrala a pak se to zase srovnalo. nebo změnit mlíko, první holka měla hami a pak hipp a oproti sunaru to byli „vodičky“, po sunaru mi spala celou noc, po těchto mlíkách se mi budila, i přes den pak jedla častěji, ten sunar mi přišel nejsytěšjí. ale jestli chceš dát něco na zasycení tak zkus ty kašomlíčka v krabičce, já to holce dávala od 3,5 měs(té první) a fakt jí to na noc krásně zasytilo.
Ja bych klidne kojila, prijde mi pohodlnejsi, kdyz v noci nemusim lezt do kuchyne ohrivat mliko, ale ta bolest byla pri kojeni fakt hrozna. Prvni dite jsem kojila, ale to tak nebolelo. A to nejsem zadna citlivka, ba naopak. Proste mi to za tu bolest nestalo. V porodnici jsem se o to fakt snazila, ale bolelo to tak, ze mi kolikrat az slzy sly do oci.
@tonkar vsechno je od 4.mesice. Ale je nejaky nutriton, nebo co a to je zahustovadlo, tak mozna to? Ale nevim jak to funguje
@MilijonDolarBejby já k děckám nikdy v noci nevstávala:-)) nevím jestlije to tím umělkem nebo čím ale děcka mi zhruba od 3-4 týdnů spí celou noc.
Holky, prosim, kolik davate um novorozencum? chtela jsem se ridit tabulkou uvedenou na krabici(60ml), ale to tomu nasemu otesankovi nestaci. Ridili jste se navodem?
@iva f nnnn kolik chtel;) kdyz vypil 60ml napr a nestacilo mu, dodelala jsem. ![]()
@iva f píše:
Holky, prosim, kolik davate um novorozencum? chtela jsem se ridit tabulkou uvedenou na krabici(60ml), ale to tomu nasemu otesankovi nestaci. Ridili jste se navodem?
ne, malej mi pil mnohem vic
První holka pila vždycky víc, druhá pije doteď méně než je tabulka. na MM tabulky nejsou tak proč by měli být na umělko? ![]()
@martulkasloník diky, jsem vyplasena prvorodicka
a ohledne um vam zadny doktor neporadi, radsi rekne at kojim…
@iva f
Dcera pila od narození už v porodnici 90-100 ml UM. Byl to nutrilon. A doma jsem pokračovala v zavedeném systému z porodnice.
@iva f
Existuje nějaký vzorec váha dítěte v kg x 150 ml = denní dávka UM. A tu si rozdělíš do jednotlivých dávek. Ale je to taky orientační. My jsme dávali 7× denně 80-90 ml, ale to až tak po 2 týdnech, až se rozpapal. Dostávali jsme se na tu dávku postupně a taky podle toho, jestli mu stačilo, nebo chtěl ještě.
@Pe86 kdyz ten nas je jak pejsek, on vypije i 90, ale nekdy je ok a nekdy to vyblinka. Myslela jsem, ze poznaji kdy maji dost. Dnes je mu 10 dni a ma 4 kg…
@iva f píše:
@martulkasloník diky, jsem vyplasena prvorodickaa ohledne um vam zadny doktor neporadi, radsi rekne at kojim…
já vím, proto musíš nechat fungovat prostě selský rozum. a nejen u toho umělka, u všeho, můžou i příručky říkat něco ale prostě na tvé dítě to nebude fungovat ![]()