Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Gratuluji k porodům, paráda, no kojení se dělá hned aby prsa začala něco tvořit, u umělka počítají s tím že v břichu je ješttě nějaké jídlo od matky ale u nás to neplatilo, malá plakala hladem už 4 hodiny po porodu a tak jsem si vyprosila aspoň 10 ml umělka a slupla to jako malinu
Dekuji. Vypada, ze mi kojeni nakonec pujde, tak uvidime. Kdyz ne, tak zastrelit se nepujdu ![]()
@MilijonDolarBejby
Gratuluju k mimču a ať se daří, ať už s kojením nebo bez něj
U mě při těch pár pokusech taky šílená bolest (a k tomu ještě stres), mně byl porod snad míň nepříjemnej než ty pokusy přikládat a kojit, při těch bych vraždila.
@Pe86 píše:
@MilijonDolarBejby
Gratuluju k mimču a ať se daří, ať už s kojením nebo bez nějU mě při těch pár pokusech taky šílená bolest (a k tomu ještě stres), mně byl porod snad míň nepříjemnej než ty pokusy přikládat a kojit, při těch bych vraždila.
to ti verim. Zatim kojim 10ml jen a pak dokrmuju. Uvidime, jak to bude dal. Jak rikas, at uz kojeni, nebo UM. Hlavne at je mimco v klidu a nestrada ![]()
Vitam damy, co jsou chytrejsi nez UNICEF
Ale zas znale prava, sveho prava nekojit, ktere povysuji na pravo ditete byt kojeno
.
Ahoj holky, tak jdu zas pro radu. Kojeni pro me bylo velice bolestive, ragada se mi udelala hned po prvnim asi minutovym prilozeni a malemu navic mleko nestacilo, je furt hladovy, tak je na UM ![]()
ted k veci. V nedeli nas propustili z porodnice a jak byl po ceste a doma frmol a miminko a starost s druhym synem, tak nebyl cas na me a me uplne ztvrdla prsa a moc boli. Davam horkou sprchu, masiruju, odstrikavam trochu, ale ty zatvrdliny ne a ne povolit. Hodne to boli. Mate nejakou radu, lo s tim?
A jak se pozna zanet?
Diky moc
@MilijonDolarBejby a máš je horké? pokud ano, tak mně se osvědčilo na ně naplácat studený bílý jogurt z lednice, ten mi vytáhl tu horkost, pak hned do teplé sprchy rozmasírovat a odsát odsávačkou. a tak pořád dokola.. a když jsem ty boule rozmasírovala, tak jsem si stáhla prsa.
@Makin jo, teply jsou dost. Ted jsem vylezla ze sprchy a neco odstrikala, tak se mi trochu ulevilo, ale zatvrdly jsouwfurt. Koupim si na to ten gel do lednicky jak se delaji obklady z tohno, to by mohlo pomoct taky. Jogurt ani tvaroh nemam, ale koupim, diky.
@MilijonDolarBejby já s tím bojovala minulé těhu a trvalo to asi 3 dny než se to dostalo z toho nejhoršího. Dávala jsem jen studené obklady. Je to bolest, ale určo to za pár dní povolí. Hodně lidí radí stáhnout prsa, nemám vyzkoušeno.
@MilijonDolarBejby
V porodnici rikali vlezt do sprchy a masirovat klidne 20 minut…
@tavi píše:
Vitam damy, co jsou chytrejsi nez UNICEFAle zas znale prava, sveho prava nekojit, ktere povysuji na pravo ditete byt kojeno
.
s unicef jdi do prde…!! ukaž mi jediné děcko v České a Slovenské republice které umřelo na nekojení!!měli by spíš řešit jiné průšvihy ve světě než mlíko!! právo být kojeno haha, tomu miminu je to fuk, právo má akorát na spokojený život a spokojené nabaštěné bříško, jakým způsobem je fuk!!
@martulkasloník píše:
s unicef jdi do prde…!! ukaž mi jediné děcko v České a Slovenské republice které umřelo na nekojení!!měli by spíš řešit jiné průšvihy ve světě než mlíko!! právo být kojeno haha, tomu miminu je to fuk, právo má akorát na spokojený život a spokojené nabaštěné bříško, jakým způsobem je fuk!!
Klid
Těm přechytralým matkám kojící I. ligu to stejně nevysvětlíš. A já i přesto, že jsem u prvního dítěte byla plně kojící a u druhého plně, později polokojící moc ti fandím. I když na místní kojící fanatičky, kojení 10 měsíců a 4 měsíce snad ani kojení není
Tomu dítěti je úplně jedno co a z čeho pije, hlavně, že je spokojené ono i maminka. A zdraví záleží spíš na genech, než na kojení. Vidím to na svých dětech, které jsou zdravé a silné jako dub. U doktora nebyly, to si ani nepamatuju. Zato znám kojené děti, které už ve 3 měsících měly zápal plic a do dneška jsou takové nijaké, nemastné, neslané, furt jim něco je /nyní 14 a 12 let sourozenci/
Takže buďte tak hodné a přestaňte tady neustále napadat a odsuzovat ty nekojící, je to každého věc a ty vaše soudy a nesmyslné výlevy mi už lezou na nervy ![]()
@MilijonDolarBejby Kojit tak, aby ty jsi byla nad děťátkem a ono pod tebou. Pak dávat obklady z tvarohu, heřmánku, dát do podprdy zelný list právě vytažený z ledničky (promnout, proklepat, aby pustil šťávu, může se i lehce nařezat) a jak se prohřeje, tak vyměnit za chladný.
@martulkasloník píše:
vůbec to neřeš, jsou to jen chabé výkřiky chorého mozku zblblého kojosektou ![]()
Jj holky já vím ale pokaždé mě to vytočí do vývrtky tyhle žvásty, unicef pro Českou republiku má plnou stránku na fcb žvástů o kojení jako by nekojení bylo to nejhorší zlo na světě (války, nemoci, hladomor vše pohoda,…ale nekojení to je problém č. 1!!!) a pak výlevy kojofanatiků, přesně to říkám já, dítě chce být spokojené a víc je mu fuk takže žblebty o právech jsou směšné. a geny to si taky myslím, psala jsem to tu už 100×, geny, způsob života atd. jsou víc rozhodující než MM nebo UM