Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jo nápisy na krabicích ty mě dostávají. už jen čekám až tam budou nápisy jako na cigaretách jak nekojení způsobuje bolestivou smrt!!
prevence prsoupravda pravdoucí, na to každý kašle. že by někoho napadlo mi zkontrolovat prsa ani náhodou, ale po porodu byli moje kozy předmětem zájmů všech a když si vzpomenu jak jsem u první holky měla na prsách modřiny bolavé až hrůza od těch fanatických sester tak říkám že jestli jednou budu mít rakovinu tak jen díky nim!!a jinak jste mě holky navnadili, asi si taky řeknu dr. o vyšetření
@martulkasloník píše:
Jo nápisy na krabicích ty mě dostávají. už jen čekám až tam budou nápisy jako na cigaretách jak nekojení způsobuje bolestivou smrt!!prevence prsoupravda pravdoucí, na to každý kašle. že by někoho napadlo mi zkontrolovat prsa ani náhodou, ale po porodu byli moje kozy předmětem zájmů všech a když si vzpomenu jak jsem u první holky měla na prsách modřiny bolavé až hrůzaod těch fanatických sester tak říkám že jestli jednou budu mít rakovinu tak jen díky nim!!a jinak jste mě holky navnadili, asi si taky řeknu dr. o vyšetření
dělali pro tebe to nejlepší
je to spíš smutný kino když ti někdo tvrdí že je tohle k užitku.
@terien píše:
dělali pro tebe to nejlepšíje to spíš smutný kino když ti někdo tvrdí že je tohle k užitku.
dělali hlavně pro sebe, jak mi pak řekli, jde jim o statistiky baby friendly
že ženskou totálně dostanou do depek, prsa jí zdemolují že mu všude podlitiny, no prostě super kojení ![]()
@4family píše:
@krtek7489 Statistika není o tom, že se porovnává vzorek 3 nebo deseti dětí, to opravdu ne. Statistický vzorek je když porovnáš 500 kojených a 500 nekojených nebo ještě více, ať mají různé geny a jsou z různých sociálních skupin. Cosi píšu výše i o statistice r. 1920, takže prosazování kojení není moderní „teď“ a vždycky i tehdy byly odmítačky kojení. Kojení dokonce nelze ani považovat za moderní, protože je přirozené a bylo provozováno po miliony let, tak těžko může být moderní. Svého novorozence jsem ochránila kojením po porodu před sepsí, určitě by mu nepomohlo otužování ve studené vodě. Tady se prostě sešli nekojící fanatičky, které odmítají výzkum, statistiku, logiku a melou si jen svoje zkušenosti. A nikde jsem nic nepsala o kojení za každou cenu, nebo snad ano?
Tak předně nejsem nekojící fanatička
Kojila jsem, takže klídek, jedno z mých dětí dokonce plně do 6.m a pak další 4.m
Moderní to dneska je. Za mě, když já se narodila /70.léta/ kojení zrovna moderní nebylo a maminy AUTOMATICKY dostávaly u pediatra recepty na sunar, vím to od své maminky, v kojení je nikdo nepodporoval, nevysvětloval, nic. řekla bych, že jediná, kdo je tady fanatik, jsi ty. Píšeš tady nesmysly a nepodložené bláboly. Já tě nenutím nekojit. Zato ty ostatní nutíš kojit a vyhrožuješ tady smrtí nekojených dětí. Promiň, ale nejsi blázen?
Máš nastudováno něco z nějakých chytrých knih a pak to tady akorát ventiluješ. Až budeš mít vlastní zkušenost s kojenými a nekojenými détmi, tak jí tady napiš. Ale zatím jenom papouškuješ to, co jsi si někde přečetla.
Holky kojení tu bylo odjakživa ale jestli máme žít jako lidi ve středověku, pravěku atd. tak zrušíme auta, net, mobily, zakážeme rodit císařem atd. dneska je doba jiná takže povídky o tom jak kojení je přirozené a jediné správné to neberu. dneska si jde vybrat skoro vše(jen smrt a zdraví si teda bohužel zvolit nikdo nemůže) třeba moje máti měla 4 děcka a jsme od sebe o mnoho let, s bráchou o 8, s druhým o 15 let. nátlak či názor na kojení se měnil, u prvního děcka jí prý nutili kojit ale nátlak tak velký nebyl, spíš byl prý nátlak ze strany okolí, další dvě děti byli opravdu v té době kdy na kojení každý kašlal a prostě dali rovnou recept na sunar. ale u mě prý si máti zažila taky kojošikanu kdy jí vyhrožovali tak jako mě že jí nepropustí a taky si prý párkrát pobrečela v porodnici, v té době začalo být kojení zase „in“. ale co se děje teď kolem kojení a vůbec dětí to je specialitka až dnešní doby.
za chvilku bude olympiáda mateřství, od porodu kdy se snaží někdo povyšovat nad jiného jen proto že rodil přirozeně a ta druhá císařem nebo s epiduálem, po disciplínu kojím co nejdéle tudiž jsem nejlepší matka!!o látkování skleničkování, nočníkování atd. se radši ani nebudu zmiňovat, to jsou neustále boje o to co je to nejlepší a jediné možné řešení!!
A jinak statistiky, píši to po stopadesáté!! moje dcera byla taky hozena do čísel babyfriendly hospital jako plně kojené dítě ačkoli kojena nebyla a tak se může tahle porodnice chlubit statistikou že 99% dětí od nich odchází plně kojených!! a ostatní výzkumy a statistiky? 3děti opravdu neporovnávám, dětí je kolem mě dost a zatím vedou na plné čáře nekojené děti!! ale okej tohle je pouhá moje statistika, nejsem vědec
ale jak dělají oni ty statistiky? vezmou děti stejných rodičů, ze stejného města, se stejnou genet. výbavou, po stejně náročném těhotenství a porodu, najdou matky které chodí naprosto stejně s děckama ven(či nechodí) najdou matky které vaří dětem to samé jídlo, najdou 500 domácností které žijí naprosto stejně, od typu bydlení, hygienických návyků, genetických předpokladů, strav. návyků atd? asi těžko!!!
vezmou nějaký vzorek a porovnají jen to jestli bylo dítě kojeno a jak dlouho! ale vše je nepřesné, jediný pro mě věrohodný vzorek by byl vzít dvojčata, jedno kojit a druhému dávat umělko, jinak vše by měli stejné, stejně by jedli příkrmy, stejně chodili ven, měli stejné geny!! dokud taková statistika nebude tak pak nějaké čísla v příručkách laktasekty jsou mi fuk a budu se řídit především vzorkem ze svého okolí kde vím jak ta rodina žije, jaký je dědičný potenciál po rodičích, jak zdravě se stravují atd.
@terien píše:
to vydali pro Rwandu a Somálsko ne? V naších končinách je to trochu mimo mísu
Tak nějak
U nás je jedna z nejnižších úmrtností novorozenců a kojenců na světě a to přitom spousta z nich je na UM. Ano, v divočejších podmínkách může být snížená imunita mimina smrtící, ale v našem zdravotním systému asi těžko.
@Pe86 Akorát ve Rwandě a Somálsku nekojený dítě umře fakt, to hlady, jelikož tam asi umělko budou mít těžko, když sami nemaj co do úst.
Dámy všem díky za podporu. Mám po porodu s tím ze jsem jim dala plán -prohlášení o nekojeni a naprosto v poho. Nikdo se nad tím zatím nepozastavil všichni OK a po 12ti hodinách mužů začít krmit UM. Mne teda nic nedali ale to mi ani neva pac věřím ze mne se mliko stejně neudělá.
@enda111
Moc gratuluju k miminku a jsem ráda, že se kojomasírka nekonala ![]()
@4family píše:
Proč krmit až po 12-ti hodinách, když kojené může hned?
To netusim dostali jsme příkrm az teď večer.
Ahoj holky! Tak jsem v porodnici a jak jsem mela obavu z kojeni skrz bolest prs, tak bohu zel, ten strach byl opravneny. A jeste k tomu je syn tak velky (skoro 4 kila) a moc silny :srdce:, ze mu prsa nestaci plus jeste saje jak vysavac :mrgreen: a kouse mi je, protoze chce vic mlicka, tak mu davam glukozu, ale to mu taky nestaci, tak budem muset nasadit asi UM :-( no nevadi, hlavne aby byl spojojenej malej, at uz na mym mliku, nebo na umelym :)
Kojení na začátku mě taky bolelo, poslednímu velkému dítku jsem taky dala i glukozu, az pak 3. nebo 4. den bylo mlíka dost.
Jo, s prvnim me to taky bolelo, ale ne az takhle. Toho jsem kojila a rozkojila jsem se az doma. Tohle je ale mnohem vetsi bolest. Jako by mi nekdo vrazil neco do prsa. No snad se to trochu zlepsi. Ted vypil 25ml UM a spokojene usnul.